ΜΗΛΟΣ Συμμετοχή του ΕΠΑΛ Μήλου στην έκθεση μαθητικών εικονικών επιχειρήσεων

Νέοι… «επιχειρηματίες» με το βλέμμα στον τουρισμό

Με επιτυχία παρουσίασε την εργασία του πάνω στην σύσταση και λειτουργία εικονικής επιχείρησης, η ομάδα μαθητών του ΕΠΑΛ Μήλου, σε έκθεση που διοργανώθηκε στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens.

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, το γνωστό εμπορικό κέντρο της Αθήνας υποδέχτηκε την έκθεση μαθητικών εικονικών επιχειρήσεων, η οποία διοργανώνεται από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ), στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση», στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Άψογη παρουσία των μαθητών

Η εικονική επιχείρηση, που παρουσίασαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Μήλου, με όνομα Venus Tps, ανήκει στον τομέα οικονομίας και διοίκησης – τουριστικών επιχειρήσεων, ενώ το πρότζεκτ που παρουσίασαν έχει να κάνει με τον τουρισμό και με την τουριστική προβολή εν γένει.

Τα παιδιά παρουσίασαν στο περίπτερο της έκθεσης τα δύο δικά τους προϊόντα, δυο εφαρμογές για κινητά, οι οποίες σκοπό έχουν την τουριστική προώθηση της Μήλου.

Η πρώτη εφαρμογή είναι ένας ταξιδιωτικός οδηγός για το νησί, ονόματι “Milos App”, μέσω του οποίου μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες για τη Μήλο, εύκολα και γρήγορα, απ’ όπου κι αν βρίσκεται, ενώ η δεύτερη εφαρμογή, το i-museum, είναι ένας ηλεκτρονικός ξεναγός για μουσεία.

Σε δελτίο Τύπου, το ΕΠΑΛ Μήλου και οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος Μαρίνα Κορασοειδή και Κωνσταντία Ελευθερίου, συγχαίρουν τους μαθητές της εικονικής εταιρίας Venus Tps για την άψογη παρουσία τους στην έκθεση, υπογραμμίζοντας, πως οι μαθητές προέβαλαν με τον καλύτερο τρόπο τη Μήλο και ανέδειξαν τα πλεονεκτήματα της, ως τουριστικό προορισμό.

Όπως αναφέρθηκε, σε επικοινωνία της εφημερίδας με το ΕΠΑΛ Μήλου, «ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία, ήταν κάτι διαφορετικό, το χάρηκαν πάρα πολύ τα παιδιά», ενώ διευκρινίστηκε, πως το πρόγραμμα βρίσκεται μόνο στο αρχικό του στάδιο.

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση της Παρασκευής αφορούσε στην παρουσίαση του προϊόντος, ενώ μεσολαβούν ακόμη μερικά στάδια αξιολόγησης των μαθητικών εικονικών επιχειρηματικών πλάνων, έως ότου γίνει η τελική παρουσίαση και βράβευσή τους, τον ερχόμενο Ιούνιο.

Στόχος η εξοικείωση με την αυτοαπασχόληση

Το πρόγραμμα της Εικονικής Επιχείρησης είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και πρόκειται για μια ομαδική δραστηριότητα, η οποία αφορά νέους από 15 έως 18 ετών και δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να δημιουργήσουν εικονικά μία δική τους εταιρία και να κατανοήσουν τα στάδια λειτουργίας και ρευστοποίησης μιας επιχείρησης. Ταυτόχρονα, μέσα από τη βιωματική αυτή εμπειρία, οι μαθητές μαθαίνουν πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους για να στήσουν και να λειτουργήσουν σωστά την επιχείρηση που δημιούργησαν.

Το πρόγραμμα πλαισιώνει ένας εκπαιδευτικός και ένας εθελοντής/Σύμβουλος, ο οποίος συμβουλεύει και καθοδηγεί την μαθητική ομάδα μέσα από τη δική του επαγγελματική εμπειρία και γνώση.

Μέσα από το πρόγραμμα οι μαθητές κερδίζουν μια πραγματική βιωματική εμπειρία σχετικά με τον κόσμο τον επιχειρήσεων: στήνουν τη δική τους επιχείρηση, μοιράζουν τους ρόλους και τις αρμοδιότητες, δημιουργούν από την αρχή ένα επιχειρηματικό σχέδιο, αναλαμβάνουν ευθύνες και ταυτόχρονα είναι υπόλογοι στους μετόχους για την πορεία της εταιρίας. Επίσης αναπτύσσουν δεξιότητες απαραίτητες για την προσωπική τους μετέπειτα επαγγελματική πορεία και επιτυχία και κατανοούν πώς λειτουργούν οι επιχειρήσεις. Κατανοούν την έννοια της αυτό-απασχόλησης, παίρνουν ρίσκα και μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν τις αντιξοότητες με τη βοήθεια των καθηγητών και των εθελοντών-συμβούλων επιχειρήσεων.

Επιπλέον, καλλιεργούνται η δημιουργική σκέψη και ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, οι επικοινωνιακές ικανότητες, η αυτοπεποίθηση, οι ικανότητες ομαδικής συνεργασίας, αλλά και ηγεσίας, η ικανότητα διαπραγμάτευσης και λήψης αποφάσεων, η υποβολή στόχων και η σωστή διαχείριση του χρόνου, οι οργανωτικές ικανότητες, η ανάληψη ευθυνών και ρίσκου και η ανάγκη για δέσμεση στην ποιότητα και εκτίμηση της περιβαλλοντικής επίδρασης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Εικονικής Επιχείρησης, διοργανώνονται εμπορικές εκθέσεις και διαγωνισμοί που προσθέτουν στο βιωματικό χαρακτήρα του προγράμματος και εξοικειώνουν τους συμμετέχοντες με τον όρο του θεμιτού ανταγωνισμού.

Στις εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνει η ΣΕΝ, συμμετέχουν οι μαθητικές επιχειρήσεις απ’ όλα τα σχολεία της Ελλάδας. Οι μαθητικές επιχειρήσεις στήνουν το περίπτερο τους, παρουσιάζουν το προϊόν/υπηρεσία τους και αξιολογούνται με βάση την καινοτομία του, τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο και την εμφάνιση του περιπτέρου τους. Η νικήτρια ομάδα εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό «TRADE FAIR» που διεξάγεται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη στην Ευρώπη.

www.koinignomi.gr/

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΗΛΟΣ Συμμετοχή του ΕΠΑΛ Μήλου στην έκθεση μαθητικών εικονικών επιχειρήσεων”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo