ΜΥΚΟΝΟΣ Καταλυτική η παρέμβαση του πρωθυπουργού για το ζήτημα του νερού

admin Χωρίς κατηγορία 456 views 0 0

KATAΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ

Το τηλεφώνημα του κ. Σαμαρά στον πρόεδρο του ΛΤΜ κ. Χαριτόπουλο

Το άμεσο προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού προκάλεσε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου κ. Χαριτόπουλος για το ζήτημα της λειψυδρίας στην Μύκονο.

Την βούλησή του για την επίλυση του ζητήματος της λειψυδρίας στην Μύκονο και τον ορισμό του Υπ. ΥΠΕΚΑ κ. Ταγαρά ως συντονιστή των απαραίτητων ενεργειών εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με μεταμεσονύχτιο τηλεφώνημά του στον κ. Χαριτόπουλο την περασμένη εβδομάδα. Η παρέμβαση και η εντολή του κ. Σαμαρά μετά από τις ενέργειες του δραστήριου προέδρου κ. Χαριτόπουλου, είχαν ως αποτέλεσμα την άμεση επίσκεψη του ειδικού συνεργάτη του Γ.Γ Αι και Ν.Π κ. Ζωίδη, κ.Τσιφτσή στο νησί για να ελεγχθούν επί τόπου οι δυνατότητες επίλυσης του προβλήματος .

Ο κ. Τσιφτσής συνοδευόμενος από τον κ. Φιορεντίνο, συναντήθηκε με την δημαρχεύουσα κ. Γρυπάρη και τον προιστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜ. Αρχικά διαπίστωσε την ανορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων και δυνατοτήτων ύδρευσης του νησιού από την ΔΕΥΑΜ. Επανερχόμενος στο υπηρεσιακό σημείωμα 3/2014 που είχε καταθέσει ο ίδιος από τις 15/4, δεν υιοθέτησε την με αρ. 14/2014 απόφαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΜ ως προτεινόμενη λύση από πλευράς ΔΕΥΑΜ την μεταφορά νερού με πλωτά μέσα στο νησί, αφενός χαρακτηρίζοντάς την ως λύση “πανάκριβη και εφήμερη” και αφετέρου διότι “δεν είναι δυνατόν χωρίς να εξαντλούνται οι δυνατότητες παραγωγής νερού στο νησί να προσφεύγουμε στη λύση μεταφοράς νερού με υδροφόρα πλοία”.

Τέλος πρότεινε με ταχύτατες και ευέλικτες διαδικασίες τις παρακάτω ενέργειες με το μικρότερο δυνατό κόστος και χωρίς κατασπατάληση πόρων της Γ.Γ.Αι και Ν.Π ώστε να επιλυθεί το υδρευτικό πρόβλημα της Μυκόνου όχι μόνο για φέτος, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

1.Την άμεση αποκατάσταση της ζημιάς στις δύο από τις τρεις υπομονάδες της νέας μονάδας αφαλάτωσης

2. Την ενοποίηση των δικτύων της Ανω Μεράς και της Χώρας.

3. Λειτουργία αφαλατώσεων σε 24ωρη βάση

4. Προμήθεια δύο (2) επιπλέον φορητών μονάδων αφαλατώσεων από την Γ.Γ.Αι και Ν.Π.

5. Την επισκευή και αναβάθμιση της παλαιάς Μ/Α

Στα πλαίσια αυτά θα πραγματοποιηθεί σήμερα συνάντηση στο γραφείο του κ. Ταγαρά με την κ. Γρυπάρη και τον προιστάμενο τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜ.

Τέλος ο κ. Χαριτόπουλος ανταποκρινόμενος στην επιθυμία του πρωθυπουργού για συνεχή ενημερωση στην πορεία επίλυσης του υδρευτικού προβλήματος στην Μύκονο, του απέστειλε ενημερωτική – ευχαριστήρια επιστολή.

www.mykonospress.gr

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΥΚΟΝΟΣ Καταλυτική η παρέμβαση του πρωθυπουργού για το ζήτημα του νερού”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo