ΜΗΛΟΣ   Στο απόλυτο σκοτάδι η λειτουργία του υπερχρεωμένου δήμου Μήλου

Σαφή δείγματα για την έλλειψη δημοκρατίας στη λειτουργία του δήμου Μήλου υπήρχαν από καιρό, αλλά κανείς δεν περίμενε τόσο γρήγορα να μην υπάρχουν  ούτε καν τα απαραίτητα προσχήματα.

Αφορμή για την κριτική οι χθεσινές 2 συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκαν χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά προηγούμενη τοιχοκόλληση ανακοινώσεων αλλά και ούτε κοινοποίηση στα ηλεκτρονικά μέσα .
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί σχεδόν “εν κρυφώ” καθώς μόνο 3-4 δημότες μπόρεσαν να παρευρεθούν.
Και για τη συζήτηση της πρώτης συνεδρίασης που περιείχε όσα θέματα δεν είχαν συζητηθεί την περασμένη Παρασκευή, πιθανόν να μην ήταν και τόσο σημαντικό.

Για την δεύτερη όμως που αφορούσε τον απολογισμό του 2013, το γεγονός αυτό αποτελεί όχι μόνο θεσμική εκτροπή αλλά και αποδεικνύει την μεθόδευση της δημοτικής αρχής να μην βγουν τα άπλυτα στη φόρα.
Ο απολογισμός του περασμένου έτους είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί το περασμένο καλοκαίρι αλλά λόγω έλλειψης απαρτίας αναβλήθηκε.
Επειδή όμως ο νόμος επιβάλλει την συζήτησή του, προγραμματίστηκε για χθες, παραβλέποντας όμως την νομοθεσία που όπως θα δείτε παρακάτω επιβάλλει ότι  “ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15), τουλάχιστον, ημέρες με κάθε πρόσφορο μέσο”.

Αν κάποιοι άλλοι θέλουν να δώσουν άλλοθι και να μιλήσουν για αμέλεια…….δικαίωμά τους.
Εμείς μιλάμε ευθέως για μεθόδευση, με στόχο να μην βγει σε μεγάλη δημοσιότητα το τεράστιο οικονομικό έλλειμμα που έχει δημιουργηθεί από την επί σειρά ετών κακοδιαχείριση του δήμου.
Ελπίζουμε οι σύμβουλοι της μειοψηφίας να ανάψουν κάποιο φως στο απόλυτο σκοτάδι που έχει οδηγήσει τα δημοτικά πράγματα ο δήμαρχος κ. Δαμουλάκης!

Εμείς θα περιμένουμε την διάψευση των παραπάνω με την αποστολή στοιχείων εκ μέρους του δήμου για :

1) την τοιχοκόλληση κάποιας ανακοίνωσης των συνεδριάσεων

2) την αποστολή των ανακοινώσεων στα ηλεκτρονικά μέσα

3) …………. και βέβαια ολόκληρο τον απολογισμό σε ηλεκτρονική μορφή για να ενημερώσουμε τους δημότες.

 

 

ΑΡΘΡΟ 217

Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής

[Σχόλια]

   1. Κάθε χρόνο γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης.

   “2. Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται μέχρι το τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15), τουλάχιστον, ημέρες με κάθε πρόσφορο μέσο. Σε αυτή καλούνται οι κάτοικοι, καθώς και οι συνδικαλιστικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς του Δήμου. Σε Δήμους άνω των 50.000 κατοίκων και σε Δήμους πρωτευουσών νομών η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιείται μέχρι την 31η Ιανουαρίου του επόμενου έτους και καλούνται, μόνον, οι θεσμοθετημένοι συλλογικοί φορείς της πόλεως, όπως, επιστημονικοί, εμπορικοί, συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί, για την ευρύτερη, δυνατή, εκπροσώπηση των κατοίκων.”

   3. Το δημοτικό συμβούλιο επιλέγει τον προσφορότερο χώρο για τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνεδρίασης.

   4. Κατά την ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τοποθετούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις και μπορούν να πάρουν το λόγο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τα μέλη των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων.

   5. Κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή.

   6. Σε περίπτωση που το χρονικό διάστημα που προβλέπει το παρόν άρθρο παρέλθει χωρίς να κινηθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση της ειδικής δημόσιας συνεδρίασης απολογισμού, μπορούν οι δημοτικές παρατάξεις ή οι δημοτικοί σύμβουλοι να προκαλέσουν τη συνεδρίαση αυτή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο “95”.

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΗΛΟΣ   Στο απόλυτο σκοτάδι η λειτουργία του υπερχρεωμένου δήμου Μήλου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo