ΜΥΚΟΝΟΣ Μάγεψε το Μυκονιάτικο Χασάπικο από 150 χορευτές

Καταπληκτικές εικόνες με πολλά μπράβο στους εμπνευστές και εκτελεστές της πρωτοβουλίας “Γιαλό Γιαλό με Μυκονιάτικο Χασάπικο”!!!!

Το θέαμα είμαι βέβαιος ότι έδωσε ιδιαίτερα χαρα στους Μυκονιάτες που νοσταλγούν την “Παλιά Μύκονο”, όπως κι ότι αποτέλεσε μια ευχάριστη ψυχολογική νότα για να ξεφύγουν όλοι για λίγο από τα καθημερινά προβλήματα που μας ταλαιπωρούν. Και βεβαίως έδωσε κι ένα διαφορετικό θέαμα στους τουρίστες που είχαν την τύχη να βρίσκονται στον Γιαλό με 150 ερασιτέχνες χορευτές χορεύουν το παραδοσιακό μυκονιάτικο χασάπικο με συγχρονισμένα βήματα 25 φιγούρων που τους δίδαξε εθελοντικά ένας σπεσιαλίστας στο είδος ο Μυκονιάτης Ιωάννης Βλασσόπουλος και η σύζυγος του Άννα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ‘ολα τα μαθήματα παραδίδονταν αφιλοκερδώς στα πλαίσια ενός συνόλου εθελοντικών μαθημάτων σε πολλά αντικείμενα που πραγματοποιούνται κάθε χειμώνα στην Μύκονο αποδεικνύοντας ότι η ζωή συνεχίζεται και τους κρύους μήνες από τον ντόπιο πληθυσμό με πλήθος ενδιαφερόντων.

Πραγματικά τι εκπληκτικό να βλέπεις χορευτές από 8 έως 70 ετών όλοι μαζί να απολαμβάνουν τη χαρά του παραδοσιακού ντόπιου χασάπικου στους ρυθμούς των τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη σε στίχους Οδυσσέα Ελύτη «Ένα το χελιδόνι» και «της Δικαιοσύνης» στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την πολυπαθούσα πατρίδα μας.

Το εγχείρημα είχε πραγματοποιηθεί και πριν από δυο χρόνια με 95 συνολικά χορευτές αποσπώντας θερμότατη αποδοχή από τουρίστες και μόνιμους κατοίκους και αποτελεί ρεκόρ φέτος για το νησί της Μυκόνου, η συμμετοχή αυτή την φορά 150 χορευτών με βηματισμό περίτεχνο και πιστό στον παραδοσιακό ντόπιο χασάπικο που χορεύεται εδώ και δεκαετίες από τους Μυκονιάτες.

Τελικά η Μύκονος δεν έχει την ανάγκη να μιμηθεί κανέναν λαό και καμία ξενόφερτη μόδα. Και στον τουρισμό η απάντηση είναι, όλοι οι Έλληνες να είναι πιστοί στις παραδόσεις και τα έθιμα.

Μπράβο και πάλι…

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΥΚΟΝΟΣ Μάγεψε το Μυκονιάτικο Χασάπικο από 150 χορευτές”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo