ΜΗΛΟΣ Παγκόσμια ημέρα δράσης για την κλιματική αλλαγή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

<<ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ >>

15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

 

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΗΛΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΔΡΑΣΗ

 

΄Ηταν μερικά χρόνια πριν, όταν το όραμα μιας 16χρονης μαθήτριας από τη Σουηδία, της Greta Thunberg, παρακίνησε χιλιάδες μαθητές, νέους και ευαίσθητους πολίτες να δράσουν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

 

΄Εκτοτε  η 15η Μαρτίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή και κάθε χρόνο οργανώνονται ανελλιπώς μαθητικές και νεανικές κινητοποιήσεις που κραυγάζουν την ανάγκη λήψης μέτρων περιορισμού του καταστροφικού αυτού φαινομένου.

 

Ο Δήμος Μήλου, επιθυμώντας να συμμετέχει ενεργά στη δράση, θα διανείμει στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ένα  <<ΛΕΥΚΩΜΑ>>, προκειμένου να γεμίσουν τις σελίδες του, μαθητές και εκπαιδευτικοί, με αυθόρμητες σκέψεις, εικόνες, μηνύματα, προβληματισμούς και προτάσεις για το  πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.

 

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των νέων, η διαμόρφωση στάσεων και αξιών για την προστασία της φύσης και η προώθηση της συνεργασίας και της εργασίας σε ομάδες. Η συγκέντρωση των προτάσεων μαθητών και εκπαιδευτικών θα οδηγήσει στον προγραμματισμό τοπικών δράσεων και στη λήψη μέτρων για την προστασία από τις κλιματικές αλλαγές, μέσα από εποικοδομητική συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη Σχολική Κοινότητα.

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΗΛΟΣ Παγκόσμια ημέρα δράσης για την κλιματική αλλαγή”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo