ΝΑΞΟΣ Πολίτες για τα Νησιά Μας: «Ανθρωπιστική κρίση στη Νάξο»

– Προτείνουν την αναδιάρθρωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου
Την αναδιάρθρωση της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου προτείνει η Δημοτική Κίνηση «Πολίτες για τα Νησιά Μας», με ανακοίνωση την οποία υπογράφει το μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Γιάννης Μπαλτογιάννης.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται επίσης, λόγος για «βαθιά ανθρωπιστική κρίση» που πλήττει τη Νάξο, ως απόρροια των πολιτικών που επιβάλλονται από την κεντρική εξουσία και την Ε.Ε., ενώ τονίζεται ότι «η μάχη για το δικαίωμα να ζούμε στον τόπο μας, η μάχη για δωρεάν υγεία και παιδεία, η μάχη για τα εργασιακά μας δικαιώματα πρέπει να δοθεί από την ίδια την κοινωνία και είναι ευθύνη όλων μας».
Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Δημοτική Κίνηση έχει ως εξής:
Με βάση τα έως τώρα δεδομένα του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, δικαίωμα στις παροχές έχουν 1.300 κάτοικοι της επικράτειας του Δήμου, εκ των οποίων οι 532 είναι ανήλικοι. Μιλάμε, δηλαδή, για 768 ενήλικες και 532 βρέφη και παιδιά που χρειάζονται άμεσα βοήθεια για να ζήσουν στον τόπο τους.
Θεωρούμε ότι το νούμερο υπερβαίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη ή εικασία στο κατά πόσο βαθειά είναι η ανθρωπιστική κρίση στο Δήμο μας. Θεωρούμε επίσης ότι η τρομακτική αυτή πραγματικότητα απορρέει από τις πολιτικές που επιβάλλονται στον τόπο μας από την κεντρική εξουσία και την Ε.Ε. και παίρνουν μορφή μέσω και των πολιτικών που ακολουθούνται στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Η συγκρότηση θεσμών, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ δημιουργήθηκαν επί της αρχής ως θεσμοί αλληλεγγύης, στην πράξη λειτουργούν ως φορείς θεσμικής ελεημοσύνης. Η μάχη για το δικαίωμα να ζούμε στον τόπο μας, η μάχη για δωρεάν υγεία και παιδεία, η μάχη για τα εργασιακά μας δικαιώματα πρέπει να δοθεί από την ίδια την κοινωνία και είναι ευθύνη όλων μας.
KOINONIKO PANTOPOLEIO NAXOY
Παρόλα αυτά, τη στιγμή που μιλάμε, η ανάγκη για επιβίωση μέρους της κοινωνίας των νησιών μας, βασίζεται και στην ελάχιστη προσφορά του Κοινωνικού Παντοπωλείου (για την ώρα: 2 σακούλες τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης κάθε 3 μήνες) και πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο. Πέραν της στήριξης των δημοτών, η Δημοτική Κίνηση ΠΟΛΙΤΕΣ για τα Νησιά μας, εισηγείται την αναδιάρθρωση της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου προτείνοντας τα εξής:
α) την άμεση εξεύρεση μεγαλύτερου χώρου για τη στέγαση του Κοινωνικού Παντοπωλείου που να πληροί τους κανόνες υγιεινής και αποθήκευσης τροφίμων,
β) τη λειτουργία της Επιτροπής Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε εβδομαδιαία βάση ώστε να λύνονται άμεσα τα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο και να προγραμματίζονται οι μακροπρόθεσμοι στόχοι του,
γ) τη συμμετοχή όλων των μελών της επιτροπής για την απαιτούμενη χειρωνακτική εργασία
δ) την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών πάνω σε θέματα αλληλεγγύης
ε) την εξεύρεση κρατικών πόρων για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε προϊόντα και υπαλλήλους
ζ) τη διεκδίκηση πρόσληψης κοινωνικού λειτουργού
η) τη συχνότερη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης ακόμη και κατ’ οίκον όπου υπάρχει ανάγκη
θ) τη δημιουργία και οργάνωση ενός χώρου αλληλεγγύης όπου εκτός του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα περιλαμβάνει: 1) δημοτικό αναψυκτήριο που θα προσφέρει προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές, 2) χώρο διευκόλυνσης εξεύρεσης εργασίας, 3) χώρο ενημέρωσης και στήριξης των δημοτών για τα δικαιώματα τους, 4) χώρο βιβλιοθήκης και δωρεάν πρόσβασης σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εκτυπωτές, 5) γραφείο κοινωνικού λειτουργού, 6) κοινόχρηστοι χώροι εκδηλώσεων
ι) τη συχνή εναλλαγή των προσώπων που αποτελούν την Επιτροπή Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα δημιουργίας πελατειακών σχέσεων των δημοτών με την τοπική εξουσία
http://www.naxosnow.gr/

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΝΑΞΟΣ Πολίτες για τα Νησιά Μας: «Ανθρωπιστική κρίση στη Νάξο»”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo