Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας

Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας – Καταγράφεται μείωση στους θανάτους από τροχαία δυστυχήματα τον Νοέμβριο

Συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου δημοσιεύει.
Ειδικότερα, στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, σημειώθηκαν 18 τροχαία δυστυχήματα έναντι 10 τον αντίστοιχο περσινό μήνα και πιο συγκεκριμένα: 2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 4 το 2013), 5 σοβαρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 5 το 2013) και 11 ελαφρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 1 το 2013).
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου τον Νοέμβριο καταγράφηκαν 27 παθόντες έναντι 11 τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Ειδικότερα καταγράφηκαν: 2 θάνατοι (έναντι 4 το 2013), 7 σοβαρά τραυματίες (έναντι 6 το 2013) και 18 ελαφρά τραυματίες (έναντι 1 το 2013).
Επισημαίνεται ότι, οι κύριες αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και οι παράγοντες που επιτείνουν τις συνέπειές τους είναι:
*Η υπερβολική ταχύτητα
*Η απόσπαση της προσοχής του οδηγού
*Η παραβίαση της προτεραιότητας
*Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
*Η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
*Η οδήγηση χωρίς χρήση κράνους και προστατευτικής ζώνηςΔράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης Ενδεικτικά αναφέρονται οι σοβαρότερες – επικίνδυνες τροχονομικές παραβάσεις που βεβαιώθηκαν:*82 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού*18 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση*5 για φθαρμένα ελαστικά

*3 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
*14 για οδήγηση αυτοκίνητου χωρίς χρήση ζώνης ασφαλείας
*57 για υπερβολική ταχύτητα
*131 για οδήγηση δικύκλου χωρίς χρήση προστατευτικού κράνους
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Νοέμβριο πραγματοποιήθηκαν 11.259 απλοί και σύνθετοι τροχονομικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 485 παραβάσεις.

Ειδικότερα, για τις παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σημειώνεται ότι, τον Νοέμβριο συγκροτήθηκαν 70 κλιμάκια τροχονομικών ελέγχων, ελέγχθησαν 1.121 οδηγοί και βεβαιώθηκαν 78 παραβάσεις.
Επίσης, από το σύνολο των ελέγχων που διενεργήθηκαν, 786 αφορούσαν επαγγελματικά αυτοκίνητα στα οποία διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν 30 παραβάσεις.

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo