ΝΑΞΟΣ Δυναμική παρουσία της Νάξου στον μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής

Δυναμική παρουσία της Νάξου στον μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
“Ζωγραφίζω το νησί μου”

Δυναμική παρουσία είχε το νησί της Νάξου με τους μαθητές του Φιλωτίου να σαρώνουν τα βραβεία από τον μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής “Ζωγραφίζω το Νησί μου” το οποίο διοργανώθηκε από τα τμήματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Με 100 έργα συμμετείχε η Νάξος

Η Ελένη Γράτσια από την Νάξο, ήταν μια από τους τρεις νικητές που διεκδίκησαν και κέρδισαν την πρώτη θέση, εξασφαλίζοντας έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, με πολλούς ακόμα μαθητές του νησιού να διακρίνονται στον διαγωνισμό, ο οποίος ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Πέρα από την Νάξο, σημαντική συμμετοχή υπήρξε και από άλλα νησιά των Κυκλάδων, όπως τη Σύρο, την Πάρο, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και των μαθητών να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των διοργανωτών του διαγωνισμού. Με τις συμμετοχές από τις εκπαιδευτικές μονάδες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου να φτάνουν τις 420, οι 100 ήταν από το νησί της Νάξου, το οποίο και ήταν το μοναδικό νησί από τις Κυκλάδες που απέσπασε βραβεία. 40 σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε 18 νησιά της Περιφέρειας έδωσαν το “παρών” με τους μικρούς καλλιτέχνες να ξεδιπλώνουν το δημιουργικό τους ταλέντο, εντυπωσιάζοντας την επιτροπή με τις δημιουργίες τους, μέσα από τις οποίες αποτύπωναν το νησί τους μέσα από τα δικά τους μάτια. Ένας διαφορετικός μαθητικός διαγωνισμός, ο οποίος έδωσε την δυνατότητα στους μαθητές να αφήσουν ελεύθερη την φαντασία τους και το καλλιτεχνικό τους ταλέντο, με τα έργα τους να αξιολογούνται από την επιτροπή η οποία συνήλθε στις 16 Ιανουαρίου προκειμένου να επιλέξει τα καλύτερα έργα, κάτι βέβαια το οποίο δεν είναι εύκολο, με δεδομένο ότι όλα τα παιδιά έδωσαν στο σύνολό τους εκπληκτικά δείγματα του ταλέντου, της ευαισθησίας αλλά και του τρόπου που αντιλαμβάνονται το τόπο που ζουν και μεγαλώνουν. Σε μια καθημερινότητα όπου τα παιδιά καλούνται να ανταποκριθούν σε αυξημένες υποχρεώσεις, τέτοιους είδους δράσεις βοηθάνε στο να αναδεικνύονται και τα διαφορετικά ταλέντα τα οποία διαθέτουν, περνώντας παράλληλα τον χρόνο τους ευχάριστα και ευρηματικά.

“Η ισχύς εν τη ενώσει”

Το έπαθλο για τους μαθητές τα έργα των οποίων συμπεριλαμβάνονται στα τρία καλύτερα είναι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ενώ έπαινοι θα δοθούν επίσης στα τριάντα καλύτερα έργα που επιλέχτηκαν από την την αρμόδια επιτροπή. Σκοπός του διαγωνισμού είναι τα έργα των μαθητών, αυτά που βραβεύτηκαν αλλά και τα υπόλοιπα, καθώς η προσπάθειες και των 420 μαθητών ήταν αξιέπαινες, να γίνουν αφίσες τα οποία θα κοσμήσουν όλα τα κτίρια των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες. Ειδικότερα, όπως αναφέρει και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Άγγελος Ανανίας μετά τη διευθέτηση κάποιων διαδικαστικών και αφού τα έργα των παιδιών απεικονιστούν σε αφίσες, θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Ρόδου έκθεση στην οποία θα εκτεθούν οι δημιουργίες των μαθητών, οι οποίες αργότερα πρόκειται να στολίσουν τις κτιριακές εγκαταστάσεις των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Συγκεκριμένα, τα έργα των μαθητών από τα σχολεία της Δωδεκανήσου θα δοθούν για τις υπηρεσίες στις Κυκλάδες και τα έργα των παιδιών από τα νησιά των Κυκλάδων θα κοσμούν τις υπηρεσίες της Δωδεκανήσου, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο “την Περιφερειακή συνείδηση ώστε να αντιληφθούν οι μαθητές ότι όλα τα νησιά έχουν τα ίδια προβλήματα και για το λόγο αυτό θα πρέπει να είναι η ισχύς εν τη ενώσει” εξηγεί ο εντεταλμένος Σύμβουλος. Παράλληλα ενημέρωσε ότι μετά την έκθεση η οποία είναι προ των πυλών, στη συνέχεια θα υπάρξει και μια εκδήλωση σε ένα νησί των Κυκλάδων προκειμένου να παρουσιαστούν τα έργα των μαθητών και στον νομό Κυκλάδων, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη αποφασιστεί το μέρος.

“Αναβάθμισε τον διαγωνισμό η παρουσία της Νάξου”

Ερωτηθείς για την επιτυχία των μαθητών της Νάξου, που κατάφεραν να έχουν μια έντονη παρουσία και να εκπροσωπήσουν επάξια το νησί ο κ. Ανανίας υποστήριξε ότι “Μέσα από την συμμετοχή της Νάξου αναβαθμίσαμε τον διαγωνισμό, καθώς και τα 100 έργα ήταν φτιαγμένα με μεράκι και ζήλο και όχι με προχειρότητα”, κάτι το οποίο κάνει σαφές την αγάπη τους για την τέχνη της ζωγραφικής. Επίσης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την ανταπόκριση των μαθητών και την στήριξη των εκπαιδευτικών που παρακίνησαν τα παιδιά να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, μεταφέροντας τους την ιδέα αυτή σαν μια ευχάριστη και δημιουργική δράση. Μάλιστα ο ίδιος εξήγησε ότι σε κάθε δράση η οποία υλοποιείται για τους μαθητές, ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η στήριξη από την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς στην περίπτωση που δεν δοθεί πραγματική υπόσταση στην εκάστοτε δραστηριότητα τότε αυτή χάνεται και δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Άξιο αναφοράς αποτελεί και το γεγονός ότι ενώ από τις Κυκλάδες πρωταγωνίστησε το νησί της Νάξου, από τα Δωδεκάνησα σημαντική παρουσία είχε η Κάλυμνος, η οποία απέσπασε με την σειρά της σημαντικές διακρίσεις. Σε κάθε περίπτωση η ομορφιά και η ιδιαιτερότητα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου θα κοσμεί πλέον τα κτίρια των υπηρεσιών της Περιφέρειας, εντυπωσιάζοντας όσους θα εισέρχονται στους χώρους αυτούς, πάντα μέσα από την φαντασία και τα μάτια των μικρών ζωγράφων, που όπως φαίνεται έχουν μεγάλο ταλέντο.

-www.koinignomi.gr/

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΝΑΞΟΣ Δυναμική παρουσία της Νάξου στον μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo