ΜΗΛΟΣ Δήμος Μήλου: «Δε χρειαζόμαστε σερίφη» ……. αλλά έχουμε!

admin Χωρίς κατηγορία 345 views 0 0

Αν και ο δήμος Μήλου είχε εκφράσει την αντίρρησή του για τον τρόπο αστυνόμευσης από συγκεκριμένο αστυνομικό κατά τη διάρκεια του θέρους, βλέπουμε ότι ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει.
Τα ερωτήματα είναι εύλογα και μάλλον  δεν υπάρχουν απαντήσεις.
Μήπως δεν εισακούγεται ο δήμος από το αρμόδιο υπουργείο;
Μήπως τελικά οι προϊστάμενοι δεν βλέπουν κάτι το υπερβολικό στον τρόπο εκτέλεσης των καθηκόντων του αστυνομικού οργάνου;
Μήπως υπερισχύει το αίσθημα της ανομίας και κακοφαίνεται όταν υπάρχει κάποιος έλεγχος;
Σε κάθε περίπτωση, μπορεί ο δήμος να ισχυρίζεται ότι δεν χρειαζόμαστε σερίφη, αλλά όπως όλα δείχνουν έχουμε και μάλιστα με τους επαίνους των ανωτέρων του.

ΠΕΡΣΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

«Δε χρειαζόμαστε σερίφη»: Ο Δήμος Μήλου κατά προκλητικού και αδιάκριτου αστυνομικού

Αστυνομικός που σαρώνει το νησί και διενεργεί με υπερβάλλοντα ζήλο ελέγχους σε ντόπιους και τουρίστες, έχει μπει στο “στόχαστρο” του δήμου Μήλου

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Μήλο η συμπεριφορά ενός αστυνομικού, ο οποίος τους καλοκαιρινούς μήνες αποσπάται στο νησί και όπως υποστηρίζουν, διενεργεί με προκλητικό και αδιάκριτο τρόπο ελέγχους σε ντόπιους και τουρίστες.

Ο δήμος μάλιστα με επιστολή του προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια κάνει λόγο για υπέρμετρη αυστηρότητα στους ελέγχους από τον επονομαζόμενο “σερίφη”, τονίζοντας ότι η Μήλος δεν έχει ανάγκη ούτε ένα ευρώ από κλήσεις και ζητάει την παρέμβαση του για να λυθεί το πρόβλημα.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Ο Δήμος Μήλου καταβάλει εξαιρετικά σημαντική και στοχευμένη προσπάθεια για την ανάδειξη του σπάνιου τουριστικού προϊόντος της Μήλου, με αποτέλεσμα το νησί μας πλέον να είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους και σταθερά αναπτυσσόμενους τουριστικούς προορισμούς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Με σπάνιο και ιδιαίτερο πολιτιστικό παρελθόν και παρόν, τοπικό ιδιόχρωμα και μοναδική φυσική ομορφιά, πολυάριθμες παραλίες απαράμιλλης ομορφιάς, σπάνια γεωλογικά φαινόμενα, φιλοξενία και αυθεντική γαστρονομία, η Μήλος φιγουράρει πρώτη σε πολλά top ten του παγκόσμιου τουρισμού.

Μέριμνα μας επίσης είναι η αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη ανάμεσα σε πολυποίκιλες οικονομικές δραστηριότητες όπως ο τουρισμός και η εξόρυξη, που καταφέρνουν να συνυπάρχουν προς όφελος των κατοίκων της Μήλου δημιουργώντας συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης για εμάς και τα παιδιά μας.

Κύριε Υπουργέ,

Τη σοβαρή αυτή προσπάθεια δυστυχώς επιχειρεί να υπονομεύσει η συμπεριφορά συγκεκριμένων οργάνων της τάξης, αναφέρομαι ειδικότερα στην ΕΛ.ΑΣ. και δη σε συγκεκριμένο αστυνομικό που επί σειρά ετών τυγχάνει απόσπασης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στο νησί μας (επονομαζόμενος από τον κόσμο ως “Σερίφης”).

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός, επιδεικνύοντας άκρατο επαγγελματικό «ζήλο» και υπερβολική αυστηρότητα, σαρώνει το νησί εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, διενεργώντας απανωτούς ελέγχους τόσο σε κατοίκους όσο και σε επισκέπτες, με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο και με παντελή έλλειψη διακριτικότητας κάνοντας ελέγχους για κάθε λογής πιθανή αλλά και απίθανη παράβαση του ΚΟΚ (π.χ. ενδυμασία οδηγών κλπ).

Πως είναι δυνατόν να κρατήσουμε τους επισκέπτες στο νησί μας, όταν ακόμα και από την πρώτη μέρα παραμονής τους βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να ξοδέψουν το ήμισυ και πλέον των χρημάτων που έχουν για τις διακοπές τους για πρόστιμο, επειδή έκαναν το λάθος να οδηγάνε φορώντας παντόφλες ( όπως μας καταγγέλλεται ) ;

Και φτάνουμε να ρωτήσουμε το εξής απλό. Ποιο είναι το συμπέρασμα που δημιουργείται για το Α.Τ. Μήλου στο σύνολό του, όταν έναν ολόκληρο χειμώνα δεν δημιουργείται κανένα απολύτως πρόβλημα, διενεργούνται λογικοί έλεγχοι και μπλόκα και το καλοκαίρι από την ημέρα άφιξης του συγκεκριμένου αστυνομικού αλλάζει η εικόνα της αστυνομίας στο νησί μας; Ποιος είναι αυτός ο κύριος που αντιμετωπίζει τους κατοίκους μιας ήρεμης και φιλήσυχης κοινωνίας σας στυγνούς εγκληματίες. Πόσο τον έχει ανάγκη το Σώμα και δέχεται την απόσπασή του κάθε χρόνο;

Αποτέλεσμα της ανωτέρω άκρως παράλογης κατάστασης είναι να γινόμαστε αποδέκτες αμέτρητων παραπόνων από επισκέπτες, κατοίκους και επιχειρηματίες.

Ασφαλώς και οι Αρχές θα πρέπει να διενεργούν ελέγχους. Κανείς δεν συμφωνεί με την απουσία ελέγχων και την παραβατικότητα. Διαφωνούμε ωστόσο με το άλλο άκρο, δηλαδή την υπέρμετρη αυστηρότητα, την έλλειψη διακριτικότητας και τους εξαντλητικούς ελέγχους που θυμίζουν άλλες εποχές και δίνουν την εικόνα στους δημότες και επισκέπτες ότι γίνονται για καθαρά εισπρακτικούς λόγους, υπονοώντας μάλιστα τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου για έσοδα από παραβάσεις.

Κάνω σαφή την θέση μας.

Έχουμε ανάγκη από την εφαρμογή του νόμου και της τάξης, αλλά όχι από έσοδα που προκύπτουν από κλήσεις και πρόστιμα.

Ο Δήμος μας δεν έχει ανάγκη ούτε ένα ευρώ από κλήσεις!

Τα έσοδα για το Δήμο Μήλου και το τόπο μας θα έρθουν από τον τουρισμό, τoν τουρισμό που θέλουμε και που αποτελεί την μοναδική βαριά βιομηχανίας της χώρας μας και τρόπο εξόδου από την κρίση.

Αυτό δείχνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο την εικόνα που υπάρχει στο νησί μας, από την μια οι επιχειρηματίες κάνουν ότι είναι δυνατόν να φύγουν οι επισκέπτες μας ευχαριστημένοι και από την άλλη η Ελληνική Πολιτεία στην περίπτωση μας η ΕΛ.ΑΣ., ότι είναι δυνατόν να φύγουν μια ώρα γρηγορότερα και δυσαρεστημένοι, ειδικότερα αυτήν τη δύσκολη για τον τουρισμό μας περίοδο. Τέτοιες καταστάσεις πλήττουν άμεσα την τουριστική εικόνα της Μήλου και ενδυναμώνουν την άσχημη εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Δεν το επιτρέπουμε.

Πρέπει όλες οι Αρχές του τόπου να συνταχτούμε στην αναγκαιότητα και τα οφέλη που η τουριστική ανάπτυξη μπορεί να έχει για τον τόπο μας.

Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε όλοι τουριστική συνείδηση και παιδεία, αλλά όσοι υπηρετούν σε τουριστικούς προορισμούς , τέτοια προσόντα πρέπει να τα διαθέτουν.

Εφαρμόζοντας την ομόφωνη απόφαση 146/2013 του Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου για το θέμα αυτό, ζητάω την άμεση παρέμβαση σας για την ουσιαστική επίλυση του προβλήματος.

Θέλουμε την ίδια μεταχείριση με τα άλλα τουριστικά μέρη της Ελλάδας”.

– See more at: http://www.left.gr/news/de-hreiazomaste-serifi-o-dimos-miloy-kata-proklitikoy-kai-adiakritoy-astynomikoy#sthash.5ZOv6oLW.dpuf

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΗΛΟΣ Δήμος Μήλου: «Δε χρειαζόμαστε σερίφη» ……. αλλά έχουμε!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo