ΜΥΚΟΝΟΣ Οριστική αδειοδότηση και επαναλειτουργία για το Δημοτικό Σφαγείο

Τα τελευταία χρόνια το Σφαγείο λειτούργησε με προσωρινές άδειες διάρκειας μερικών μηνών, ενώ για μεγάλα διαστήματα παρέμεινε κλειστό, δημιουργώντας ποικίλα προβλήματα στους κτηνοτρόφους και επαγγελματίες του νησιού.

Η νέα Δημοτική Αρχή, από την αρχή της θητείας της ανέδειξε το ζήτημα και επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες και μελέτες, να διασφαλιστεί το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων HACCP, να τηρηθεί η νομιμότητα και να περάσουν με άριστα όλους τους αναγκαίους ελέγχους για να λειτουργήσει το Σφαγείο. Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ήδη από τον πρώτο μήνα της θητείας της ορίστηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Αναστάσιος Ξυδάκης ως εντεταλμένος για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Σφαγείου, ο οποίος και επιμελήθηκε όλη την διαδικασία της αδειόδότησης και τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης των παραμελημένων εγκαταστάσεων σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Με απόφαση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Φιλήμωνα Ζαννετίδη από 17 Μαρτίου 2015 χορηγήθηκε άδεια λειτουργίας σφαγειοτεχνικής εγκατάστασης τριών γραμμών (βοοειδή, χοίροι και μικρά μηρυκαστικά) στο Δημοτικό Σφαγείο Μυκόνου, σύμφωνα και με την γνωμοδότηση αρμόδιας τριμελούς επιτροπής.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε «Η αδειοδότηση του Δημοτικού Σφαγείου Μυκόνου, μέσα σε λίγους μήνες, με τους πιο πρόσφατους περιβαλλοντικούς όρους και την ευρωπαϊκή νομοθεσία εντάσσεται στην λογική του συμμαζέματος που επιχειρεί ή νέα δημοτική αρχή σε όλες τις μονάδες και υπηρεσίες του Δήμου μας. Για να μπορέσει ο Δήμος Μυκόνου να πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη του τόπου πρέπει πρώτα να επιλυθούν όλα τα εσωτερικά και διαρθρωτικά προβλήματα που εκκρεμούσαν. Ευχαριστώ προσωπικά τον Τάσο Ξυδάκη για την συντονισμένη αποστολή που έφερε εις πέρας, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την άριστη συνεργασία και ευελπιστώ οι παρεχόμενες εφεξής υπηρεσίες του Δημοτικού Σφαγείου να είναι αντάξιες των προσδοκιών μας.»

www.mykonospress.gr

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΥΚΟΝΟΣ Οριστική αδειοδότηση και επαναλειτουργία για το Δημοτικό Σφαγείο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo