ΜΗΛΟΣ Με τέτοια καθαριότητα, χάθηκε ολόκληρη η αρχοντιά!!

Στον τομέα της αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων θα μπορούσε να γράψει κάποιος ολόκληρο βιβλίο.
Η πρόθεση μας δεν είναι να το κάνουμε, αλλά θεωρούμε ότι κάποιες σελίδες είναι απαραίτητες….

Κοιτάζοντας τριγύρω, κάθε λίγες εκατοντάδες μέτρα βλέπουμε μικρές ή και μεγάλες χωματερές μέσα σε ιδιόκτητες εκτάσεις, καθώς οι ιδιοκτήτες έχουν την άποψη ότι μπορούν να διαφεντέψουν την περιουσία τους όπως αυτοί επιθυμούν. Εγκαταλειμμένα οχήματα, παλέτες και παλιοσίδερα, κακότεχνες κατασκευές, και κάθε είδους αχρείαστα πράγματα κοσμούν τον περιβάλλοντα χώρο και υποβαθμίζουν αισθητά τον τόπο μας.
Ελάχιστοι έχουν την ευαισθησία να αποκρύπτουν από την κοινή θέα τις παρεμβάσεις τους αυτές που στην κυριολεξία βγάζουν μάτια και δημιουργούν μια εντελώς τριτοκοσμική εικόνα.
Και ο δήμος; Τι κάνει ο δήμος;
Αντί να νουθετεί, ενημερώνει, συγκρατεί, αποτρέπει και πολλά ακόμα, απλά ανταγωνίζεται όλους τους παραπάνω στην ασυνειδησία και τον παραλογισμό.
Δεν έφτανε η πλήρης αποτυχία στην οργάνωση σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων, που έχει μεταβάλει την περιοχή Μπραντώνι σε μια ατελείωτη χωματερή συσκευασμένων σκουπιδιών…..
Δεν φτάνει η εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων συμμετοχή στα προγράμματα ανακύκλωσης….
Τελευταία έχουμε και την επιβάρυνση πολλών περιοχών με την μετατροπή τους σε χώρους συγκέντρωσης κάθε είδους άχρηστων υλικών.
Η φωτογραφία δείχνει την σημερινή εικόνα της περιοχής Θειάφες στα βόρεια του Αδάμαντα, λίγες δεκάδες μέτρα από κατοικίες και τουριστικές μονάδες. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό το φαινόμενο και μάλλον δεν θα είναι και η τελευταία αν δεν αλλάξουν ριζικά τα πράγματα στο δήμο.
Η δημοτική αρχή οφείλει να ξεπερνά κάθε εμπόδιο και δυσκολίες και να δίνει λύσεις που διασφαλίζουν ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής τόσο για μας τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες του νησιού.
Θα πει κάποιος…..φταίνε κι αυτοί που τα πετάνε αλόγιστα…….
Και βέβαια έχουν κι αυτοί ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης, αλλά ο κεντρικός ρόλος αναλογεί στον δήμο που όπως αποδεικνύεται δεν ανταποκρίνεται με επιτυχία!

 

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΗΛΟΣ Με τέτοια καθαριότητα, χάθηκε ολόκληρη η αρχοντιά!!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo