ΜΗΛΟΣ Ο Ν. Συρμαλένιος ενημερώνει για την απουσία του δήμου από σημαντικά θέματα

Ανακοίνωση του βουλευτήΚυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου

Σχετικά με διάφορα τρέχοντα προβλήματα της Μήλου

Α) Σχετικά με τον ΟΑΕΔ
Το τελευταίο διάστημα με αποκλειστική ευθύνη του δημάρχου Μήλου εξελίσσεταιστο νησί μια απίστευτηταλαιπωρία σε βάρος των ανέργων κατοίκων του νησιού, που για να εξυπηρετηθούν σε σχέση με τον ΟΑΕΔ, αναγκάζονται να ταξιδέψουν στη Σαντορίνη.
Και αυτό συμβαίνει διότι ο δήμαρχος αρνείται πεισματικά να υπογράψει με τον ΟΑΕΔ σύμβαση ορισμού ηλεκτρονικού ανταποκριτή, όπως έχουν κάνει π.χ. τα γειτονικά Σίφνος και Κίμωλος.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, αποφασίστηκε από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, η αποστολή για μία έως δύο εβδομάδες στη Μήλο, κλιμακίου του Οργανισμού, έτσι ώστε να καταγραφούν οι υπολειπόμενοι άνεργοι και να σταματήσει η ταλαιπωρία μεταφοράς των.
Ετσι θα αντιμετωπιστεί για φέτος η ταλαιπωρία εκατοντάδων συμπατριωτών μας, όμως αυτό πρέπει να λυθεί σε μόνιμη βάση και αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει μόνο με τον καθορισμό ηλεκτρονικού ανταποκριτή και ταυτόχρονα με την εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω ΚΕΠ, όπως άλλωστε ορίζει και η ΚΥΑ της 27ης Αυγούστου 2015.

Β) Σχετικά με τον υγρότοπο
Πριν λίγα χρόνια ο υγρότοπος της Μήλου στην περιοχή Φραγκομνήματα -υγρότοπος χαρακτηρισμένος και από την περιβαλλοντική οργάνωση WWF ως πολύ σημαντικός, αφού ανήκει και στο δίκτυο προστατευόμενων υγρότοπων όλης της χώρας -έγινε θέμαστη βουλή λόγω της εγκατάλειψης του και της μετατροπής του σε σκουπιδότοπο και χώρο απόθεσης μπάζων.
Μετά τηνπαρέμβαση αυτή, τα συναρμόδια υπουργεία ζήτησαν από το δήμο να προχωρήσει στην αποκατάσταση του, ενώπριν λίγες μέρες προχώρησα σε κατάθεση νέας αναφοράς στη βουλή, μεταφέροντας το υπόμνημα των δημοτικών συμβούλων Αντώνη Καβαλιέρου και Χρήστου Νίνου οι οποίοι ζητούν να πληροφορηθούν που βρίσκεται σήμερα το θέμα.
Φαίνεται ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν από τη συνεχή πίεση γαι την αποκατάσταση του, που πράγματι εν μέρει έγινε χωρίς όμως να ολοκληρωθεί, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα σχέδια σύνδεσης του με τον παρακείμενο ιστορικό χώρο του νεκροταφείου των Γάλλων στρατιωτών του πολέμου της Κριμαίας.
Πραγματικά δεν κατανοώ τις αντιδράσεις, όταν η επίσπευση του έργου αυτού, θα βοηθήσει σε περαιτέρω ανάδειξη μιας συγκεκριμένης περιοχής του νησιού μας σε σημαντικό χώρο ιστορικής και οικολογικής σημασίας.

Γ) Συνάντηση για θέματα της εκπαίδευσης
Πρίν δύο μέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον διευθυντή του Γενικού Λυκείου Μήλου ΚώσταΠαπαδόπουλο. Συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης, κυρίως σε ότι αφορά τα κενά των εκπαιδευτικών και επίσης τις συνθήκες διδασκαλίας λόγω ενοποίησης κάποιων τμημάτων, λόγω υπέρβασης του αριθμούτων μαθητών.
Συμφωνήθηκε να ενταθούν οι πιέσεις προς την πολιτική ηγεσία για την πλήρωση όλων των κενών θέσεων, ενώ σε ότι αφορά το θέμα του διαχωρισμού των τμημάτων, διαπιστώθηκε η αντίφαση μεταξύ του αριθμού των μαθητών και των απαιτούμενων τετραγωνικών μέτρων που καθορίζονται για τις αίθουσες διδασκαλίας.

18/11/2015

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΗΛΟΣ Ο Ν. Συρμαλένιος ενημερώνει για την απουσία του δήμου από σημαντικά θέματα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo