ΜΗΛΟΣ Πρόοδος στο θέμα του νερού αλλά χωρίς άμεσες και οριστικές λύσεις

Μετά από την λαϊκή κατακραυγή ο δήμαρχος αναγκάστηκε να ανακρούσει πρύμναν και να κάτσει στο τραπέζι της συζήτησης με την ΑΙΟΛΙΚΗ ΜΗΛΟΥ, ώστε να καταστεί δυνατή η επέκταση της μονάδας κατά 50%, με την προσθήκη μονάδων 1500 κμ ημερησίως.
Να πούμε όλοι δόξα τω θεώ και να κάνουμε τον σταυρό μας; Και βέβαια όχι. Δεν ήρθε ακόμα η κατάλληλη στιγμή. Πρέπει πρώτα να οριστικοποιηθεί η συμφωνία αφού προηγηθεί η συζήτηση για τους όρους και τις προϋποθέσεις που βάζει σαν προαπαιτούμενο η εταιρεία.
Το θέμα αυτό θα μας απασχολήσει για κάποιο διάστημα και προς το παρόν ελπίζουμε μόνο να μην χαθεί άλλος χρόνος και να βελτιωθεί η κατάσταση που οδεύει προς το απροχώρητο

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΛΥΣΗΣ
Στη χθεσινή συνεδρίαση έπεσε η φαεινή ιδέα να μεταφερθούν άμεσα από την Κίμωλο οι 2 μονάδες που στάλθηκαν εκεί από την Περιφέρεια πριν κοντά 3 χρόνια και ακόμα δεν λειτουργούν γιατί εκκρεμεί η διαδικασία αδειοδοτήσεων.
Οι μονάδες αυτές που μπορούν να δώσουν 500 κμ αφαλατωμένου νερού ημερησίως, κατά τον δήμαρχο θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στις “βαρέλες” μπροστά από το Συνεδριακό Κέντρο και να ηλεκτροδοτηθούν από ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος .
Ωραία η ιστορία αυτή αλλά δεν είχε δράκο!! Περισσότερο μας θυμίζει αστείο με τον Τοτό.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
1) Στην Κίμωλο εδώ και 3 χρόνια δεν έχουν αδειοδοτηθεί. Πως γίνεται στη Μήλο να γίνει αυτό μέσα σε 5-6 ημέρες;
2) Από την τεχνική υπηρεσία του δήμου, με αφορμή το θέμα του βιολογικού, ακούσαμε ότι κάθε τι μη νόμιμο δεν προχωρά. Πως άραγε θα ξεπεραστεί το εμπόδιο της έλλειψης περιβαλλοντικής αδειοδότησης;
Πως θα επιτραπεί η εγκατάσταση μονάδων μέσα στον αιγιαλό;
3) Οι μονάδες αυτές όταν λειτουργούν προκαλούν μεγάλη ηχορύπανση (μια επίσκεψη στην μονάδα θα μας πείσει) και θα σηκώσουν στο πόδι όχι μόνο τους περίοικους αλλά και τον ίδιο τον Αδάμαντα.
4) Έγινε κάποια δειγματοληψία του θαλασσινού νερού στο σημείο για να διαπιστωθεί η καταλληλότητά του;
είμαστε σίγουροι πως όχι……..
5) Που θα γίνεται η απόρριψη των αλμόλοιπων; Σε σημείο 50 μέτρα μακριά από τα παιδάκια του Ναυτικού Ομίλου; Υπάρχει κάποια  μελέτη για τον ακριβή τόπο και τρόπο διάθεσης;
6) Η παραχώρηση των αφαλατώσεων θα γίνει με τη μορφή δανεισμού για 2 μήνες με την υποχρέωση να αντικατασταθούν οι μεμβράνες φίλτρανσης.  Ξέρουμε ότι η κάθε μια στοιχίζει 700 € και η κάθε μονάδα διαθέτει πολλές δεκάδες απ αυτές. Μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες €.
7) Ξέρουμε ποιο είναι το συνολικό κόστος της μεταφοράς, αποκατάστασης, λειτουργίας των μονάδων καθώς και εκείνο του ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους;

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
τις περιμένουμε εναγωνίως για να τις σχολιάσουμε και όχι μόνο.

Και με την αφορμή αυτή δηλώνουμε παρόντες στην περιφρούρηση του δημοτικού χρήματος που τόσο αλόγιστα διαχειρίζεται η δημοτική αρχή.
Δεν παραβλέπουμε το ποσό των 100.000 € που πρόκειται να δαπανηθεί για μεταφορά νερού με βυτιοφόρα, όταν μεγάλο μέρος της δαπάνης θα μπορούσε να αποφευχθεί με την ενίσχυση των αντλιοστασίων.
Επιτέλους κάποιοι πρέπει να νιαστούν γι αυτόν τον τόπο!

 

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

2 σχόλια για “ΜΗΛΟΣ Πρόοδος στο θέμα του νερού αλλά χωρίς άμεσες και οριστικές λύσεις”

 1. Ο/Η Νικος λέει:

  Που ακριβως ειδατε την προοδο,προκειται περι ενος ακομη παρανοικου πυροτεχνηματος με το οποιο θα καταληξουμε να πληρωνουμε προστιμα και εργολαβους για αχρηστα εργα

  • Ο/Η admin λέει:

   αγαπητέ κ. ΝίκΕίδαμε πρόοδο στο θέμα επειδή μετά από 7 χρόνια πολέμου εναντίον της εταιρεία ΑΙΟΛΙΚΗ ΜΗΛΟΥ δήμαρχος έβαλε επιτέλους την ουρά στα σκέλια και θα συζητήσει μαζί τους την επέκταση της υπάρχουσας μονάδαςε. Αυτό και μέχρι εκεί.
   Σε όλα τα άλλα……….θα συμφωνήσουμε μαζι σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo