Μπήκαμε στο «Παναγία Τήνου»: Έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι

Βρισκόταν μισοβυθισμένο στο λιμάνι του Πειραιά

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανέλκυσης του «Παναγία Τήνου» από το λιμάνι του Πειραιά
Η ιστορία του πλοίου που «βυθίστηκε» στο λιμάνι

Δείτε φωτογραφίες – Βρίσκεται σε πλεύσιμη κατάσταση και σαλπάρει για Τουρκία

Την ώρα που το πλοίο «Παναγία Τήνου» ετοιμάζεται να σαλπάρει για το τελευταίο του ταξίδι προς την Τουρκία, εντυπωσιάζουν οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του.

Το πλοίο βρισκόταν μισοβυθισμένο στο λιμάνι του Πειραιά από τον περασμένο Απρίλιο και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το protothema.gr, υπήρχε εισροή υδάτων σε όλους τους χώρους του.

Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές. Δύτες με ειδικές στολές και βάρκες στο εσωτερικό του μισοβυθισμένου πλοίου πραγματοποιούν εργασίες. Η εικόνα από το σαλόνι του πλοίου θυμίζει κάτι από «Τιτανικό».

Για αρκετούς μήνες το πλοίο παρέμενε μισοβυθισμένο σε μία νευραλγική θέση, ενέχοντας παράλληλα περιβαλλοντολογικούς κινδύνους.

Πλέον το «Παναγία Τήνου», που στα τέλη του 2015 το ΝΑΤ προέβη στην αναγκαστική κατάσχεσή του λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, ετοιμάζεται για το τελευταίο του ταξίδι αφού ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο του έργου.

Έπειτα από χρονοβόρες διαδικασίες και αρκετά γραφειοκρατικά προβλήματα τελικά το έργο ανέλαβε η εταιρεία Antipollution ANE με πρόεδρο τον Βύρωνα Βασιλειάδη, η οποία απέκτησε και την κυριότητα έπειτα από σχετικό πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Σε πρώτη φάση εξειδικευμένο προσωπικό προχώρησε σε απομάκρυνση των λαδιών και εξωτερική στεγανοποίηση. Στη συνέχεια με τη βοήθεια ναυπηγών έγινε συγκεκριμένη μελέτη προκειμένου να γίνει απάντληση των υδάτων από το γκαράζ, το μηχανοστάσιο, το ηλεκτροστάσιο, τις καμπίνες αλλά και από άλλους εσωτερικούς χώρους. Μία διαδικασία που ναι μεν ενείχε κινδύνους αλλά τελικά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Αυτή τη στιγμή το πλοίο βρίσκεται σε πλεύσιμη κατάσταση και το μόνο που απομένει πια για να απομακρυνθεί από το λιμάνι του Πειραιά είναι η έκδοση των απαραίτητων εγγράφων και αδειών προκειμένου να ρυμουλκηθεί σε διαλυτήριο στη Τουρκία.

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “Μπήκαμε στο «Παναγία Τήνου»: Έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo