ΝΑΞΟΣ Αποκλείστηκαν από την επιχορήγηση του δήμου οι πολιτιστικοί σύλλογοι!

Με την επισήμανση ότι το ποσόν της επιχορήγησης των σωματείων για το 2014 είναι μειωμένο και ότι το 2015 θα είναι ακόμη χαμηλότερο, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής κατα την κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την κατανομή των 56.000 ευρώ με τα οποία επιχορηγούνται μόνο αθλητικά σωματεία, αφού για πρώτη φορά στα χρονικά αποκλείστηκαν από την επιχορήγηση τα πολιτιστικά σωματεία!
Ο δήμαρχος και το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κατά την ανακοίνωση της επιχορήγησης σωματείων
Bookmark and Share
Η αιτιολογία ήταν ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι ενισχύονται από το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ.

Μόνο που αυτή είναι η μισή αλήθεια. Γιατί ο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ ενισχύει οικονομικά τα σωματεία για συγκεκριμένες εκδηλώσεις τους. Ενώ τα χρήματα της επιχορήγησης του δήμου έδιναν μια οικονομική ανάσα για την κάλυψη κάποιων από τα λειτουργικά – πάγια έξοδα που έχουν οι σύλλογοι.

Ο αποκλεισμός των πολιτιστικών συλλόγων από την επιχορήγηση ήταν καθολικός, αλλά δεν ήταν και ο μοναδικός, αφού και αθλητικά σωματεία που προηγούμενες χρονιές είχαν ένα έστω και πολύ μικρό ποσόν επιχορήγησης, αυτή τη φορά δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ.

Πάντως, παρά την κατανομή του ποσού επιχορήγησης σε 10 αθλητικά σωματεία δεν έλειψαν τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες, που ήταν ιδιαίτερα έντονες από τον Πανναξιακό ΑΟ.

Στη διαμαρτυρία που εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Ναξιακού, η πλειοψηφία παραδέχθηκε δια του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ότι όντως το συγκεκριμένο σωματείο είχε τη μεγαλύτερη μείωση στην επιχορήγηση.

Επιπλέον ο εκπρόσωπος του Ναξιακού, ζήτησε να αναφερθούν αναλυτικά τα κριτήρια με τα οποία έγινε η κατανομή των χρημάτων, που τελικώς δεν έγινε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε αθλητικά σωματεία είχαν δοθεί άλλες δυο φορές μέσα στο 2014 χρηματικές ενισχύσεις από το δήμο, αλλά όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των σωματείων δόθηκαν για συγκεκριμένες δραστηριότητες ή για τη ενίσχυση της συμμετοχής τους σε αγώνες εκτός Νάξου.

Τις ευχαριστίες του ΑΜΣ Φιλωτίου, εξέφρασε ο πρόεδρος του σωματείου, λέγοντας ότι ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι ο μοναδικός δήμος που επιχορηγεί αθλητικά σωματεία.

Από τον Πανναξιακό ΑΟΝ, επισημάνθηκε, ότι το σωματείο έχει πολλά έξοδα για τη συμμετοχή του σε ευρωπαίκή διοργάνωση, αφού το κάθε ταξίδι της ομάδας έχει κόστος περίπου 18.000 ευρώ και εκφράστηκε η ευχή να ενισχυθεί το σωματείο και το 2015.

Ο δήμαρχος, τονίζοντας, ότι το ποσόν της επιχορήγησης το 2015 θα είναι ακόμη χαμηλότερο, σημείωσε, ότι όσον αφορά τον αθλητισμό, θα ενισχύεται, αλλά κυρίως για την κατασκευή αθλητικών υποδομών.

Οι 56.000 ευρώ κατανεμήθηκαν ως εξής:

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ (ΜΠΑΣΚΕΤ-ΒΟΛΕΪ): 17.000

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟ: 10.500 (το 2013 είχε επιχορηγηθεί με 25.000 ευρώ)

ΝΑΞΙΑΚΟΣ: 3.300 (το 2013 είχε επιχορηγηθεί με 7.000 ευρώ)

ΑΠΟ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΝΑΞΟΥ: 1.500

ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: 700

ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΑΓΑΙΑΣ: 5.000

ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ: 3.500

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ: 500

ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ: 5.000 (το 2013 έλαβε 1.000 ευρώ)

Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙΟΥ Ο ΖΕΥΣ: 9.000 (με το ίδιο ποσόν είχε επιχορηγηθεί και το 2013)

Η επιχορήγηση των σωματείων ψηφίστηκε ομόφωνα, ενώ η μείζων μειοψηφία επισήμανε ότι διαφωνεί με τον κατανομή που έγινε.

Την έλλειψη συγκεκριμένων κριτηρίων, καυτηρίασε ο επικεφαλής των Πολιτών για τα Νησιά μας, Βασίλης Βρούτσης.
http://www.naxos-news.gr

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΝΑΞΟΣ Αποκλείστηκαν από την επιχορήγηση του δήμου οι πολιτιστικοί σύλλογοι!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo