ΜΗΛΟΣ Για λόγους ηθικής και τάξης παραιτήθηκε ο Βασίλης Παπικινός

Παρά την προσπάθεια του δημάρχου να υποβαθμίσει το γεγονός της παραίτησης του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αδάμαντα, Βασίλη Παπικινού, πολλοί είναι αυτοί που γνωρίζουν λεπτομέρειες για το τι ακριβώς εννοεί αυτός όταν επικαλείται λόγους ηθικής και τάξης.
Να θυμίσουμε ότι ο κ. Παπικινός είχε υποβάλει παραίτηση και κατά το παρελθόν, την οποία όμως είχε ανακαλέσει, προφανώς δεχόμενος υποσχέσεις από τον δήμαρχο ότι η κατάσταση θα εξομαλυνόταν.
Όπως όλα δείχνουν οι υποσχέσεις αυτές αποδείχτηκαν ψεύτικες, καθώς και εντελώς ψεύτικες είναι οι δικαιολογίες που αναφέρει ο δήμαρχος σε συνέντευξή του για την παραίτηση του μέχρι πρότινος συνεργάτη του.

Εμάς δεν μας εκπλήσσει καθόλου η συμπεριφορά αυτή του δημάρχου γιατί τον έχουμε εδώ και πολύ καιρό χαρακτηρίσει ως τον μεγαλύτερο ψεύτη και επικίνδυνο για το νησί, όσο για εσάς…….βγάλτε τα συμπεράσματά σας

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

Παραίτηση δύο δημοτικών συμβούλων στη Μήλο

Αποδεκτές έγιναν οι παραιτήσεις των δύο συμβούλων του Δήμου Μήλου, Νίκου Ανδρουλιδάκη του Γεωργίου και Βασίλη Παπικινού του Γεωργίου, από το Δήμαρχο του νησιού Γεράσιμο Δαμουλάκη.

Προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους επικαλέστηκαν οι ίδιοι, “συνεπή” χαρακτηρίζει τη στάση τους ο Δήμαρχος του Νησιού, από τη στιγμή που αδυνατούσαν να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους. Ο κ. Ανδρουλιδάκης, Δημοτικός Σύμβουλος Μήλου της μείζονος μειοψηφίας και ο κ. Παπικινός Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αδάμαντα και Πρόεδρος της Επιτροπής Νέας Γενιάς του Δήμου, με σχετικές επιστολές που έστειλαν στις 6 Νοέμβρη στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζήτησαν την παραίτησή τους.

Ν. Ανδρουλιδάκης: Σοβαροί επαγγελματικοί λόγοι με αναγκάζουν να παραιτηθώ

“Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή μου σας γνωρίζω την επιθυμία μου να παραιτηθώ από τη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μήλου. Σοβαροί επαγγελματικοί λόγοι με αναγκάζουν να μη μπορώ να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις που πηγάζουν από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου και γι’ αυτό σας παρακαλώ όπως κάνετε δεκτό το αίτημά μου. Σας ευχαριστώ για τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας και σας εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο σας.”

“Λόγους ηθικής και τάξης” επικαλείται ο κ. Παπικινός

“Σας υποβάλλω την παραίτησή μου από το αξίωμα του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αδάμαντα για λόγους ηθικής και τάξης και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Παρά τις προσπάθειές μου να δεχθώ καλοπροαίρετα την όποια κριτική μου ασκήθηκε διεξοδικά για το σύνολο των ενεργειών μου και να συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου σε ένα κλίμα καλής διάθεσης, αμοιβαιότητας και αλληλοκατανόησης, δυστυχώς βρέθηκα αντιμέτωπος και πάλι με ένα κακόπιστο παρασκήνιο, με ένα ανθενωτικό περιβάλλον ατόμων, με ύβρεις και σχόλια, με συκοφαντίες και με πολλή παραπληροφόρηση.

Όλα τα παραπάνω, καθ’ ότι έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την ποιότητα του χαρακτήρα μου, με βρίσκουν απόλυτα σίγουρο ως προς την απόφασή μου να παραιτηθώ, με τρόπο αμετάβλητο κι οριστικό. Αντιδρώ κάθετα σε όλους εκείνους που προσπάθησαν σκληρά να προωθήσουν τα ατομικά τους συμφέροντα σε βάρος ενός κοινού ωφέλιμου, ως εγγύηση προόδου συλλογικού μέλλοντος.

Με τις ευχές μου για μια θετική δημιουργική πορεία, χωρίς οπισθοδρομήσεις.” Ο κ. Παπικινός σε διευκρινιστική του επιστολή 10 ημέρες αργότερα στις 16/11 προσθέτει τα εξής:
“Με την επιστολή μου αυτή, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την από 06/11/2017 παραίτησή μου, απ’ το αξίωμα του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αδάμαντα, επιθυμώ να διευκρινίσω, ότι εκτός απ’ το αξίωμα, επιθυμώ και την παραίτησή μου, απ’ το συμβούλιο αυτής.

“Συνεπής αυτός που αντιλαμβάνεται ότι δε μπορεί να εκπληρώσει τα καθήκοντά του και παραιτείται”

Σε τηλεφωνική συνομιλία μας με το Δήμαρχο Μήλου κ. Γεράσιμο Δαμουλάκη αναφορικά με τις παραιτήσεις των δύο συμβούλων, εξέφρασε την άποψή του ότι από τη στιγμή που οι επαγγελματικές τους υποχρεώσεις δεν τους επέτρεπαν να είναι συνεπείς απέναντι στα καθήκοντα του αξιώματός τους, έπραξαν ορθά, ενώ θα έπρεπε κι άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

“Το γεγονός ότι ο κ. Ανδρουλιδάκης ανήκει στη μείζονα μειοψηφία και ο κ. Παπακινός είναι Πρόεδρος στον Αδάμαντα, δεν έχει καμία σημασία. Οι άνθρωποι είναι επιχειρηματίες, έχουν εστιατόρια και αντιλαμβάνεστε ότι ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες υπήρχε δυσκολία στην εκπλήρωση των καθηκόντων τους”, ενώ δήλωσε ότι αυτός που αντιλαμβάνεται δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει και παραιτείται, αυτό δείχνει μία μορφή συνέπειας σε όσα είχε υποσχεθεί.

“Έχουμε αντιμετωπίσει και άσχημες καταστάσεις στα δημοτικά συμβούλια, όντα επιχειρηματίες οι περισσότεροι, οπότε οι δύο σύμβουλοι ορθά έπραξαν και διευκόλυναν κιόλας την κατάσταση. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί, είναι κι άλλοι αυτοί που λόγω υποχρεώσεων παραμελούν τα καθήκοντά τους, και δεν το έχουν κάνει.

Οφείλουμε να πράττουμε σωστά, έχουμε ένα αξίωμα και το αποκτάμε με τη λογική να πάμε να εργαστούμε πάνω στα θέματα του Δήμου όχι μόνο να λέμε ότι είμαστε δημοτικοί σύμβουλοι.”

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιούνται τουλάχιστον μία φορά το μήνα, ή όποτε το απαιτούν τοπικές υποθέσεις ή κατεπείγουσες περιπτώσεις. Αν ένας σύμβουλος απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις συνεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ή δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις συνεχείς μήνες μέσα στο έτος, χωρίς την άδεια του Συμβουλίου, μπορεί να τεθεί σε αργία και σε περίπτωση υποτροπής να κηρυχθεί έκπτωτος.

Πάνω σε αυτό ο κ. Δαμουλάκης αναφέρει “Την καλοκαιρινή περίοδο τους έχουμε όλους ανάγκη. Είτε είναι πλειοψηφίες, είτε είναι μειοψηφίες είναι όλοι απαραίτητοι. Δε μπορεί να μη γίνει δημοτικό συμβούλιο τον Αύγουστο επειδή ο άλλος είναι επιχειρηματίας, κι εγώ επιχειρηματίας είμαι”, επεσήμανε μιλώντας για ουσιαστική καθυστέρηση σε μείζονα δημοτικά θέματα λόγω αυτού.

Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

 

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΗΛΟΣ Για λόγους ηθικής και τάξης παραιτήθηκε ο Βασίλης Παπικινός”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo