ΠΑΡΟΣ Συνεχίζονται τα έργα αναβάθμισης στο λιμάνι της Πάρου και το 2018

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αναβάθμισης του λιμανιού της Παροικιάς με ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την όψη του και θα διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του ενόψει της τουριστικής περιόδου. Μετά την επίστρωση του κεντρικού προβλήτα με βιομηχανικό δάπεδο, σειρά έχει η επισκευή και αποκατάσταση του παραλιακού πεζοδρομίου, από τον κεντρικό λιμένα έως το Κέντρο Υγείας και η αποκατάσταση της στέψης του παραλιακού στηθαίου.

Το έργο κρίθηκε απαραίτητο για την ασφαλή διέλευση των πεζών καθώς το πεζοδρόμιο παρουσίαζε έντονες διαβρώσεις από τη θάλασσα.

Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν περιλαμβάνουν την καθαίρεση της υφιστάμενης πλακόστρωσης, την τοποθέτηση αγωγού και την κατασκευή τριών (3) φρεατίων διακλάδωσης για μελλοντική διέλευση καλωδίων, την επίστρωση του πεζοδρομίου με σχιστόπλακες χωρικού τύπου, την παράλληλη κατασκευή διαδρόμου, πλάτους 1,00 μ. με πλάκες μαρμάρου και την κατασκευή διαδρόμου όδευσης τυφλών με ειδικές πλάκες πλάτους 0,40 μ. Τέλος, στη στέψη του παραλιακού στηθαίου του πεζοδρομίου, στο αντίστοιχο τμήμα του, θα γίνει επίστρωση με πλάκες μαρμάρου όμοιων χαρακτηριστικών και προσαρμογή της στάθμης των υφιστάμενων φρεατίων στην τελική στάθμη.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί με ιδίους πόρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου-Αντιπάρου και ο προϋπολογισμός σύμβασης ανέρχεται σε 34.810,29 ευρώ.

Ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος (Δ), που επισκέφθηκε το σημείο όπου εκτελούνται οι εργασίες, τόνισε: «Στόχος μας είναι η αισθητική και λειτουργική αναμόρφωση όλης της παραλιακής ζώνης του λιμανιού της Παροικιάς με έργα και παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την όψη της και θα αναβαθμίσουν τις λιμενικές υποδομές και τις τουριστικές υπηρεσίες του νησιού».

Newsroom Cyclades Voice

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΠΑΡΟΣ Συνεχίζονται τα έργα αναβάθμισης στο λιμάνι της Πάρου και το 2018”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo