ΝΑΞΟΣ Ο δήμος “σπρώχνει” τις μελέτες για την επέκταση του αεροδρομίου

Απάντηση του Δήμου για το αεροδρόμιο Νάξου

Με ανακοίνωσή του ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και με αφορμή, όπως επισημαίνει, ανακριβή και αόριστα δημοσιεύματα σχετικά με την πορεία του θέματος επέκτασης του διαδρόμου προσαπογείωσης του αεροδρομίου Νάξου, ενημερώνει, ότι ολοκληρώθηκε η τοπογραφική μελέτη που σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας συνέταξε ο δήμος, καθώς και ότι εν συνεχεία η Υ.Π.Α. συνέταξε τη γεωτεχνική μελέτη και την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία εντός των ημερών ολοκληρώνεται και κατατίθεται προς έγκριση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας…

Παράλληλα, γίνεται αναφορά σε “προσπάθεια παραπληροφόρησης, με εικασίες και ερωτήματα που ουδείς μπήκε στη διαδικασία να θέσει στο Δήμο, προφανώς αποφεύγοντας τις απαντήσεις για την ορθή και έγκυρη πληροφόρηση των πολιτών, που αποσκοπεί να συκοφαντήσει και να πλήξει τη Δημοτική Αρχή, η οποία όμως θα συνεχίσει τις άοκνες προσπάθειες, ώστε άμεσα το τόσο σημαντικό αυτό έργο πνοής να μπει σε τροχιά υλοποίησης, πάντα με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου μας.”

Ακολουθεί ολόκληρη τη ανακοίνωση:

“Με αφορμή ανακριβή και αόριστα δημοσιεύματα σχετικά με την πορεία υλοποίησης της επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης του αεροδρομίου, που επιδεικνύουν την εμπάθεια προς τη Δημοτική Αρχή, ο Δήμος οφείλει να ενημερώσει και να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

Η επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης ήρθε στο προσκήνιο με πρωτοβουλία και ενέργειες της Δημοτικής Αρχής το 2012. Μέχρι τότε, κανείς δεν είχε εκφράσει ενδιαφέρον για την επέκταση του διαδρόμου, που θα επιτρέψει την άφιξη μεγαλύτερων αεροσκαφών με άμεση επίδραση στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Η Δημοτική αρχή, με δεδομένη την πολιτική βούληση για εκσυγχρονισμό και βελτιστοποίηση των πυλών εισόδου της Νάξου, ανέσυρε από το χρονοντούλαπο το θέμα επέκτασης του αεροδρομίου προς Νότο, με συνεχείς προσωπικές επαφές του Δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη και πιέσεις προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Αποτέλεσμα αυτών ήταν η συγκατάθεση της Υ.Π.Α. για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης και η υπαγωγή του έργου στα έργα της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, με προϋπολογισμό ύψους 5 εκ. ευρώ.

Για τον πλήρη φάκελο του έργου απαιτούνταν Τοπογραφική, Γεωτεχνική και Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Κατόπιν συνεννόησης με την Υ.Π.Α., ο Δήμος ανέθεσε και εκπόνησε την τοπογραφική μελέτη και εν συνεχεία η Υ.Π.Α. συνέταξε τη γεωτεχνική μελέτη και την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία εντός των ημερών ολοκληρώνεται και κατατίθεται προς έγκριση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η υπόθεση επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης, η οποία ανοίγει το δρόμο για την άφιξη αεροπλάνων 78 θέσεων, αποτελεί πρωτοβουλία της παρούσας Δημοτικής Αρχής, η οποία παρακολουθεί στενά την εξέλιξη τους θέματος και την πορεία των διαδικασιών έγκρισης των απαιτούμενων μελετών.

Κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης, με εικασίες και ερωτήματα που ουδείς μπήκε στη διαδικασία να θέσει στο Δήμο, προφανώς αποφεύγοντας τις απαντήσεις για την ορθή και έγκυρη πληροφόρηση των πολιτών, αποσκοπεί να συκοφαντήσει και να πλήξει τη Δημοτική Αρχή, η οποία όμως θα συνεχίσει τις άοκνες προσπάθειες, ώστε άμεσα το τόσο σημαντικό αυτό έργο πνοής να μπει σε τροχιά υλοποίησης, πάντα με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου μας.”

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΝΑΞΟΣ Ο δήμος “σπρώχνει” τις μελέτες για την επέκταση του αεροδρομίου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo