ΜΗΛΟΣ Σε άλλα νησιά κάνουν διακοπές οι επώνυμοι, στη Μήλο κάνει διακοπές ….το νερό!!

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ

Επί 6 συναπτά έτη αναπαράγουμε ειδησεογραφικά τα όσα συμβαίνουν στη Μήλο και άλλα Κυκλαδονήσια, με στόχο την καλύτερη πληροφόρηση των κατοίκων τους. Μερικές ειδήσεις έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα, κάποιες προαγγελτικό ( εκδηλώσεις, γιορτές κλπ) και κάποιες  άλλες καθαρά ειδησεογραφικό σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Όλα αυτά γίνονται με μοναδικό στόχο την πληροφόρηση των επισκεπτών της ιστοσελίδας μας και δεν υπαγορεύονται από οποιοδήποτε επαγγελματικό ή άλλο συμφέρον.
Φίλτρα  δεν μπαίνουν. Η σημερινή είδηση άντε να αναρτηθεί αύριο, ακόμα κι αν αυτό ενοχλήσει κάποιους.
Όταν λοιπόν αρκετές χιλιάδες κατοίκων του νησιού κλείνουν πλέον ένα δίμηνο με συνεχείς διακοπές νερού και βρίσκονται σε απόγνωση θα ήμασταν τουλάχιστον συνένοχοι αν αποκρύπταμε αυτό το γεγονός προς χάριν επαγγελματικών συμφερόντων. Και συνένοχοι δεν θέλουμε να γίνουμε!!
Στο σημείο αυτό θα απευθύνουμε και ένα ανοικτό μήνυμα προς τυχόν επισκέπτες του νησιού που πιθανόν να εξαρτήσουν την επίσκεψή τους από παράγοντες όπως η επάρκεια νερού.
Αγαπητοί επισκέπτες!! Ελάτε στο όμορφο νησί της Μήλου!!
Εσείς δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα υδροδότησης, καθώς οι τουριστικές περιοχές έχουν ελάχιστες διακοπές, οι οποίες και καλύπτονται είτε από δεξαμενές , είτε με μεταφορά νερού με υδροφόρες.
Βλέπετε οι τουριστικοί επιχειρηματίες, επιβαρύνονται όσα χρειάζεται για να εξυπηρετηθούν οι πελάτες τους.
Χιλιάδες κάτοικοι του νησιού όμως, με πολλούς εξ αυτών υποχρεωμένους να ζουν με μια σύνταξη των 300 €,
δεν έχουν την παραπάνω δυνατότητα με αποτέλεσμα η ζωή τους να υποβαθμίζεται καθημερινά!

Για τα προβλήματα των κατοίκων αυτών λοιπόν εμείς θα γράφουμε στην ανάγκη καθημερινά άσχετα αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι, με την ελπίδα ότι οι υπεύθυνοι, δηλαδή αυτοί που τα δημιουργούν, να κάνουν επιτέλους κάτι για να τα επιλύσουν.

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΗΛΟΥ – ΠΕΜΠΤΗ 10/8/2017
«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της υπερβολικά αυξημένης κατανάλωσης αλλά και της μειωμένης παραγωγής νερού των προηγούμενων ημερών, θα πραγματοποιηθεί γενική διακοπή υδροδότησης μέχρι το πρωί της Παρασκευής ώστε να επιτευχθεί η πλήρωση των δεξαμενών του Αγίου Ιωάννη.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας»

Μας ενημερώνει λοιπόν ο δήμος ότι από χθες βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί θα υπήρχε γενική διακοπή.
Δεν μας ενημέρωσε όμως ότι η διακοπή αυτή θα συνεχιζόταν στους περισσότερους μη τουριστικούς οικισμούς και μετά το πρωί της Παρασκευής. Λεπτομέρειες θα μου πείτε.

Μας μίλησε για υπερβολικά αυξημένη κατανάλωση.
Με λίγα λόγια, φταίμε εμείς που καταναλώνουμε το νερό και όχι ο  δήμος που επί 7 χρόνια δεν έκανε το παραμικρό για να αυξήσει την ποσότητά του.
Εντάξει, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο υπήρξε μια αύξηση του τουρισμού κατά περίπου 20% όπως και στα υπόλοιπα νησιά, αλλά για ποια αύξηση να μιλήσουμε τον Αύγουστο;
Το δυναμικό του νησιού έχει αυξηθεί με μικρούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, της τάξης του 2-3%.
Εδώ και πολλά χρόνια τον Αύγουστο το νησί έχει πληρότητα 100 %. Αυτή έχει και φέτος.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο νησί τόσοι τουρίστες όσοι και πέρυσι τέτοιες μέρες, συν 50 -100 ακόμη (όσες είναι και οι νέες κλίνες).
Δεν είναι υπερβολικά αυξημένη η κατανάλωση , αλλά επί 7 χρόνια κολλημένη η παραγωγή στα 3.000 κ.μ.

Μας μίλησε για μειωμένη παραγωγή των τελευταίων ημερών.
Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάθε φορά που πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, το θαλασσινό νερό λόγω της αναταραχής μεταφέρει πολλά αιωρούμενα σωματίδια τα οποία δημιουργούν την ανάγκη συχνότερου καθαρισμού των σακκόφιλτρων της αφαλάτωσης, γεγονός που μειώνει την παραγωγή σε 24ωρη βάση κατά 150-200 κ.μ.
Επίσης τις τελευταίες 2-3 ημέρες υπήρξαν και διακοπές της ηλεκτροδότησης στην περιοχή λειτουργίας της αφαλάτωσης με αποτέλεσμα να μειωθεί η παραγόμενη ποσότητα κατά κάποιες εκατοντάδες κ .μ ακόμη.
Παρόμοια φαινόμενα συνέβαιναν και την περίοδο 2008-2012 όταν δεν υπήρχαν διακοπές νερού παρά μόνο λόγω βλαβών. Γιατί όμως συμβαίνουν τα τελευταία 3-4 χρόνια;
Γιατί την περίοδο 2008-2001 η αφαλάτωση είχε δυνατότητα παραγωγής νερού 300-400 κ.μ την ημέρα περισσότερο από τις ανάγκες του νησιού.
Γιατί την περίοδο 2012 – 2014 η αφαλάτωση δούλευε στο κόκκινο παράγοντας μετά βίας το αναγκαίο νερό (3.000 κ.μ)
Γιατί από το 2015 και μετά η παραγόμενη ποσότητα δεν επαρκεί με αποτέλεσμα την περίοδο αιχμής (Αύγουστο τα προηγούμενα χρόνια και Ιούλιο – Αύγουστο φέτος) να υπάρχει έλλειψη και να την πληρώνουν κυρίως οι κάτοικοι των λεγόμενων επάνω χωριών περισσότερο από τους υπόλοιπους.
Δεν φταίει  λοιπόν η μειωμένη παραγωγή των τελευταίων ημερών αλλά η ανεπαρκής παραγωγή των τελευταίων ετών!

Δεν ζητάμε και ούτε ελπίζουμε τα παραπάνω να τα καταλάβουν όλοι.
Ζητάμε όμως ο δήμος να μην παίζει με τη νοημοσύνη τη δική μας αλλά και των ταλαιπωρημένων κατοίκων.
Ζητάμε επιτέλους ο δήμος να κάνει ότι είναι απαραίτητο ώστε η φετινή χρονιά να είναι η τελευταία που η Μήλος θα είναι το νησί των διακοπών νερού!

 

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

2 σχόλια για “ΜΗΛΟΣ Σε άλλα νησιά κάνουν διακοπές οι επώνυμοι, στη Μήλο κάνει διακοπές ….το νερό!!”

 1. Ο/Η Νικος λέει:

  Κυριε Αβερκη,
  Το δικτυο του νησιου ειναι σουρωτηρι,οι δεξαμενες ειναι σε αθλια κατασταση και οταν χαλαει μια αντλια του δημου που στελνει νερο στα χωρια μας, κανει ατελειωτες ημερες να φτιαχτει.
  Αρα εφοσον -οπως λετε και εσεις- οι επισκεπτες δεν εχουν αυξηθει σε τραγικο βαθμο,το προβλημα προφανως δεν ειναι η παραγωγη -που απο οτι καταλαβαινω ειναι λιγο πολυ η ιδια καθε χρονο- αλλα η διαχειριση,ή μαλλον η μη διαχειριση απο μια προβληματικη δημοτικη αρχη!

  • Ο/Η admin λέει:

   αγαπητέ Νίκο
   όταν σου λείπουν καθημερινά κάποιες εκατοντάδες κυβικά, κάθε απώλεια είναι σημαντική.
   Πάντως και χωρίς απώλειες η παραγωγή σήμερα θα ήταν στα κόκκινα.
   Από πλευράς κόστους βέβαια είναι και η παραμικρή απώλεια σοβαρή, και για να δωσουμε ένα μέγεθος, ενώ χύνονται άσκοπα νερα, η μεταφορά με το καραβάκι στοιχίζει περί 15 € το κυβικο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo