ΜΗΛΟΣ Κατάργηση της ελευθεροτυπίας στη Μήλο με ενέργειες Δαμουλάκη

Για μας τουλάχιστον δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο δήμαρχος κ. Δαμουλάκης έχει ξεφύγει από κάθε επιτρεπτό όριο και ότι οι συμπεριφορές του ξεπερνοιύν τα όρια της μεγαλομανίας.
Όποτε αμφισβητείται η επικυριαρχία του επί παντός, αντεπιτίθεται με σφοδρότητα σε ότι υπάρχει γύρω του, επιστρατεύοντας κάθε αθέμιτο και ανέντιμο επιχείρημα.
Θα δούμε πολλά τέτοια ενόψει εκλογών…..
Ένα από τα πρώτα είναι η κατά μέτωπο επίθεση εναντίον του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου του νησιού που τολμά να δημοσιεύει άρθρα τα οποία; για κάποιο λόγο δεν είναι αρεστά στον ίδιο.
Και τι κάνει; Ωθούμενος από τη μεγαλομανία του τα κατακεραυνώνει!!
Εν ολίγοις πίπτει Δαμουλάκειος σπάθη!!

δείτε 2 χαρακτηριστικές περιπτώσεις των όσων απαράδεκτων συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες:

 

 ΔΗΜΟΣ ΜΗΛΟΥ

Μήλος,  13/03/2019

Προς:Ηλεκτρονική Εφημερίδα

www. Miloslife.gr

Θέμα: Αναδημοσίευση άρθρου της 9/3/2019

Ερωτηματικά προκαλεί σε όλους η ατόφια αναδημοσίευση άρθρου της ENΕRGYPRESS.GRτης 15.01.2018  με τίτλο «Ολοταχώς για την αξιοποίηση του γεωθερμικού δυναμικού της Σαντορίνης η ΔΕΗ Ανανεώσιμες»στην ηλεκτρονική εφημερίδα σας,14 μήνες μετά την δημοσίευση του άρθρου στη αρχική πηγή!!!

Στο άρθρο αυτό, μεταξύ άλλων, ξεκάθαρα αναφέρεται: «H ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα αναλάβει να εξετάσει την δυνατότητα ανάπτυξης γεωθερμίας στο νησί της Σαντορίνης».

Αναφερόμενοι ξεκάθαρα στους λόγους αναδημοσίευσης του άρθρου αυτού και με δεδομένο ότι το κάθε νησί, η τοπική κοινωνία και η Δημοτική Αρχή που το εκπροσωπεί, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να αποφασίζει αυτοβούλως για όλα τα θέματα ζωτικής σημασίας που καθορίζουν την ζωή, ευημερία και τις τύχες των ανθρώπων της,  εναντιωνόμαστε στην προσπάθεια καθοδήγησης των αναγνωστών και δηλώνουμε ότι η Μήλος, η Δημοτική Αρχή και οι κάτοικοι της Μήλου, δεν παρασύρονται από τέτοιου είδους ΤΕΡΤΙΠΙΑ.

Η προσπάθεια «πλασαρίσματος» της είδησης με την χροιά μιας καλής πρακτικής που αποσκοπεί να δημιουργήσει σε κάποιους την σκέψη –Αφού το θέλει η Σαντορίνη που αποτελεί την ναυαρχίδα του Ελληνικού τουρισμού, η κρίση του Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου είναι λανθασμένη – , δεν είναι ικανή να συμπαρασύρει κανέναν σε δεύτερες σκέψεις.

Το μόνο που θα μπορούσα να πω αναφερόμενος στον χρόνο αναδημοσίευσης του άρθρου είναι κατά την λαϊκή έκφραση «Περσινά ξινά σταφύλια»!

Όσο για το περιεχόμενο….«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας». Το βέβαιο είναι, όπως όλα δείχνουν ότι ο  εφιάλτης εξακολουθεί να ζει.  Εμείς παρακολουθούμε τι εξελίξεις και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να λειτουργήσει σαν εφιάλτης για το νησί μας.

Καλή επιτυχία το εγχείρημα της Σαντορίνης!

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Μήλου

Γεράσιμος Δαμουλάκης     Μέλος Δ.Σ. Κ.Ε.Δ.Ε.

Πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Κ.Ε.Δ.Ε.

 

 

ΔΗΜΟΣ ΜΗΛΟΥ

Μήλος, 7/3/2019 Α.Π.: 1345

Προς : ΕφΗΜΕΡΙΔΑ «φΩΝΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ» Υπόψη : κ. Γ. Μαθιουδάκη

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε Άρθρο της εφημερίδας «φωνή της Μήλου» με τίτλο «Ξεθώριασε» το όραμο για την επάνοδο της Αφροδίτης

Κύριε Μαθιουδάκη,

Αναφερόμενοι στο ανωτέρω άρθρο της Εφημερίδας σας, μέσα από το οποίο επιχειρείται η απαξίωση της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής για την ανάδειξη του θέματος επαναπατρισμού της Αφροδίτης της Μήλου, επισημαίνουμε τα εξής:

Το «φιλόδοξο», όπως αναφέρετε, όραμα του Δημάρχου της Μήλου για τον επαναπατρισμό του αγάλματος της Αφροδίτης, μετουσιώθηκε με την υπ. Αριθμ. 40/2017 Απόφαση του Δ.Σ. Μήλου, σε δράση και ενέργειες μέσω μια ολοκληρωμένης καμπάνιας, που με προσεκτικές και σταθμισμένες κινήσεις επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει άπαντες, εντός και εκτός Ελλάδος για την αναγκαιότητα επιστροφής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και η καμπάνια TAKE ME HOME, υποστηρίζονται από το σύνολο των Δήμων της Χώρας μέσω της ΚΕΔΕ και έχουν βρει την ανταπόκριση πλήθους κόσμου, επώνυμου και ανώνυμου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, που με κάθε τρόπο δηλώνουν την υποστήριξη στην σημαντική αυτή προσπάθεια.

Μέσα από αυτή την καμπάνια έχει αναδειχτεί ο σπάνιος και πολυσήμαντος συμβολισμός του αγάλματος αλλά και η απόλυτη σύνδεσή του με το πανέμορφο νησί μας, γεγονός που προσδίδει χωρίς να είναι αυτός ο σκοπός, θετικό πρόσημο στην προσπάθεια ανάδειξης της Μήλου.

Η υποστήριξη που δεχόμαστε για το θέμα αυτό είναι τόσο σημαντική και συγκινητική που δίνει «φτερά» στην προσπάθεια μας για την διεκδίκηση που σε καμιά περίπτωση δεν έχει ξεθωριάσει. Η ανταπόκριση των φορέων, του κόσμου, των ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης και όλων αυτών που πιστεύουν ότι και εμείς, ότι τα ιερό μνημεία του Πολιτισμού μας ανήκουν στην γη που τα γέννησε και στο\/ πολιτισμό που τα ανέστησε, είναι αυ τή που κάνει πιο έντονί] την επιθυμία μας για διεκδίκηση.

Ψηφίσματα συμπαράστασης, ημερίδες, παρουσιάσεις, δημοσιεύματα, δελτία τύπου και συνεντεύξεις, βραβεύσεις, εκδηλώσεις και παράλληλες ενέργειες, με πολλούς υποστηριχτές σε όλη την Ελλάδα, είναι μερικές από τις δράσεις μας και το απτό αποτέλεσμα αυτών .

Το όραμα για την επάνοδο της Αφροδίτης είναι όντως μεγάλο και απαιτεί τόλμη, ενθουσιασμό, στρατηγική, συνέργειες δυνάμεων, δεξαμενή υποστηρικτών, προσεκτικές και σταθμισμένες δράσεις και ενέργειες, σχεδίασμά και χρονοδιάγραμμα και σαφέστατα επιμονή και υπομονή. Με αυτόν τον τρόπο βαδίζουμε και στον δρόμο αυτό έχουμε πολλούς συνοδοιπόρους.

Όλα αυτά φέρνουν αποτέλεσμα προς όφελος του νησιού μας και μόνο!

Για εμάς η Αφροδίτη είναι το απόλυτο σύμβολο της Μήλου, το οποίο εμείς οι Μήλιοι οφείλουμε να διεκδικήσουμε και αυτό κάνουμε.

Τα ιερά μνημεία του πολιτισμού μας δεν είναι δυνατόν να είναι αντικείμενο αγοραπωλησίας, δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται και να αμαυρώνονταιδεν μπορούν να χρησιμοποιούνται από κανέναν για αντιπολίτευση και μικροπολιτική!

Η σοβαρή προσπάθεια της Μήλου συνεχίζεται και το απτό αποτέλεσμα φαίνεται καθημερινά με την απήχηση του κόσμου και των φορέων εντός και εκτός Μήλου. Οι φωνές ενώνονται και γίνονται ένα δυνατό ηχηρό μήνυμα που μπορεί να ξεκλειδώσει και τις πιο καλά αμπαρωμένες πόρτες. Νιώθουμε ικανοποίηση και δικαίωση για κάθε μικρό στόχο που επιτυγχάνουμε, για κάθε πόρτα που ανοίγει, για κάθε εμπόδιο που ξεπερνιέται. Και σε αυτήν την τελευταία αναφορά, επισυνάπτουμε την πρόσφατη απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού, που ανταποκρινόμενο στις πολλαπλές επιστολές μας, ζητάει τον συντονισμό των ενεργειών ώστε η Αφροδίτη της Μήλου να συμπεριληφθεί στην λίστα των αρχαιοτήτων του Τμήματος Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών (επισυνάπτεται η σχετική αλληλογραφία).

Με την ευκαιρία σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Μήλου προετοιμάζει επετειακές εκδηλώσεις για τα 199 χρόνια από την εύρεση του αγάλματος στο νησί μας που θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο του 2019, με τα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, Χώρου της Αφροδίτης (ιστορικό κτίριο Θηλέων) και παράλληλα πολιτιστικά δρώμενα, με την συμμετοχή των Συλλόγων και Φορών της Μήλου.

Κλείνοντας, ζητάμε τη δημοσίευση της επιστολής μας στο επόμενο φύλλο της Εφημερίδας σας και βρισκόμαστε πάντα στη διάθεσή σας για την έγκυρη ενημέρωση των συμπατριωτών μας.

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΗΛΟΣ Κατάργηση της ελευθεροτυπίας στη Μήλο με ενέργειες Δαμουλάκη”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo