ΝΑΞΟΣ 2,9 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των 11 ΧΑΔΑ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

admin Χωρίς κατηγορία 384 views 0 0

Αύξηση της χρηματοδότησης του έργου «Αποκατάσταση 11 ΧΑΔΑ και προμήθεια εξοπλισμού μεταφοράς, προσωρινής αποθήκευσης και επεξεργασίας απορριμμάτων στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων», από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη»

Όπως ανακοινώθηκε από το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, μετά από συντονισμένες ενέργειες και διαδοχικές επισκέψεις εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, επετεύχθη τελικά η αύξηση της χρηματοδότησης του έργου αποκατάστασης των 11 Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης των Απορριμμάτων, κατά 2,9 εκ. ευρώ.
Κατόπιν αιτήματος του δήμου, ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας του ΥΠΕΚΑ, Σωκράτης Αλεξιάδης, υπέγραψε την τροποποίηση της πράξης «Αποκατάσταση 11 ΧΑΔΑ και προμήθεια εξοπλισμού μεταφοράς, προσωρινής αποθήκευσης και επεξεργασίας απορριμμάτων στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων», που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη», με συνέπεια ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου να αυξάνεται και να διαμορφώνεται στο ποσό των 5. 636.051 ευρώ, αντί του 2.696.514 ευρώ, που ήταν αρχικά. Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος, η επιπλέον χρηματοδότηση θα καλύψει τις ανάγκες του υποέργου αποκατάστασης των ΧΑΔΑ.
Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση της παραπάνω προσπάθειας, δήλωσε ότι «η οικονομική δυσπραγία και η περιστολή των κρατικών επιχορηγήσεων προς του Δήμους καθιστούν αναγκαία την εξεύρεση ευρωπαϊκών πόρων, για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων. Κι εμείς αυτό πράξαμε. Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε 2,9 εκ. ευρώ επιπλέον, ώστε να υλοποιηθεί το έργο απρόσκοπτα, χωρίς να δαπανηθούν χρήματα των Δημοτών. Τα αποτελέσματα των εύστοχων ενεργειών μας απέδωσαν. Το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ σε συνδυασμό με το έργο κατασκευής του ΧΥΤΑ Νάξου, προϋπολογισμού 9,8 εκ. ευρώ, αποτελούσαν απ την αρχή σημαίνοντα στόχο για τη Δημοτική μας Αρχή, καθώς θα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος».

http://www.naxosnow.gr/

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΝΑΞΟΣ 2,9 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των 11 ΧΑΔΑ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo