ΜΗΛΟΣ Ορφανές παραλίες και έρημο γραφείο τουριστικών πληροφοριών

Ναι, οι εκλογές πέρασαν. Η καθημερινότητα όμως είναι εδώ με όλα της τα προβλήματα.
Σε πολλούς τομείς το νησί είναι ανοχύρωτο ακόμη και για τις στοιχειώδεις χειμερινές ανάγκες.
Πόσο μάλλον για τις αυξημένες της τουριστικής περιόδου που έχει μπει πλέον για τα καλά, αν και όλα δείχνουν ότι η κίνηση παρουσιάζει αισθητή μείωση σε σχέση με την περσινή, θέμα που πρέπει να μας χτυπάει καμπανάκια.
Οι ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον περνάνε μέσα από την νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή, που όμως αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η του Σεπτέμβρη. Μέχρι τότε, όπως όλα δείχνουν, θα ζήσουμε την απαράδεκτη κατάσταση που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια στα περισσότερα πράγματα που βλέπουμε γύρω μας. Γιατί ακόμα και οι καταναλωτές  της καραμέλας του δήθεν ανεπτυγμένου τουρισμού, χρειάζονται τις ελάχιστες υποδομές για να πίνουνε νεράκι, να πετάνε τα χαρτάκια τους, να κάνουνε τα κακάκια τους. Ας ελπίσουμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά που θα δούμε αυτό το έργο.
Ας δούμε όμως τι συζητήθηκε στην προχθεσινή τουριστική επιτροπή για φλέγοντα θέματα.

Α)ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΛΙΩΝ
Ο δήμος παραμένει σταθερά απών από την καθαριότητα των παραλιών. Και για μεν όσες έχουν δημοπρατηθεί τμήματά του σε «καντινιέρηδες» τους χρήζει αποκλειστικά υπεύθυνους, για τις υπόλοιπες επιζητεί ενδιαφερόμενους επαγγελματίες  ώστε να τις υιοθετήσουν με την προοπτική της εύφημης μνείας. Με άλλα λόγια, αν οι παραπάνω κάνουν καλά τη δουλειά τους και για όσες παραλίες υιοθετηθούν, όλο και κάποια καθαριότητα θα υπάρξει. Οι υπόλοιπες; Μάλλον θα έχουν την τύχη της παραλίας του Παπικινού (μια επιτόπια επίσκεψη θα σας καταπλήξει).
Την πιθανότητα να είχαν εγκαίρως προετοιμάσει μια εργολαβία καθαριότητας εκεί στον δήμο δεν την έλαβαν σοβαρά υπόψη, πιθανόν γιατί η προσοχή ήταν στραμμένη στις προετοιμασίες επιστροφής της Αφροδίτης.

Β)ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
Τα παλιά εκείνα χρόνια που το γραφείο λειτουργούσε δεκαέξι ώρες την ημέρα με τετραμελές προσωπικό πέρασαν ανεπιστρεπτί. Για φέτος η καλύτερη περίπτωση είναι να αποσπαστεί συμβασιούχος υπάλληλος από το δήμο για πενθήμερη – τετράωρη απασχόληση όπως είχε συμβεί και πέρυσι.
Θείο δώρο θα είναι και πάλι η οικονομική ενίσχυση των επαγγελματιών για το κατιτίς παραπάνω.

Σε όλα αυτά υπάρχει βέβαια και κάτι το θετικό.
Η πρώτη του Σεπτέμβρη που θα γίνει η αλλαγή της δημοτικής αρχής.
Τι να περιμένουμε απ’ αυτήν; Αν δεν κάνει τίποτα θα λέμε πως είναι σαν την σημερινή!
Αν κάνει και το παραμικρό θα της αναγνωρίσουμε ότι είναι πολύ καλύτερη!
Όσο γι’ αυτό το καλοκαίρι, δεν έχει σωτηρία η ιερά νήσος.

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΗΛΟΣ Ορφανές παραλίες και έρημο γραφείο τουριστικών πληροφοριών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφήμιση με 1 ευρώ

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo