ΝΑΞΟΣ Άθλος η “επιχείρηση” εξόδου από το λιμάνι Νάξου! (ΒΙΝΤΕΟ)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι της Νάξου κατά την άφιξη κάθε πλοίου είναι γνωστό ότι εγκυμονεί κινδύνους. Πεζοί προσπαθούν να κινηθούν ανάμεσα σε κάθε είδους και μεγέθους οχήματα που κινούνται ή μένουν στάσιμα για αρκετά λεπτά αφού το βραχυκύκλωμα είναι δεδομένο ιδιαίτερα τον Αύγουστο, οδηγοί οχημάτων εγκλωβισμένοι μέσα στα οχήματά τους υπό τον καυτό ήλιο, αλλά και λουόμενοι που ξαφνικά δέχονται “επίθεση” των απόνερων πλοίων γιατί η είσοδός τους στο λιμάνι γίνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτήν που θα έπρεπε να έχουν…
Το αδιαχώρητο στο λιμάνι Νάξου με αυτοκίνητα ακινητοποιημένα επί ώρα
Bookmark and Share
Πολύ περισσότερα πλοία προσεγίζουν στο λιμάνι της Νάξου το φετινό καλοκαίρι και το πρόβλημα που δημιουργείται -ευτυχώς όχι σε όλες τις αφίξεις πλοίων- κατά την έξοδο από το λιμάνι, δεν έχει απλώς μεγεθυνθεί, αποτελεί πλέον το σοβαρότερο πρόβλημα της καλοκαιρινής περιόδου που παρά τις φιλότιμες και συνεχείς προσπάθειες των λιμενικών για την αποσυμφόρηση της κατάστασης, όλοι γνωρίζουν ότι απαιτείται σοβαρή μελέτη και τομές για να δοθεί μια λύση που θα φέρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα.
Περίπου μια ώρα απαιτήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 7 Αυγούστου για να ολοκληρωθεί η έξοδος των αφιχθέντων στο λιμάνι της Νάξου!

Το μεσημέρι επικρατούσε η ίδια περίπου κατάσταση!
Κι ενώ η άφιξη όσο το δυνατόν περισσότερων πλοίων είναι βέβαιο ότι αποτελεί το επιθυμητό για την τοπική οικονομία, από την άλλη κανείς πλέον δεν ασχολείται με το θέμα της δημιουργίας νέου λιμανιού, ούτε όμως και για να βρεθεί ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος διαχείρισης της υφιστάμενης απαράδεκτης κατάστασης, που έτσι όπως έχει ρυθμιστεί, είναι ολοφάνερο ότι έχει αποτύχει παταγωδώς, ενώ παράλληλα δεν εξυπηρετεί ισότιμα όλους τους πολίτες, αφού υπάρχουν εκείνοι που θεωρούν πλέον ότι ο δημόσιος χώρος του λιμανιού είναι ιδιοκτησία τους, όταν όλοι οι υπόλοιποι είναι μονίμως “υπό διωγμόν”!

Πινακίδες σήμανσης, που άλλα σηματοδοτούν, αλλά “σιωπηρώς” αλλιώς λειτουργούν!

Επαγγελματίες, που λένε ευθαρσώς σε πολίτες, ότι “αυτός εδώ ο χώρος είναι για μας”, μη συνειδητοποιώντας ίσως τι ακριβώς λένε και ενώ αντίθετα υπάρχει πινακίδα που απαγορεύει τη στάση και τη στάθμευση!

Οι πινακίδες σήμανσης όμως στο λιμάνι της Νάξου δεν ισχύουν για όλους το ίδιο!

Κι αν έτσι νομίζουν ότι εξυπηρετούνται οι επισκέπτες, μάλλον εθελοτυφλούν!

Από τη στιγμή αποβίβασής τους στο λιμάνι αντιλαμβάνονται πως πρέπει να απομακρυνθούν όσο το δυνατό γρηγορότερα από εκεί!

 (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΝΑΞΟΣ Άθλος η “επιχείρηση” εξόδου από το λιμάνι Νάξου! (ΒΙΝΤΕΟ)”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo