ΜΗΛΟΣ Διαμαρτυρία κατοίκων του Αδάμαντα για τον σκουπδότοπο κάτω από τη μύτη τους!

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Κατοίκων Αδάμαντος

Κάτοικοι της περιοχής Λουτρών-Λαγκάδας Αδάμαντος, αλλά και άλλοι που ενδιαφέρονται γενικώς για το χωριό, και ιδίως για την τύχη των Λουτρών του, υπογράφουν διαμαρτυρία τους προς τον δήμο και σε άλλες υπηρεσίες εντός και εκτός της Μήλου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους για την από 27.2.2017 Απόφαση του Λιμενικού Ταμείου, (που έχει και την σύμφωνη γνώμη του δήμου) να εγκαταστήσει στην περιοχή των Λουτρών του Λάκκου, μία μόνιμη, καθημερινώς ανανεούμενη, μίνι χωματερή σκουπιδιών, της παραλίας.
Οι λόγοι που οδηγούν τους συμπολίτες μας στην ενέργειά τους αυτή, είναι -βασικά- οι ακόλουθοι.
1. Η προβλεπομένη κατασκευή υπογείων χώρων διαχείρισης σκουπιδιών (δηλ. απόρριψης σε ειδικούς υπόγειους κάδους και προσωρινής παραμονής των εκεί, μέχρι να περάσει το τακτικό σκουπιδιάρικο), και με την ταυτόχρονη εγκατάσταση στο ίδιο σημείο όλων των υπέργειων κάδων της παραλίας, δημιουργεί ένα χώρο μολύνσεως, που δεν συμβαδίζει με την ύπαρξη των Ιαματικών Λουτρών σε απόσταση 30 μέτρων απ’ αυτά (από του κέντρου του όγκου των σκουπιδιών, δηλαδή πρακτικά σε επαφή με αυτά) και γεννά κίνδυνο μολύνσεως και αχρήστευσης των ιαματικών υπογείων υδάτων και μη αναστρέψιμης απαξίωσης των Λουτρών που μας κληροδότησε η Φύση και η Αρχαιότης.
2. Επιχειρείται να εγκατασταθεί μία αντιαισθητική πηγή μολύνσεως πλησίον και απέναντι από την αποβάθρα των θαλαμηγών, στον δρόμο που οδηγεί σε πέντε ξενοδοχεία της περιοχής, και κάτω απο τα σπίτια των διαμαρτυρομένων, εξ αιτίας της συσσώρευσης του συνόλου των σκουπιδιών που παράγουν άλλοι, δηλ. τα καταστήματα της παραλίας, για τα οποία δεν είναι υπεύθυνοι οι διαμαρτυρόμενοι, που -όμως- είναι αυτοί που θα υποστούν τις δυσμενείς επιπτώσεις από την ύπαρξη αυτής της μεταβατικής -δήθεν- χωματερής. Δηλ. την βρώμα, τις μύγες, τα κουνούπια, τα ποντίκια και τις κατσαρίδες.
3. Η απόφαση του Λιμενικού Ταμείου είναι παράνομη καθόσον αντίκειται στο άρθρο 7 της ΚΥΑ Αριθ. Η.Π. 50910/2727 της 16.12.2003 – ΦΕΚ Β’ 1909/2003, που προβλέπει πως αρμόδιος για την διαχείριση των απορριμμάτων είναι ο Δήμος και όχι το Λιμενικό Ταμείο.
4. Η εγκατάσταση χωματερής σκουπιδιών σε απόσταση μόλις 30 μέτρων από τα Ιαματικά Λουτρά αντίκειται προς τον νόμο (4844/30) περι Ιαματικών Λουτρών, που προβλέπει μία μεγάλη ζώνη προστασίας εντός της οποίας «γίνονται μόνο έργα και εκμεταλλεύσεις του εδάφους τέτοια που δεν παραβλάπτουν τον Ιαματικό Υδροφορέα». Και βέβαια, δεν αμφιβάλλει κανείς ότι τα σκουπίδια, η απόθεση των, το πλύσιμο του καταστρώματος (που προβλέπονται από την απόφαση του Λιμενικού Ταμείου) κ.α. όχι μόνον παραβλάπτουν, αλλά αχρηστεύουν τον Ιαματικό Υδροφορέα.
Εν τέλει, οι συμπολίτες μας καλούν τον Δήμο, το Λιμενικό Ταμείο ως και κάθε άλλη Αρχή και Εξουσία, να πάρουν τα ενδεδειγμένα μέτρα ώστε αυτοί, μεν, να μήν υποστούν την παραπάνω ενόχληση και υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής των και της αξίας των περιουσιών τους αλλά και να μήν παραβιάζεται ο νόμος (4844/30, περι Ιαματικών Λουτρών) και να μην γίνουν παρελθόν τα χιλιάδων χρόνων Ιαματικά Λουτρά του Λάκκου που υπερηφάνως ο Δήμος διαφημίζει εις τα site του ως Λουτρά του Ιπποκράτη.

 

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΗΛΟΣ Διαμαρτυρία κατοίκων του Αδάμαντα για τον σκουπδότοπο κάτω από τη μύτη τους!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo