ΚΥΘΝΟΣ Δήμαρχος Κύθνου: Εγκαταστάθηκε νέο μηχάνημα μέτρησης πηκτικότητας αίματος

Νέο μηχάνημα μέτρησης πηκτικότητας αίματος (INR) τοποθετείται ήδη στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κύθνου, διαβεβαίωσε ο δήμαρχος, Σταμάτης Γαρδέρης, σε απάντηση διαμαρτυρίας που έγινε στο Cyclades Voice ότι επί δυο περίπου μήνες δεν είναι δυνατή η σχετική εξέταση στην Κύθνο. Μάλιστα, ο δήμαρχος Κύθνου μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 και στην εκπομπή “Εκατέρωθεν” με τη Δανάη Μαύρου, είπε ότι το προηγούμενο μηχάνημα αποσύρθηκε το τελευταίο διάστημα, γιατί δεν διατίθενταν αναλώσιμα από την εταιρεία, όμως δεν σταμάτησε και η σχετική εξέταση των ασθενών…
Ο δήμαρχος Κύθνου, Σταμάτης Γαρδέρης

Σημειώνεται, ότι η εξέταση αυτή πραγματοποιείται περιοδικά από άτομα που πάσχουν από καρδιοπάθειες και συγγενείς ασθένειες (χειρουργηθέντες ή μη) κατά τις οποίες έχουν χορηγηθεί αντιπηκτικά φάρμακα και η αντιπηκτική αγωγή θα πρέπει να παρακολουθείται και να ελέγχεται πολύ προσεκτικά ώστε να διατηρείται η ισορροπία ανάμεσα στην αναστολή του θρόμβου και τη δημιουργία εκτεταμένης αιμορραγίας

Όπως διευκρίνισε ο κ. Γαρδέρης, το αίμα εστέλνετο αυτό το διάστημα για έλεγχο σε εργαστήριο εκτός Κύθνου και τα αποτελέσματα έρχονταν ακόμη και αυθημερόν.

Το νέο μηχάνημα προσφέρθηκε από χορηγούς, ενώ και ένας υπερηχογράφος τελευταίας τεχνολογίας διατέθηκε επίσης από χορηγία και θα πραγματοποιούνται εξετάσεις περιοδικά από τον ίδιο το χορηγό που είναι ειδικός επιστήμονας.

Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κύθνου, είναι στελεχωμένο από το διευθυντή (παθολόγος), έναν αγροτικό ιατρό και μια νοσηλεύτρια, ενώ ένα ακόμη αγροτικός ιατρός καλύπτει το αγροτικό ιατρείο της Χώρας.

 

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΚΥΘΝΟΣ Δήμαρχος Κύθνου: Εγκαταστάθηκε νέο μηχάνημα μέτρησης πηκτικότητας αίματος”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo