ΜΗΛΟΣ Σκουπίδια και Ιαματικά Λουτρά – ένας συνδυασμός που ……σφάζει!

 

Γρηγόρης Α. Μπελιβανάκης
Απόψεις 265/6.8.2017
ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΑΔΑΜΑΝΤΟΣ
Ένας ιαματικός και τουριστικός συνδιασμός που σφάζει
Μια φωτογραφία από ένα σκουπιδιαριό κάπου στον Αδάμαντα. Που σε λίγο καιρό όμως θα μετακομίσει. Διότι ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο, σε μια μεγαλειώδη έκλαμψη του εγκεφάλου και της αισθητικής των επικεφαλής των, απεφάσισαν να μεταφέρουν, όλα τα σκουπίδια της παραλίας, μπροστά στα προ δύο, μόλις, ετών ανακαινισθέντα και εγκαινιασθέντα «Λουτρά του Λάκκου». Που θα καταστεί τόπος μεταφόρτωσης των σκουπιδιών της παραλίας. Με δυο υπόγειους μεγαλοκάδους, και όλους τους συνηθισμένους υπόλοιπους, όλων των χρωμάτων και υλικών. Και όσοι πάνε να λουσθούν εκεί, θα έχουν την χαρά και την αγαλλίαση να περνάνε, με ελιγμούς ή πηδώντας, πάνω από τα σκουπίδια για να μπούν στο ιαματικό «Σπήλαιο του Ιπποκράτη». Για να δούν την υγειά τους. Υπό τις ευλογίες των χαρούμενων κυρίων της επομένης φωτογραφίας (γιατρός, μάλιστα, ο ένας, αριστερά).
Φαντασθήτε την εικόνα: Όλα τα σκουπίδια (πλήθος δηλ.!) της παραλίας, μπροστά από την είσοδο των προσφάτως ανακαινισθέντων και λαμπρώς εγκανιασθέντων Ιαματικών Λουτρών!. Προφανώς για ενίσχυση της ελπίδας των ασθενών πως με την παρέα των σκουπιδιών ενισχύεται και η ίασίς των. Και ενώπιον των οποίων σκουπιδιών θα παρελαύνουν οι ντόπιοι και ξένοι πελάτες των πέντε ξενοδοχείων και των πολλών ενοικιαζομένων δωματίων της Λαγκάδας, και οι λουόμενοι στην μοναδική που απέμεινε λαϊκή αμμουδιά του χωριού!. Στην πρόσοψη του χωριού! Μπροστά από τα κότερα!. Και μάλιστα, παρά την σαφή απαγόρευση του νόμου περί προστασίας των Λουτρών, που την υπέδειξαν στους αρμοδίους, με εξώδικα και διαμαρτυρίες οι περίοικοι και όσοι συμπολίτες λυπούνται για την υποβάθμιση του χωριού των. Και του νησιού των και του ονόματός του.
Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι!.
Υ.Γ. Υπάρχει μια φήμη, πως τα Λουτρά, εγκαινιάσθηκαν μεν αλλά δεν ελειτούργησαν και δεν πρόκειται να λειτουργήσουν, διότι κάποια αρχή και εξουσία -για κάποιους προφανώς σοβαρούς λόγους- ΔΕΝ δίνει την έγκρισή της. Αφού, βεβαίως, έγιναν τεράστια έξοδα.
Όμως για τον κόσμο, ιδίως τον ξένο, αυτό δεν λέει τίποτε, εν όσω βλέπει την παρακάτω μαρμάρινη πινακίδα. Που η ύπαρξή της με τα σκουπίδια παρέα, θα εξακολουθήσει να δίνει το μήνυμα, πως οι Μηλιοί κάνουν ιαματικά μπάνια, και προσκαλούν και άλλους, να κάνουν το ίδιο, στον σκουπιδότοπο των Λουτρών του Λάκκου.

ΛΥΜΑΤΑ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΥΔΡΕΥΣΗ
Τα ζέοντα προβλήματα του Δήμου
Σχετικά με τον παραπάνω τίτλο του άρθρου μας, και την αναστάτωση που επικρατεί αυτόν τον καιρό με τις οργανωμένες και οργισμένες διαμαρτυρίες των κατοίκων, ειπώθηκαν και λέγονται και γράφονται πολλά. Πολλοί συμπολίτες μας διαμαρτύρονται για την έλλειψη και κακή ποιότητα του νερού και τις διαρροές, επίσης, που μειώνουν το ήδη λιγοστό υπάρχον, άλλοι για την κακή διαχείριση των σκουπιδιών και άλλοι για την κακή διάθεση των λυμάτων. Για όλα αυτά ο Δήμαρχος έχει τις δικαιολογίες του, που -όμως- δεν πείθουν. Είπαμε: τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα και εάν τα αγνοούμε, αυτά μας εκδικούνται.
Και όσον αφορά τα λύματα, από το σκεπτικό της απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη με την οποία επιβάλλεται στον Δήμο, πρόστιμο 42.000 ευρώ (και είναι καταπέλτης…), μαθαίνομε, πλην των άλλων, πως για τον βιολογικό καθαρισμό, δεν υπάρχει η περιβαλλοντική αδειοδότηση!
Μα είναι δυνατόν!. Τόσα χρόνια και δεν υπάρχει Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων!. Φοβερή αποκάλυψη!.
Από δώ καί πέρα τουλάχιστον, ο κ. Δήμαρχος είναι αναγκασμένος να ενεργήσει το ταχύτερον για να διορθώσει τα επί χρόνια αδιόρθωτα, για να μην έχωμε τα ίδια και την επόμενη χρονιά. Όμως, ο απομένων χρόνος, είναι λίγος. Αφού δεν έφτασαν 7 χρόνια, πώς θα φτάσουν οι ελάχιστοι μήνες που μας μένουν;
Θα προκάνει, ή δεν θα προκάνει; Δεν ξέρω. Ίσως όμως και να προκάνει, εάν επικεντρωθεί, με σοβαρότητα, στα προβλήματα αυτά που είναι ζέοντα και προ παντός, ζέχνοντα. Και να αφήσει κατά μέρος την Αφροδίτη, τις Βιοκλιματικές Αναπλάσεις, τις Ολυμπιακές Πισίνες, και τις άλλες ανοησίες (για να το πώ ευγενικά) με τις οποίες ασχολείται και ταλαιπωρεί, όταν δεν ψυχαγωγεί, τους δημότες του.

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΗΛΟΣ Σκουπίδια και Ιαματικά Λουτρά – ένας συνδυασμός που ……σφάζει!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo