Οι «υποψηφιότητες» για τη φιλοξενία της 28ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσου Αιγαίου

Η Μύκονος μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι
Η Μύκονος και η Κάλυμνος διεκδικούν φέτος τη φιλοξενία της 28ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, θεσμός που εκτός από την υψηλή καλλιτεχνική αξία του, συμβάλλει σημαντικά και στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν σε μία περίοδο όπου η πλειοψηφία των νησιών έχουν «κουνήσει το μαντήλι» και στους τελευταίους επισκέπτες.

Σημειώνεται ότι τα κριτήρια για την τελική επιλογή, καθώς και οι καταγεγραμμένες προτάσεις των ενδιαφερομένων σχετικά με τη στέγαση των παραστάσεων και των παράλληλων εκδηλώσεων, τα ξενοδοχεία για τη διαμονή των συμμετεχόντων, καθώς και η προσφερόμενη – από την τοπική αυτοδιοίκηση – οικονομική συνεισφορά, θα εξεταστούν στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Συνδέσμου Συριανών στην Αθήνα.

Συντονισμένες ενέργειες για την πολιτιστική ανάπτυξη

Στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών του για την ενίσχυση και προβολή της τουριστικής ταυτότητάς του, σε συνεργασία με τις δημοτικές επιχειρήσεις του, ο Δήμος Μυκόνου ξεκίνησε από νωρίς τις ζυμώσεις για τη φιλοξενία του θεσμού, ο οποίος δεν έχει ταξιδέψει ποτέ μέχρι σήμερα στο νησί των ανέμων.

Σε συνέχεια της δέσμευσής του, η οποία εκφράστηκε με σχετική επιστολή ήδη από το 2014, ο Δήμος Μυκόνου, από κοινού με τα Νομικά του Πρόσωπα, προετοιμάζει συντονισμένα την υποψηφιότητά του για να δεχτεί στην αγκαλιά του τον επιτυχημένο θεατρικό θεσμό, όπου συμμετέχουν περισσότεροι από 20 ερασιτεχνικοί θίασοι στο Αιγαίο.

Συνάντηση με την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικών Θιάσων

Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η συνάντηση του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας , κατά την οποία συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις, ενόψει της επερχόμενης Γενικής Συνέλευσής της, όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Παρόντες ήταν επίσης η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Περιβάλλοντος, Παιδείας και Ανάπτυξης Μυκόνου, Ανδριανή Κουφού,ο Πρόεδρος του Γρυπαρείου Πολιτιστικού Κέντρου Μυκόνου, Δημήτρης Κοντιζάς και μέλη της Θεατρικής Ομάδας Μυκόνου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Στέλιου Μπρίγγου, ο οποίος παρευρέθηκε στην πρεμιέρα της 27ης Συνάντησης των Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στην Πάτμο. Υπενθυμίζεται ότι το 2015, ο θεσμός ενισχύθηκε για πρώτη φορά οικονομικά από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία είχε εκφράσει από το τέλος του προηγούμενου έτους το ενδιαφέρον της για συνεργασία με την Ομοσπονδία.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, ο Δήμος Μυκόνου επέμεινε στη διεκδίκηση της διοργάνωσης, καθώς τόσο το Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο όσο και η ΚΔΕΠΠΑΜ αγαπούν πολύ το θέατρο, στηρίζοντας έμπρακτα και τη Θεατρική Ομάδα του νησιού. Ο Δήμος μάλιστα έλαβε ομόφωνη απόφαση για την οικονομική στήριξη της Συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο.

Στόχος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κουκάς τόνισε ότι, οι εκφάνσεις του πολιτισμού είναι ίσως η καλύτερη πρόταση για επιμήκυνση μιας τουριστικής περιόδου, καθώς δεν απευθύνεται μόνο στους τουρίστες, αλλά και στους Έλληνες επισκέπτες και τους ντόπιους κατοίκους. Όσον αφορά στις προτάσεις της, η Μύκονος προτίθεται να διαθέσει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της ΚΔΕΠΠΑΜ και την αίθουσα εκδηλώσεων του Γρυπαρείου για τις παραστάσεις της Συνάντησης, ενώ καιρού επιτρέποντος, προβλέπονται και υπαίθριες παραστάσεις. Παράλληλα, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες ώστε να διευθετηθεί άμεσα και το θέμα της διαμονής, το οποίο παίξει εξίσου σημαντικό ρόλο.

«Ο πολίτης εκπαιδεύεται στον πολιτισμό»

Κοινή πεποίθηση τόσο του Δημάρχου, όσο και των Νομικών Προσώπων του δήμου είναι ότι εκδηλώσεις, όπως αυτή, μυούν σταδιακά το κοινό στον πολιτισμό, ο οποίος απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και μαθαίνεται εν καιρώ. «Ο πολίτης χρειάζεται χρόνο και εκπαίδευση για να μπορέσει να κάνει τον πολιτισμό τρόπο ζωής τους» δήλωσε η Διοίκηση της ΚΔΕΠΠΑΜ, εκτιμώντας ότι το θέατρο αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο προσέγγισης του κοινού. Πρόσθεσε μάλιστα πως το συγκεκριμένο φεστιβάλ προσφέρει την ευκαιρία τόσο για την πολιτιστική προβολή ενός τόπου, όσο και για την εκπαίδευση του νησιού. Επιπλέον, πολύτιμη είναι η συμβολή της και στην παράταση της τουριστικής σεζόν σε μια φαινομενικά -νεκρή- περίοδο, όπως ο Οκτώβριος. Καταλήγοντας, η ΚΔΕΠΠΑΜ σημείωσε πως υπάρχουν πολλά πράγματα στις βλέψεις του Δήμου σχετικά με τον πολιτισμό, μεταξύ των οποίων και η διοργάνωση μιας σειράς εύστοχων και πρωτότυπων εκδηλώσεων που θα κάνουν τη διαφορά.

Η συμβολή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Ικανοποιημένη από τη συνεργασία της με την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου δηλώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία θα συνεχίσει ως συμβαλλόμενος φορέας να υποστηρίζει τον θεσμό. Για την ιστορία, το Τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας με υπεύθυνο των Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπρίγγο είχε αποστείλει τον περασμένο Δεκέμβριο έγγραφο στη διοίκηση της Ομοσπονδίας με την οποία εξέφραζε την επιθυμία για γνωριμία με τα μέλη της. Η Περιφέρεια μάλιστα ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου για οικονομική ενίσχυση της Συνάντησης, η οποία ήταν καθοριστική για την πραγματοποίηση της τελευταίας συνάντησης δεδομένων των γενικότερων περικοπών. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, προτάθηκε η διοργάνωση της επόμενης Συνάντησης στις Κυκλάδες, δεδομένου ότι η 27η Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Πάτμο. Σε αυτή την περίπτωση, ιδανική κρίθηκε η Μύκονος, δεδομένου ότι δεν έχει φιλοξενήσει ποτέ μέχρι σήμερα τον θεσμό.

Από την πλευρά τους, οι φορείς της Μυκόνου, στην προσπάθειά τους να καταθέσουν μία ολοκληρωμένη πρόταση στην Ομοσπονδία, ζητούν από τους επιχειρηματίες να ρίξουν τις απαιτήσεις τους και να μπουν δυναμικά στο παιχνίδι, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι προσφέρουν στην κοινωνία προς όφελος του νησιού.

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “Οι «υποψηφιότητες» για τη φιλοξενία της 28ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσου Αιγαίου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo