ΜΗΛΟΣ Η μεγάλη απάτη της «ανακύκλωσης»

Για μια ακόμη φορά οι υποστηρικτές της άποψης ότι η σημερινή δημοτική αρχή είναι παντελώς ανίκανη δικαιώθηκαν πλήρως με αφορμή την εξέλιξη της ανακύκλωσης στο νησί.
Τα γεγονότα μάλιστα δικαιώνουν απόλυτα την ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΗΛΟΥ που εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο είχε με ακρίβεια προβλέψει το μέλλον.

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
Ήδη από το 2004, όταν και συστήθηκε η εταιρεία Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης της Ανακύκλωσης ο Δήμος Μήλου υπέβαλε την απαιτούμενη αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα. Η απάντηση για εκείνο το έτος αλλά και για πολλά επόμενα  ήταν ότι η εταιρεία αδυνατούσε να καλύψει όλη την επικράτεια άμεσα και υπήρχε συγκεκριμένη σειρά προτεραιότητας.
Το 2013 έφτασε η ώρα ένταξης και της Μήλου στο πρόγραμμα, και για τον λόγο αυτό απεστάλησαν στο νησί οι μπλε & κόκκινοι κάδοι συλλογής ανακυκλώσιμων και το όχημα περισυλλογής τους.
Ο δήμος όφειλε να χωροθετήσει έναν ειδικό χώρο για την μεταφορά και διαλογή των υλικών καθώς και να οργανώσει σε συνεργασία με την εταιρεία την μεταφορά τους στην ηπειρωτική χώρα για αξιοποίηση.
Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε τα τελευταία 2 χρόνια, αντιθέτως προεκλογικά διανεμήθηκαν οι έγχρωμοι κάδοι δίπλα από τους υφιστάμενους πράσινους για τις εντυπώσεις και μόνο.
Παρότι δεν υπήρξε καμιά ενημέρωση των δημοτών για το θέμα της ανακύκλωσης, πολλοί ήταν εκείνοι που επέδειξαν οικολογική ευαισθησία και άρχισαν να συμμετέχουν σ’ αυτό που νόμιζαν ανακύκλωση.
Γρήγορα όμως έγινε αντιληπτή η πικρή αλήθεια! Το περιεχόμενο των κάδων ανακύκλωσης κατέληγε στην χωματερή όπως και αυτό των πράσινων! Αλλά ακόμη και τότε η δημοτική αρχή δεν απέσυρε τους κάδους ως όφειλε με σκοπό να προστατέψει την ιδέα της ανακύκλωσης , αντιθέτως μάλιστα τους άφησε να χρησιμοποιούνται σαν κάδοι απορριμμάτων με ότι αυτό σημαίνει!
Απάτη κατ΄εξακολούθηση, αποτέλεσμα αναικανότητας ή και δόλου. Άσχετα με το κίνητρο, η στάση του δήμου σε ένα τόσο σοβαρό θέμα δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο και μας προϊδεάζει για τα χειρότερα.

Τα μόνα πράγματα που ανακυκλώνει ο δήμος είναι το ψέμα, η προχειρότητα και η ανικανότητα …….

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 2014

Η εμφάνιση των μπλε και κόκκινων κάδων της ανακύκλωσης απορριμάτων στους δρόμους της Μήλου, στην προεκλογική περίοδο για ευνόητους λόγους, εμφανίστηκε από τη Δημαρχία Δαμουλάκη ως δείγμα της επιτυχίας της σε αυτό τον τομέα. Πολύ σύντομα όμως, σε διάστημα λίγων ημερών αναδείχτηκε η κωμικοτραγική πραγματικότητα ενός ακόμα «έργου Δαμουλάκη».
Καμία ανακύκλωση δεν γίνεται από τον Δήμο Μήλου, ήδη από την αρχή του καλοκαιριού! Η έλλειψη της όποιας σοβαρής οργάνωσης, στόχων και στρατηγικής που χαρακτηρίζει όλη την πολιτική της δημοτικής αρχής Δαμουλάκη εκφράστηκε με όλο της το «μεγαλείο» ακόμη και σε αυτό το τόσο σοβαρό για τη Μήλο θέμα.
Ο ίδιος ο δήμαρχος, απαντώντας σε πιεστική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Καβαλιέρου στο δημοτικό συμβούλιο, αποδέχτηκε ότι καμιά ανακύκλωση απορριμάτων δεν γίνεται από τον Δήμο Μήλου. Έπρεπε λέει να επιλέξει ανάμεσα στη λειτουργία του αεροδρομίου και την ανακύκλωση επειδή οι γλάροι που μαζεύονταν στο σημείο δίπλα στο αεροδρόμιο που ξεκίνησε να γίνεται από ιδιώτη η διαλογή των απορριμμάτων δημιουργούσαν μεγάλο πρόβλημα στην προσγείωση και απογείωση των αεροσκαφών. Απαίσια πουλιά μας καταστρέψατε το έργο… Θα μπορούσε να είναι και μια καλή εκδοχή της ομώνυμης αριστοφανικής κωμωδίας! Δυστυχώς όμως το θέμα είναι και για κλάματα…
Εκτός από τους κάδους απαραίτητο στοιχείο του συστήματος ανακύκλωσης είναι η χωροθέτηση ενός Τοπικού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων. Ένας τέτοιος σταθμός αδειοδοτείται και επομένως χρειάζεται και Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε). Εάν είχε γίνει μια τέτοια μελέτη, θα εντοπίζονταν τα προβλήματα από την γειτνίαση με το αεροδρόμιο και επομένως θα αναζητιόταν άλλος χώρος. Κανένα τέτοιο έργο δεν έγινε βέβαια από το «δήμαρχο των έργων» με αποτέλεσμα το όλο σύστημα να οδηγηθεί άμεσα σε παταγώδη κατάρρευση.
Ο Δήμος Μήλου όφειλε να ενημερώσει άμεσα τους δημότες του ότι το σύστημα της ανακύκλωσης στη Μήλο δεν λειτουργεί και να αποσύρει τους κάδους μέχρι να βρεθεί η όποια σοβαρή λύση. Δεν το έκανε και αυτό αποτελεί εξαπάτησή όσων δημοτών πιστεύουν ότι συμμετέχουν σε μια καλή προσπάθεια, η οποία όμως στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Χειρότερο ακόμα είναι ότι οδηγεί τους δημότες που έχουν ακούσει ότι δεν λειτουργεί το σύστημα στην απαξίωση της ιδέας της ανακύκλωσης, πιστεύοντας ότι όλα ψεύτικα είναι. Όχι μόνο δεν γίνεται διαπαιδαγώγηση των πολιτών της Μήλου στην ιδέα της ανακύκλωσης αλλά έχουμε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Απαιτούμε οι μπλε και κόκκινοι κάδοι να αποσυρθούν αμέσως έως ότου οργανωθεί με σοβαρό τρόπο το ζήτημα της ανακύκλωσης. Να εκδοθεί επίσης ανακοίνωση από το Δήμο Μήλου για το θέμα. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί εξαπάτηση των δημοτών.
Το θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων είναι πολύ σοβαρό για την Μήλο και συνολικά για την Ελλάδα. Η παραμονή των χωματερών σε πολλούς δήμους της χώρας, και την Μήλο, αποτελεί μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί με καταστροφικά αποτελέσματα, τόσο οικονομικά (εξαιρετικά υψηλά πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου) όσο και περιβαλλοντικά. Οι προσπάθειες εξαπάτησης των «κουτόφραγκων» που γίνονται με την έκδοση αδειών αποκατάστασης των χωματερών, χωρίς όμως να λειτουργεί σύστημα ανακύκλωσης και Χ.Υ.Τ.Α, που σημαίνει ότι αποκαθιστάς την παλιά χωματερή και λειτουργείς στην επέκταση της, δεν οδηγούν πουθενά.
Η Ριζοσπαστική Συσπείρωση για τη Μήλο παρουσίασε την προεκλογική περίοδο ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων. Στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα παρουσιάσουμε αυτό το σχέδιο, με τις συγκεκριμένες δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για την σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος. Η δημοτική αρχή Δαμουλάκη δεν παρουσίασε κανένα έργο σε αυτό το σοβαρό ζήτημα τα τέσσερα χρόνια που προηγήθηκαν.
Για την Ριζοσπαστική Συσπείρωση για τη Μήλο
Η Συντονιστική Επιτροπή

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΗΛΟΣ Η μεγάλη απάτη της «ανακύκλωσης»”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo