Παρέμβαση Δανειοληπτών –εκδοση Ψηφίσματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου

 Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού ΦράγκουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ)

Σόλωνος 21 Καλλιθέα, Τ.Κ.17674 

Επικοινωνία:  2114072755 / 6936707030

FAX: 2114072755

email: info@daneia-chf.gr

link :www.daneiachf.gr

 

 

Από την Σύρο όπου συνεδρίασε το ΠεριφερειακόσυμβούλιοΝοτίουΑιγαίου, επέλεξαν σήμερα 14/10/2016 οι δανειολήπτες ελβετικού φράγκου να συνεχίσουν τις παρεμβάσεις τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με αίτημα ένα ΨΗΦΙΣΜΑ στήριξης, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ) http://www.daneia-chf.gr/archiki.html ΣΟΝΙΑΔΟΥ Δέσποινα, παρενέβη και τοποθετήθηκε: «…Οι γνωστές σε όλους μας εξελίξεις με τα fundsμας πεισμώνουν και συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση την προσπάθειά μας να εισακουστούμε. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στην ανάγκη ύπαρξης κοινωνικής συνοχής, στην πατρίδα μας.

–           θα αιτηθώ δια της παρούσης επιστολής την νομοθέτηση της 1ης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο δικαστικής απόφασης 334/2016 Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών από ασκηθείσα συλλογική αγωγή.

–           Θα τονίσω πως η άμεση εφαρμογή του διατακτικού της ιστορικής δικαστικής απόφασης, αυτόματα θα τονώσει την αγορά, αφού το καπέλο των δόσεων (έως και 57% επιπλέον) που καλούνται τώρα τα χιλιάδες νοικοκυριά να καταβάλλουν, αυτόματα θα μετακυλήσει στην καθημερινότητα του πολίτη, δηλαδή στην αγορά δίνοντας την ένεση τόνωσης που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

  Στον αντίποδα θεωρούνται αχαρτογράφητα νερά οι συνέπειες, μπροστά στο ενδεχόμενο να κοκκινίσουν και άλλες χιλιάδες νέα δάνεια που έως τώρα κινούνται οριακά …»

  Στο τέλος της διαδικασίας τοΠεριφερειακόΣυμβούλιο προέβη σεΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμαστήριξης προς τους χιλιάδεςδανειολήπτεςτο οποίο εισηγήθηκε ως εξής :

Μετά από αίτημα των δανειοληπτών του Αιγαίου, που ζητούν τη στήριξη μας προτείνεται να ψηφιστεί το παρακάτω ψήφισμα προκειμένου να νομοθετήσειάμεσασύμφωνα με την υπ’ αριθμ 334/2016 απόφαση του ΠολυμελούςΠρωτοδικείουΑθηνών με την οποίαέγινεαποδεκτή η συλλογικήαγωγή του ΠανελλήνιουΣυλλόγουδανειοληπτών κατά των τραπεζών, οι οποίεςχορήγησανδάνεια σε ελβετικόφράγκο.

  • Να υιοθετηθεί το αίτημα κάθε δανειολήπτη , ο οποίος λόγω της ανεργίας και της φτώχειας , δεν έχειδυνατότητααποπληρωμής των δόσεων του δανείου του.
  • Ζητείάμεσα να εξαλειφτεί η αδικία που αφοράδεκάδεςχιλιάδεςΈλληνεςδανειολήπτες ώστε να μην βρεθούν στο δρόμοχιλιάδεςοικογένειες, οι οποίες θα συνεχίσουν να χρωστούν ένα αόριστο κεφάλαιο με κίνδυνο να διαταραχτεί η κοινωνική σταθερότητα στη χώρα μας.
  • Ζητεί να νομοθετήσει πρόβλεψη προτίμησης εξαγοράς του μη εξυπηρετημενου δανείου από τον δανειολήπτη με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια όταν η τράπεζα προτίθεται να μεταβιβάσει τις αξιώσεις που απορρέουν από την δανειακή σύμβαση σε τρίτους, επειδή σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό καθεστώς η διαδικασία είναι ιδιαιτέρως χρονοβόρα και οι δανειολήπτες πρέπει να προβούν σε δικαστικές ενέργειες, σε πολλαπλά έξοδα μέχρι να εκδοθούν δικαστικές αποφάσεις και να αναμένουν πολλά έτη μέχρι να δικαιωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα των δανείων σε ελβετικό φράγκο αποτελεί θηλιά στο λαιμό για περίπου 200.000 συνανθρώπους μας (εγγυητές,συνοφειλέτες). Η δε Ευρώπη στο σύνολο της ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια συναφθείσες δανειακές συμβάσεις.

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “  Παρέμβαση Δανειοληπτών –εκδοση Ψηφίσματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo