ΜΥΚΟΝΟΣ Έναρξη λειτουργίας έξυπνων ηλιακών κάδων μικροαπορριμάτων στη Χώρα

Έξυπνοι ηλιακοί κάδοι στη Μύκονο
Εγκαινιάστηκε και επίσημα από την ασκούσα καθήκοντα Δημάρχου Μυκόνου, κ. Ειρήνη Γρυπάρη η έναρξη λειτουργίας των έξυπνων ηλιακών κάδων μικροαπορριμάτων στη Χώρα της Μυκόνου.
Πρόκειται για ένα από τα λίγα πανελλαδικά παρόμοια εγκεκριμένα έργα μέσω του Πράσινου Ταμείου Ν.Π.Δ.Δ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» και ο Δήμος Μυκόνου είναι ο μοναδικός στις Κυκλάδες που προμηθεύτηκε το οικολογικό σύστημα ηλιακών κάδων μικροαπορριμάτων με συμπίεση.
Οι συγκεκριμένοι κάδοι έχουν τοποθετηθεί σε κομβικά σημεία της Χώρας της Μυκόνου και ήδη αποδεικνύονται ιδιαίτερα αποτελεσματικοί εκεί όπου στο παρελθόν υπήρχε πρόβλημα συσσώρευσης μικροαπορριμάτων λογω των χιλιάδων τουριστών που κατακλύζουν το νησί ολόκληρο τον χρόνο και λόγω της ανεπάρκειας των απλών κάδων.
Τα μεγάλα οφέλη του καινοτόμου για την περιοχή συστήματος ηλιακής συμπίεσης μικροαπορριμμάτων είναι ορατά άμεσα, καθώς πρόκειται για μια τεχνολογία φιλική προς στο περιβάλλον και ιδιαίτερα επιθυμητή σε μία περιοχή όπως η Μύκονος με μεγάλη ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια ολόκληρου του χρόνου.
Με τη χρήση των «έξυπνων» αυτών κάδων, έχει ήδη σημειωθεί σημαντική μείωση των δρομολογίων αποκομιδής, καθώς το σύστημα συμπίεσης που διαθέτουν οι κάδοι εξασφαλίζει τη μεγάλη αύξηση της χωρητικότητας τους, ενώ, χάρει στο λογισμικό που διαθέτουν, οι επισκέψεις γίνονται μόνο όταν υπάρχει ανάγκη αφού ο κάδος ειδοποιεί με ηλεκτρονικό μήνυμα όταν έχει πληρότητα άνω του 85%. Η μείωση δε αυτή γίνεται ιδιαίτερα αισθητή τους καλοκαιρινούς μήνες οπότε ο όγκος απορριμμάτων που δέχονται είναι ιδιαίτερα αυξημένος.
Οι ηλιακοί κάδοι BigBelly διαθέτουν ηλιακό συλλέκτη, ο οποίος φορτίζει μπαταρία, η οποία τροφοδοτεί τον συμπιεστή, τους αισθητήρες και το σύστημα μετάδοσης ηλεκτρονικών δεδομένων.
Η τοπική κοινωνία επικροτεί την ενέργεια αυτή, η οποία όχι μόνο συμβάλλει στην καθαριότητα και την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά έχει και αισθητική αξία καθώς οι κάδοι είναι ιδιαίτερα εμφανίσιμοι και έχουν δέσει απόλυτα με το περιβάλλον του νησιού.
Σε δηλώσεις της, η κα Γρυπάρη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «οι συγκεκριμένοι κάδοι θα βοηθήσουν σημαντικά τον Δήμο Μυκόνου, αφού αυτές οι πρώτες βδομάδες που έχουν ενεργοποιηθεί ήδη έχουν επιφέρει πολλά θετικά αποτελέσματα στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου, τόσο με την λειτουργική τους δυναμική όσο και με την εξωτερική τους εμφάνιση, αφού ήδη λαμβάνουμε θετικά μηνύματα από τους ξένους τουρίστες οι οποίοι μας θεωρούν τόσο πρωτοπόρους όσο και καινοτόμους με αυτό το σύστημα, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα».
Οι ηλιακοί κάδοι μικροαπορριμάτων BigBelly Solar τοποθετήθηκαν στις αρχές Αυγούστου και λειτουργούν επίσημα εδώ και δεκαπέντε ημέρες με πολύ θετικά αποτελέσματα για το Δήμο Μυκόνου

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΥΚΟΝΟΣ Έναρξη λειτουργίας έξυπνων ηλιακών κάδων μικροαπορριμάτων στη Χώρα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo