ΜΗΛΟΣ Πολλές οι αντιδράσεις κατά της …… βιοεγκληματικής μελέτης του Αδάμαντα

Παρουσιάστηκε την Δευτέρα από την μελετήτρια κ. Ξυράφη το τμήμα της μελέτης για την βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας και του παραλιακού μετώπου του Αδάμαντα.
Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα, καθώς ο δήμαρχος δεν ανέβασε τόνους εναντίον όσων έχουν απορίες, ερωτήσεις και ενστάσεις.
Απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα δεν δόθηκαν, αλλά τουλάχιστον δόθηκε παράταση ενός μηνός για περαιτέρω διαβούλευση.
Έτσι, όσοι έχουν κάποια διαφορετική πρόταση ή απλά δεν ικανοποιούνται με την παρούσα, θα μπορούν να την καταθέσουν στην τεχνική υπηρεσία του δήμου, ακόμα και μέσω ενός e-mail που θα γνωστοποιηθεί για τον σκοπό αυτό.

Τι κρατάμε από την συζήτηση:

Από το σύνολο της μελέτης ( που είναι απλά μια μελέτη και μπορεί να μην υλοποιηθεί ποτέ σαν έργο) παρουσιάστηκε το τμήμα που αφορά την ευρύτερη περιοχή της πλατείας, ενώ για το υπόλοιπο μέχρι την Λαγκάδα θα ακολουθήσει νέα πρόταση.

Η μελετήτρια δεν έλαβε τελικά υπόψη της ότι μιλάμε για ένα ελληνικό , και δη κυκλαδίτικο νησί, αλλά αρκέστηκε  στον στόχο να μετατραπεί ο Αδάμαντας σε ένα μοντέρνο Μεσογειακό τοπίο.
Αν και στην εισαγωγή της μελέτης αναφέρει ότι όλα γίνονται “με σεβασμό στην παράδοση και την ιστορία του νησιού” όταν ερωτήθηκε που απεικονίζεται αυτό το σκεπτικό στην μελέτη της, απλά δεν έδωσε απάντηση.
Τουναντίον, εξιστόρησε ότι ότι για την υλοποίηση της μεταμοντέρνας αυτής ιδέας, θα χρησιμοποιηθεί μάρμαρο Νάξου (!), βιομηχανικό μπετόν, ιρόκο, τικ, ίνοξ και άλλα παρόμοια υλικά που καμιά σχέση δεν έχουν με τον τόπο.

Η άποψη που εκφράσθηκε από κάποιον ότι ο Αδάμαντας δεν έχει τίποτα το παραδοσιακό για να διαφυλαχτεί, είναι σίγουρα ατυχής διότι ταυτίζεται με όσους κατά το παρελθόν κατάφεραν να φέρουν τον Αδάμαντα στο σημερινό χάλι.

 

Τι ελπίζουμε

Με τις παρεμβάσεις όσων αγαπούν πραγματικά τον τόπο, να αλλάξει το ύφος της μελέτης με στόχο να διορθωθούν λάθη του παρελθόντος και όχι για μια ακόμη φορά να αφανίσουμε το παρελθόν μας κάτω από μάρμαρα και μπετόν!

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΗΛΟΣ Πολλές οι αντιδράσεις κατά της …… βιοεγκληματικής μελέτης του Αδάμαντα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo