ΜΗΛΟΣ Θέμα εύρυθμης λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου

Ένα σοβαρό θέμα που αφορά την εύρυθμη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου αναδεικνύει η καταγγελία του γιατρού Ηλία Αποστολόπουλου προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και αφορά την απουσία δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας για πολλές περισσότερες συνεδριάσεις απ’ ότι είναι επιτρεπτό.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Μακρινός δεν παρέστη σε περισσότερες από 20 συνεχόμενες συνεδριάσεις κατά το παρελθόν έτος, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα προβλέπει ο πρότυπος κανονισμός λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων του Υπουργείου Εσωτερικών.
Όπως είναι φανερό, οι ευθύνες για την περίπτωση αυτή βαρύνουν και τον πρόεδρο του συμβουλίου, ο οποίος κλήθηκε με σχετικό έγγραφο να παρέχει εξηγήσεις.

 

Πρότυπος κανονισμός λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου

Άρθρο 10

Υποχρεώσεις και δικαιώματα δημοτικών συμβούλων

  1. Αν ένας σύμβουλος απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ή δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις (3) συνεχείς μήνες μέσα στο έτος, χωρίς την άδεια του Συμβουλίου, μπορεί να τεθεί σε αργία κατά τις διατάξεις του άρθρου 234 του Ν.3852/2010 και σε περίπτωση υποτροπής να κηρυχθεί  έκπτωτος.
  2. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  υποχρεούται να  ενημερώνει γραπτώς τον Ελεγκτή Νομιμότητας για  τις αδικαιολόγητες απουσίες των δημοτικών συμβούλων καθώς και σε περίπτωση μη εκτέλεσης των υποχρεώσεων τους κατά τα ανωτέρω.  Παράλειψη της υποχρέωσης αυτής από τον Πρόεδρο αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος.

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΗΛΟΣ Θέμα εύρυθμης λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo