ΜΗΛΟΣ Καταγγελία για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

Μήλος, 5/5/2015
ΘΕΜΑ: Παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και έκδοσης του Best of Milos
Το «Best of Milos» είναι ένας ποιοτικός οδηγός, ο οποίος υποστηρίζει την αειφορική τουριστική ανάπτυξη και εκπροσωπεί, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, επάξια τη Μήλο στο τουριστικό κοινό τα τελευταία εννέα χρόνια έχοντας διαρκή παρουσία στο νησί αλλά και στις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συγχρόνως αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο προώθησης του νησιού για τα travel agencies σε όλο τον κόσμο καθότι προβάλει όχι μόνο τις μοναδικές ομορφιές και τα πολλαπλά ενδιαφέροντα του τόπου μας αλλά και το συνολικό εύρος των ποιοτικών υπηρεσιών που παρέχονται στο νησί μας προσελκύοντας έτσι ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες.
Οι περισσότεροι γνωρίζουν ήδη, ότι το Best of Milos είναι ένα συλλογικό έργο. Εκδότρια και νόμιμη υπεύθυνη, όμως, καθώς επίσης δικαιούχος των αποκλειστικών δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας επί του παραπάνω εντύπου, αποκλειστική δικαιούχος της ονομασίας «Best of Milos», τίτλου του εντύπου και ιδιαίτερου διακριτικού γνωρίσματος, αποκλειστική κατά νόμο δικαιούχος των σχετικών ιστοσελίδων και σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, ως δημιουργός και αποκλειστική δικαιούχος της σελίδας (website) με όνομα χώρου www.bestof-milos.com, κατά νόμο διακριτικό τίτλο κι εμπορική επωνυμία μου στο διαδίκτυο, είμαι η υπογράφουσα Κοραλλία Δρούγκα.
Έτσι, ήταν μεγάλη η έκπληξη και αγανάκτηση μου όταν διαπίστωσα ότι ο κ. ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΠΕΛΙΒΑΝΑΚΗΣ ανάρτησε σελίδα στο Facebook, με το ίδιο ακριβώς όνομα του εντύπου και της προϋπάρχουσας σελίδας μου «Best of Milos» στο Facebook. Στη σελίδα μάλιστα αυτή, έχει δημοσιεύσει σαν κεντρική φωτογραφία αντίγραφο της φωτογραφίας του εξωφύλλου του «Best of Milos 2014».
Το προφανές κίνητρό του, να αξιοποιήσει προς δικό του όφελος την ευρεία αποδοχή και φήμη την οποία έχει ο οδηγός μας παγκοσμίως, προκαλεί σοβαρό κίνδυνο σύγχυσης και παραπλάνησης του κοινού, δυσφήμισης των προβαλλόμενων επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση μείωσης της εικόνας του νησιού μας στον ευρύτερο τουριστικό τομέα.
Ως αποκλειστική δικαιούχος των δικαιωμάτων του «Best of Milos», ευθέως θιγόμενη εγώ αλλά και οι επιχειρήσεις οι οποίες προβάλλονται στον οδηγό: α. απηύθυνα στον κ. ΑΝΤΡΕΑ ΜΠΕΛΙΒΑΝΑΚΗ δύο επιστολές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τελικά εξώδικη διαμαρτυρία κλήση και δήλωση μου, η οποία του κοινοποιήθηκε νόμιμα στις 28/11/2014 με την οποία τον κάλεσα να αποσύρει άμεσα την ανάρτηση του, όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνεχίζει να παρανομεί, διατηρώντας μέχρι και σήμερα τη σελίδα στο Facebook.
β. απηύθυνα στους Συλλόγους Ξενοδόχων και Εν. Δωματίων σχετική επιστολή-δήλωσή μου προκειμένου να λάβουν γνώση των αρνητικών συνεπειών που προκύπτουν από τις ενέργειες του κ. ΑΝΤΡΕΑ ΜΠΕΛΙΒΑΝΑΚΗ, να ενημερώσουν σχετικά τα μέλη τους των οποίων τα συμφέροντα θίγονται άμεσα ή έμμεσα ώστε να προστατευθούν και να μην παραπλανηθούν από τυχόν προσεγγίσεις, υπό τον μανδύα της εταιρικής μας ταυτότητας, με σκοπό τη συμμετοχή τους στην «κίβδηλη» ανάρτηση και να αποτρέψουν με κάθε τρόπο τη συνέχιση της δυσφήμισης του οδηγού μας ο οποίος εκπροσωπεί, σχεδόν αποκλειστικά πλέον, τη Μήλο την τελευταία δεκαετία. γ. απηύθυνα στον Δήμο Μήλου σχετική επιστολή – δήλωσή μου ώστε, κατά την κρίση του, να επιληφθεί με τα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες, προστατεύοντας τους επαγγελματίες της Μήλου και την ορθή τουριστική προβολή του νησιού.
Πέραν της προσωπικής κι επαγγελματικής ευθιξίας, και των δικαιωμάτων που θα ασκήσω, θεωρώ ότι είναι απαραίτητη όσο ποτέ σήμερα για το νησί μας, η προστασία των επαγγελματιών της Μήλου και της ποιοτικής τουριστικής προβολής του νησιού ώστε με όπλο την υπευθυνότητα, τη γνώση, τη συνέπια και την ορθή πληροφόρηση, μάστιγες όπως η προχειρότητα στην τουριστική προβολή, ο αθέμιτος ανταγωνισμός και η παράκαμψη του γενικού συμφέροντος υπέρ του προσωπικού, να μη μένουν αναπάντητες, ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΟΥΝ.
Όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.
Κοραλλία Δρούγκα e-mail: best@mymilos.gr

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΗΛΟΣ Καταγγελία για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo