ΜΗΛΟΣ Μήλος, εκεί που το «ουρείν εστί φιλοσοφείν»!

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο το γεγονός πως όσοι ασκούν κριτική, ακόμα και την πλέον επιεικέστερη, προς την δημοτική αρχή να γίνονται αποδέκτες ποικίλων αντιδράσεων, καθώς η εξουσία δεν δέχεται αμφισβητήσεις.
Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα για το πρόγραμμα υιοθέτησης παραλιών, που ανακοινώθηκε μόλις στις αρχές Ιουλίου, όταν κατά τη γνώμη μας και όχι μόνο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μήνες πριν, θα απαντήσουμε στην προτροπή του κ. Προέδρου της δημοτικής επιτροπής περιβάλλοντος με ένα άλλο σημαντικό περιβαλλοντικό θέμα που έχει και μεγάλη τουριστική αξία.

Οι χιλιάδες επισκέπτες του νησιού που κατακλύζουν καθημερινά τις παραλίες του, είναι εντελώς φυσικό να χρειαστούν κάποια στιγμή μια έστω πρόχειρη εγκατάσταση υγιεινής για να ανακουφισθούν.
Και ναι μεν σε σημεία μα δομημένο περιβάλλον και επιχειρήσεις εστίασης το πρόβλημα αμβλύνεται, σε άλλα που δεν διαθέτουν τα παραπάνω είναι απαραίτητη η ύπαρξη χημικών τουαλετών. Για την κάλυψη του κενού αυτού όχι μόνο είχαν τοποθετηθεί από προηγούμενη δημοτική αρχή σε πολλά παραλιακά σημεία τέτοιες τουαλέτες, αλλά και ελέγχονταν, καθαρίζονταν και εκκενώνονταν συστηματικά. Μετά δε το τέλος της τουριστικής περιόδου μεταφέρονταν στις εγκαταστάσεις του δήμου για καθαρισμό, επιδιορθώσεις και ….διαχείμαση.
Πέρυσι, όσες τουαλέτες μεταφέρθηκαν σε παραλίες, αφέθηκαν στην τύχη τους, ακάθαρτες και εγκατελειμένες. Κάποιες δε, όπως αυτή στον Μύτακα δεν απομακρύνθηκαν με το τέλος της περιόδου, με αποτέλεσμα να τις παρασύρει το χειμερινό κύμα και να τις διαλύσει αφήνοντας κατάλοιπα στην περιοχή ( μια επίσκεψη θα μας πείσει).
Μοναδική εξαίρεση στα παραπάνω αποτελούν τουαλέτες που λειτουργούν δίπλα από καντίνες και τις οποίες φροντίζουν οι υπεύθυνοι.
Ο δήμος ήταν και παραμένει εντελώς απών στην όλη ιστορία.

Μάλιστα, για την απαλλαγή ενδεχομένως της απασχόλησης που προϋποθέτει η τοποθέτηση των WC σε παραλίες, κάποιες απ’ αυτές βρίσκονται πεταγμένες σε δημοτικό χώρο στον Αδάμαντα μαζί με κάποια «αλαξιέρα» που προφανώς κι αυτή δεν χρειάζεται σε παραλία.

Θα πει κάποιος, παρά να είναι όλα αυτά βρώμικα και εγκαταλειμένα σε παραλίες καλύτερα σε αποθήκες.
Είναι κι αυτό μια άποψη που αν την υιοθετήσει επίσημα ο δήμος, να βγάλει και μια ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα το νησί «δημόσιο ουρητήριο»

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΗΛΟΣ Μήλος, εκεί που το «ουρείν εστί φιλοσοφείν»!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo