ΜΗΛΟΣ Διευκρινήσεις του Σωματείου Δωματιούχων σχετικά με την φιλοξενία ιατρού του ΚΥΜ

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ : ΔΗΜΟ ΜΗΛΟΥ Γραφείο Δημάρχου

ΚΟΙΝ.:

  1. ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥ ΜΗΛΟΥ
  2. Ι.Σ.Κ.Υ.Μ
  3. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΗΛΟΥ
  4. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ &

ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΜΗΛΟΥ

  1. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΜΗΛΟΥ

ΘΕΜΑ: «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΙΑΤΡΟΥ»

Σχετ. Α.Π.: 5134, 03-9-2014 επιστολή σας

Αγαπητέ Δήμαρχε, .

Εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά μου για την επιστολή που δημοσιεύσατε σχετικά με την ακύρωση της προσφοράς μου για τη φιλοξενία της ιατρού θα ήθελα να διορθώσω κάποιες ανακρίβειες αναφορικά με τη σειρά που έγιναν τα γεγονότα και να κάνω γνωστή τη θέση μου για το όλο θέμα.

Αναφέρετε ότι όφειλα να έρθω σε συνεννόηση με τη Δημοτική αρχή και όχι με τους εκπροσώπους του Κέντρου Υγείας Μήλου. Σας γνωρίζω λοιπόν ότι πρώτα έστειλα την παροχή δωματίου αδαπανώς στην ηλεκτρονική διεύθυνση που μου είχατε υποδείξει και αμέσως μετά επικοινώνησα τηλεφωνικά με την Αντιδήμαρχο, κυρία Βαμβακάρη Σοφία, για να την ενημερώσω και προφορικά. Η αντιδήμαρχος με παρέπεμψε στον πρόεδρο του Ι.Σ.Κ.Υ.Μ, κύριο Βαμβακάρη Πέτρο για τις περαιτέρω συνεννοήσεις. Ο κύριος Βαμβακάρης, στην τηλεφωνική μας επικοινωνία, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το αν η μετακίνηση στη Μήλο γιατρού ειδικότητας Πνευμονολογίας θα μπορέσει να καλύψει επιτακτικές και υπηρεσιακές ανάγκες του Κέντρου Υγείας Μήλου. Τον προβληματισμό αυτό επιβεβαίωσε λίγη ώρα αργότερα ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Μήλου, κύριος Αποστολόπουλος Ηλίας, ο οποίος με κάλεσε στο τηλέφωνο και μου εξήγησε αναλυτικά για ποιούς λόγους, στην παρούσα φάση που εκείνος λόγω αναρρωτικής άδειας χρειάζεται να απέχει από τα καθήκοντά του, οι επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες του Κέντρου Υγείας Μήλου δεν μπορούν να καλυφθούν από ιατρούς άλλων ειδικοτήτων αλλά από ιατρό Γενικής Ιατρικής. Εξάλλου και εσείς στο υπ. αρ. πρωτ. 4904,

20/08/2015, έγγραφό σας ζητήσατε ιατρό Γενικής Ιατρικής για την κάλυψη των αναγκών του Κ.Υ. Μήλου μετά τον τραυματισμό του κυρίου Αποστολόπουλου.

Θα συμφωνήσετε, φαντάζομαι, ότι η 2 Δ Υ.ΠΕ ανταποκρίθηκε κατά το ήμιση στο αίτημά μας. Έστειλε μεν γιατρό, αλλά όχι το γιατρό που ζητήθηκε. Δεν θέλησα λοιπόν να επιδοκιμάσω την, κατά το ήμιση, κάλυψη του αιτήματος μας προσφέροντας δωμάτιο και μάλιστα ενώ γνώριζα ήδη, ότι όλες οι δαπάνες μετακίνησης, διαμονής, εκτός έδρας αποζημίωσης και η δαπάνη αποζημίωσης εφημεριών της ιατρού καλύπτονται από την υπηρεσία της ( επισυνάπτω τη σχετική απόφαση του Διοικητή της 2^ Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου, Αρ. Πρωτ. 33457/15975, 28/08/2015).

Η απόφασή μου αυτή δεν εμπόδισε ούτε χαντάκωσε κανένα. Η προσφορά δωματίου από μέρους μου εξάλλου θα αποτελούσε ένα έξτρα μπόνους, αφού η διαμονή είναι ήδη πληρωμένη από τη 2 Δ Υ.ΠΕ.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στην κοινωνική προσφορά του Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων Μήλου. Το Σωματείο μας προσφέρει, κάθε χρόνο, για την Υγεία στο νησί ποσά που κυμαίνονται από 800,00 έως 1700,00 ευρώ. Για τον Πολιτισμό προσφέρουμε, ετησίως, ποσά που κυμαίνονται από 500,00 έως 1000,00 ευρώ. Όποτε μας έχει ζητηθεί από το Δήμο Μήλου, και είχαμε τη δυνατότητα, συνεισφέρομε οικονομικά ( ενδεικτικά αναφέρω, τον Εορτασμο του Πάσχα 2011, την αγορά πετρελαίου για τις εργασίες στο Αεροδρόμιο το 2012, την αγγλική μετάφραση της ιστοσελίδας του Δήμου Μήλου, τις εργασίες στα Λουτρά Πρόβατά το 2013 κ.α). Επίσης, όποτε έχει ζητηθεί, τα μέλη του Σωματείου παρείχαν αδαπανώς δωμάτια για διάφορους κοινωνικούς σκοπούς.

Δεν επιθυμώ να διαφημίσω τη δράση του Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων και ποτέ ως τώρα δεν δημοσίευσα ανάλογα στοιχεία. Εξάλλου θεωρώ ότι ένα Σωματείο που αριθμεί περισσότερα από 300 μέλη οφείλει να εμπλέκεται ενεργά με την τοπική κοινωνία και να συμβάλει στην στήριξη και την ανάπτυξή της. Ο λόγος δημοσίευσης της παρούσας επιστολής και των ανωτέρω στοιχείων είναι η αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τη μετακίνηση της ιατρού – Πνευμονολόγου για 15 μέρες στη Μήλο και η προστασία του Σωματείου μας.

Τέλος, σας γνωρίζω ότι δεν επιθυμώ να προβούμε σε περαιτέρω ανταλλαγή επιστολών για το συγκεκριμένο θέμα.

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΗΛΟΣ Διευκρινήσεις του Σωματείου Δωματιούχων σχετικά με την φιλοξενία ιατρού του ΚΥΜ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo