ΜΗΛΟΣ Πλήρης δικαίωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου στο θέμα της οικονομικής διαχείρισης

Αν και όπως θα διαβάσετε παρακάτω, δεν είναι δυνατόν να δημοσιοποιηθεί ολόκληρη η έκθεση του ορκωτού λογιστή που εξέτασε την οικονομική περίοδο 2011 -2014 και τα συμπεράσματά της, μπορούμε πλέον από τα όσα έχουν συζητηθεί από μέλη του, να εξάγουμε ακριβή συμπεράσματα για το τι ακριβώς έχει συμβεί και ποιος έχει δίκιο στη διένεξη που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους του Ε.Κ.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το Εργατικό Κέντρο Μήλου απαρτίζεται από 10 πρωτοβάθμια σωματεία που έχουν έδρα στην περιοχή του επαρχείου Μήλου

1. Σωματείο Χειριστών Μηχανημάτων Μήλου με 65 μέλη
2. Σωματείο επαγγελματιών οδηγών Μήλου με 40 μέλη
3. Εργατική Ένωση Μήλου με 59 μέλη
4. Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Μήλου  με 38 μέλη
5. Σωματείο Μηχανοτεχνιτών Μήλου με 99 μέλη
6. Σωματείο Οικοδόμων Μήλου  με 38 μέλη
7. Εργατική Ένωση Κιμώλου με 52 μέλη
8. ΕΤΕ ΔΕΗ Μήλου με 72 μέλη
9. Ένωση Εργατοτεχνιτών οικοδομής Σίφνου με 86 μέλη
10. Σωματείο Εργατών – οικοδόμων Σερίφου με 41 μέλη

Το κάθε σωματείο έχει τη δική του ξεχωριστή διοίκηση και αντιπρόσωποί του εκλέγουν κάθε τρία χρόνια την πενταμελή διοίκηση του δευτεροβάθμιου σωματείου που είναι το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΗΛΟΥ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου διαπιστώθηκε από την διοίκηση του Ε.Κ. ότι η ταμειακή διαχείριση του σωματείου δεν γινόταν με τον δέοντα τρόπο, και με ενέργειες του προέδρου της κ. Αντώνη Καβαλιέρου το θέμα αφενός μεν παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη, αφετέρου δε ζητήθηκε από ορκωτό λογιστή ο έλεγχος της διαχείρισης.
Όπως όλα δείχνουν η ενέργεια αυτή του προέδρου δικαιώθηκε πλήρως καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες μελών που έχουν την πλήρη εικόνα, ο έλεγχος αποδεικνύει σοβαρότατες παραλείψεις και ταμειακό έλλειμμα 9 χιλ € περίπου.
Υπεύθυνος για την ταμειακή διαχείριση ήταν μέλος του σωματείου των Χειριστών , γεγονός που έχει φέρει σε ρήξη τον πρωτοβάθμιο με τον δευτεροβάθμιο φορέα και θα χρειασθεί η δικαστική απόφαση για να μπουν τα πράγματα οριστικά  στη θέση τους.

 

ΕΚΘΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΗΛΟΥ

Αθήνα, 05 Οκτωβρίου 2014

Προς

ΑΣ. “ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΗΛΟΥ”

 

Υπόψη: Προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου (με απόφαση Ειρηνοδικείου)

ΕΝΤΟΛΗ ΕΛΕΓΧΟΥ

Η παρούσα έκθεση συντάχθηκε βάσει της εντολής ανάθεσης την 22 Σεπτεμβρίου 2014 για τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο του Σωματείου «ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΗΛΟΥ» για το διάστημα 13 Σεπτεμβρίου 2011 έως 18 Σεπτεμβρίου 2014, από την Προσωρινή Διοίκηση Πρωτοδικείου του Εργατικού Κέντρου.

Η εργασία μας βασίστηκε σε ιστορικά οικονομικά στοιχεία και πληροφορίες που μας παρασχέθηκαν και περιέλαβε κυρίως διαδικασίες αναλυτικής επισκόπησης των στοιχείων αυτών. Καταλαβαίνουμε ότι τα νομικά θέματα αποτελούν αντικείμενο νομικής επιμελούς επισκόπησης, ενώ δεν μας ανατέθηκε να αξιολογήσουμε την μελλοντική οικονομική δυναμική του Σωματείου.

Η έκθεση μας αφορά μόνο την πληροφόρηση σας, του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του Σωματείου σας και δε επιτρέπεται η επίκληση της μέρος ή ολόκληρης χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση μας, εκτός και αν αναφέρεται διαφορετικά στο μεταξύ μας συμφωνητικό.
Οι όροι που αναφέρονται στο μεταξύ μας συμφωνητικό έχουν γίνει δεκτοί από τον εντολέα μας και δεν δεχόμαστε καμία ευθύνη εάν η έκθεση μας επιδειχτεί σε τρίτα πρόσωπα, ή κάποιο τρίτο πρόσωπο αποκτήσει κάποιο αντίγραφο της.

 

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΗΛΟΣ Πλήρης δικαίωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου στο θέμα της οικονομικής διαχείρισης”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo