ΜΗΛΟΣ Ο υποψήφιος Γιώργος Μάλλης, τοποθετείται για τις προεκλογικές “αψιμαχίες”

Ας σταματήσουμε να βάζουμε ετικέτες…

Αφορμή γι’ αυτό το σημείωμα αποτέλεσαν οι έντονες αντιδράσεις  που δημιούργησε το άρθρο του μέλους της Ριζοσπαστικής Συσπείρωσης για τη Μήλο Αθανασίας Μπενέκου με τίτλο « Θέλουμε Δήμαρχο με δύο πρόσωπα ;». Ορισμένες από τις παρεμβάσεις που έγιναν θίγουν σημαντικά ζητήματα και απαιτούν απαντήσεις.

Η «Ριζοσπαστική Συσπείρωση για τη Μήλο» επιδιώκει τον δημόσιο διάλογο. Σε ένα προεκλογικό τοπίο στη Μήλο που χαρακτηρίζεται, μέχρι σήμερα, από την σιωπή των άλλων συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές είμαστε εμείς που έχουμε ήδη διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη Μήλο. Παρεμβαίνουμε επίσης συχνά είτε με κείμενα της ίδιας της Συσπείρωσης είτε με άρθρα μελών μας σε διάφορα ζητήματα. Έκφραση αυτής ακριβώς της πολιτικής μας ήταν και το άρθρο της κ. Μπενέκου. Εμείς λοιπόν επιδιώκουμε τον διάλογο. Άλλοι σιωπούν…

Δημόσιο διάλογο βέβαια δεν αποτελούν οι όποιες άναρθρες κραυγές που προσπαθούν να κολλήσουν ετικέτες στον «αντίπαλο» χωρίς τη χρήση λογικών επιχειρημάτων. Τέτοιες ακούμε πολλές αυτές τις μέρες, ακούσαμε και με αφορμή το συγκεκριμένο άρθρο…

Αναφερόμαστε λοιπόν στην σύγκρουση συμφερόντων. Αυτό είναι το επίδικο ζήτημα που παρ’ όλες τις φωνές κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι υπάρχει και στην περίπτωση της υποψηφιότητας της κ. Ψαθά- Γκαγκάκη . Δεν είναι βέβαια  η μοναδική περίπτωση που συμβαίνει αυτό. Η σύγκρουση συμφερόντων συμβαίνει όταν υπάρχει στενή σχέση ανάμεσα σε εκλεγμένα άτομα σε διάφορα όργανα και σε στελέχη εταιρειών που έχουν σχέση με αυτά τα όργανα. ( και όχι απλούς εργαζόμενους που δεν μετέχουν στην λήψη αποφάσεων ) Το θέμα είναι και μόνο αυτό. Τα όσα λέχθηκαν για δήθεν προσπάθεια απαγόρευσης της συγκεκριμένης υποψηφιότητας ακούγονται και μόνο ως ανοησίες.

Αναφέρεται , σε παρεμβάσεις που έγιναν για το συγκεκριμένο άρθρο, πως στην πολιτική μας ως  Συσπείρωση υψώνουμε τη σημαία του «αντιβαρυτινισμού». Από ποιες δημόσιες τοποθετήσεις μας προκύπτει αυτό ; Προκαλούμε τον οποιοδήποτε να αποδείξει με χρήση γραπτών κειμένων ότι είμαστε αντίθετοι στην παρουσία και δραστηριότητα της συγκεκριμένης εταιρείας στο νησί.

Βέβαια πρέπει να  δηλώσουμε σε αυτό το σημείο πως η οικονομική ανάπτυξη στη Μήλο λόγω της εξορυκτικής δραστηριότητας, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας που επιφέρει, δεν συνεπάγεται πως πρέπει να μην υπάρχει η όποια διεκδίκηση και κριτική στους τρόπους που ασκείται αυτή η δραστηριότητα, σε μια προσπάθεια βελτίωσης τους. Αυτό αναφέρεται τόσο στις εργατικές διεκδικήσεις αλλά και την όποια εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας με την εξόρυξη,  ιδιαίτερα στο ζήτημα του περιβάλλοντος. Η όποια αντίθετη θέση με τα παραπάνω μας οδηγεί με βεβαιότητα στο μεσαίωνα.

Σε όσα λέχθηκαν παραπάνω υποδηλώνεται και η θέση μας για την εξόρυξη στη Μήλο. Θέλουμε τη συνέχιση της συγκεκριμένης οικονομικής δραστηριότητας στο νησί στο πλαίσιο μιας συνεχόμενης προσπάθειας όλων των εμπλεκόμενων πλευρών για την βελτίωση των όρων άσκησης της προς όφελος τόσο της οικονομικής ανάπτυξης στη Μήλο όσο και της καλύτερης δυνατής διαφύλαξης του περιβάλλοντος που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας. Όπως λέμε και στην κεντρική μας αφίσα :

« Λειτουργία της εξόρυξης σε συνάρτηση με την προστασία του περιβάλλοντος». Διαφωνεί κανείς με αυτό ;

Ενισχυτική στα παραπάνω είναι η αναφορά που γίνεται σε παρέμβαση για το άρθρο που αφορά τη σύγκρουση συμφερόντων. Αναφέρεται πως ο Α.Καβαλιέρος, επικεφαλής της Συσπείρωσης, τοποθετήθηκε σε δημοτικό συμβούλιο υπέρ της συνέχισης κάποιων εξορύξεων με το επιχείρημα της δημιουργίας θέσεων εργασίας. Αποδεικνύει αυτό με τον πιο σαφή τρόπο πως  ο υποψήφιος δήμαρχος της κίνησής μας θέλει την εξόρυξη στο νησί. Άλλωστε είναι και ο ίδιος εργαζόμενος σε αυτή την οικονομική δραστηριότητα.  Όχι βέβαια χωρίς όρους. Αλλιώς πρέπει να δεχτούμε, όπως υπονοεί μια παρέμβαση στο συγκεκριμένο άρθρο, πως όποιος έχει ή είχε οικονομικές συναλλαγές και ωφέλεια από την σχέση του με την εξόρυξη δεν δικαιούται να προσπαθεί ,μαζί με τους άλλους κατοίκους αυτού του τόπου, για την βελτίωση της κατάστασης. Απίθανος συλλογισμός !

Υπάρχει μήπως κάποιος ακόμα και από τους εργαζόμενους στις εξορυκτικές εταιρείες, που επιθυμεί την άσκηση αυτής της δραστηριότητας χωρίς κανέναν όρο ;   Η ίδια πάντως η S&B δηλώνει σε κάθε ευκαιρία τις αρχές και αξίες όπως και τον σεβασμό στο κοινωνικό σύνολο της Μήλου που διέπουν την δράση της. Εμείς δεν ζητάμε τίποτα άλλο παρά αυτό. Την καθημερινή απόδειξη αυτών των αρχών και αξιών. Τον σεβασμό στο κοινωνικό σύνολο της Μήλου και το περιβάλλον που θα δώσουμε στα παιδιά μας.

Ας σταματήσουμε να βάζουμε ετικέτες…

Για να έχουμε ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας

Γιώργος Μάλλης

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΗΛΟΣ Ο υποψήφιος Γιώργος Μάλλης, τοποθετείται για τις προεκλογικές “αψιμαχίες””

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο

SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo