ΜΗΛΟΣ «Γεμίσαμε» υποψηφίους δημάρχους!!

Βρισκόμαστε 9 μήνες προ των δημοτικών εκλογών και το ενδιαφέρον του κόσμου, τώρα πια που πέρασε και το κατακαλόκαιρο, δικαιολογημένα στρέφεται σ’ αυτές.
Πέραν αυτού, αναμενόμενο είναι και το ενδιαφέρον που δείχνουν κάποιοι για να συμμετέχουν στις εκλογές με την ιδιότητα των υποψηφίων δημάρχων.
Για μια ακόμη φορά όμως παρατηρείται το φαινόμενο της πολυδιάσπασης που τείνει να καταστεί χρόνια πάθηση για τον τόπο μας.
Τέσσερις συνδυασμοί συμμετείχαν το 2010 και θα ήταν και πάλι 4 αν δεν εξέλιπε ο αείμνηστος Δημήτρης Ψαθάς το 2014. Αυτό υπήρξε και η σημαντικότερη αιτία που επικράτησε ο σημερινός δήμαρχος τα έργα του οποίου ΔΕΝ είδαμε την τελευταία οκαετία. Γιατί, πέρα από συναισθηματισμούς και προσωπικές δοσοληψίες, αν θέλουμε να κρίνουμε το έργο του κ. Δαμουλάκη σε αναπτυξιακό επίπεδο, θα καταλήξουμε στο απόλυτο μηδέν, τόσο σε επίπεδο αποπερατωθέντων έργων όσο και προγραμματισμένων.
Μάλιστα, ο ίδιος φέρει και τεράστιες προσωπικές ευθύνες για την ακύρωση των ήδη ενταχθέντων σε χρηματοδότηση από την προηγούμενη δημοτική αρχή έργων του λιμενικού  Πολλωνίων και του ΧΥΤΑ, αλλά και την καθυστέρηση της αποπεράτωσης του αεροδρομίου και το φρενάρισμα στα έργα υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης. (Όποιος χρειάζεται έγγραφες αποδείξεις για τις παραπάνω κατηγορίες μπορεί να μας τις ζητήσει).
Και ενώ το μεν έργο των Πολλωνίων το προχωρά πλέον η Περιφέρεια και αυτό του ΧΥΤΑ καλώς εχόντων των πραγμάτων θα υλοποιηθεί τα επόμενα 3-4 χρόνια, στα υπόλοιπα επικρατεί μαύρο χάλι.
Αυτό δεν το χάλι θα κληθεί να αντιμετωπίσει η επόμενη δημοτική αρχή και μάλιστα με αυξημένη την πιθανότητα ο δήμαρχος να έχει την μειοψηφία των δημοτικών συμβούλων στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο.
Όσο δε αυξάνονται οι υποψηφιότητες τόσο θα πέφτει ο αριθμός των συμβούλων της πλειοψηφίας ( νέος νόμος αναλογικής εκπροσώπησης).
Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά σίγουρα οι πολλοί συνδυασμοί θα «μοιραστούν» τα ικανά στελέχη που δεδομένα σπανίζουν καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των ικανών ανθρώπων αποφεύγει να συμμετέχει στις ανθρωποφάγες διαδικασίες.

Για τους παραπάνω, αλλά και μια σειρά άλλους λόγους που δεν αναφέρθηκαν, θεωρούμε επιβεβλημένο να υπάρξει συναίνεση ώστε να συγκροτηθεί ένα και μόνο ψηφοδέλτιο απέναντι στην σημερινή δημοτική αρχή η οποία κατά γενική εκτίμηση παραπαίει και η μοναδική της ελπίδα είναι οι πολλές αντίπαλες υποψηφιότητες.

Ας δούμε όμως τους υποψηφίους

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα που ο νυν δήμαρχος έβλεπε όνειρα με τον εαυτό του βουλευτή και υπουργό και κάποια εκ των κυριών αντιδημάρχων να κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές, κάποια μέρα επανήλθε στην ζοφερή πραγματικότητα και ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει ώστε να ………μας αποτελειώσει.

Ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, φαρμακοποιός Γιώργος Μαρτάκης ήδη από πέρυσι είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του και πριν πολλούς μήνες το δήλωσε ευκρινώς. Αυτό που δεν έκανε σ’ αυτό το διάστημα είναι η επίδειξη ισχύος με τη συγκρότηση ενός πυρήνα υποστηρικτών του ώστε να ισχυροποιήσει την υποψηφιότητά του.

Πρόσφατα παρουσιάστηκε μια Κίνηση Πολιτών με στόχο την συγκρότηση ψηφοδελτίου και ανάδειξη επικεφαλής.
Η εμπλοκή συγκεκριμένων ατόμων, αλλά και η όλη μεθοδολογία παραπέμπουν σε συριζαϊκές συνήθειες που αποδεδειγμένα, τουλάχιστον κατά το παρελθόν, δεν είχαν θετική εξέλιξη.
Να θυμήσουμε ότι στις εκλογές του 2014 οι υποστηριζόμενοι από το κυβερνών κόμμα στους δήμους κατέλαβαν μόνο τις 2 από τις 32 έδρες της ΚΕΔΕ, ενώ και σε επίπεδο Περιφερειών το σκορ ήταν 2 από τις 13.
Χωρίς να προδικάζουμε πράγματα, θα είναι δύσκολο μια υποψηφιότητα που θα βγει από την κίνηση αυτή να αγκαλιαστεί από το σύνολο των δημοτών. Θα εξαρτηθεί βέβαια και από το πρόσωπο του επικεφαλής αλλά αυτό θα κριθεί όταν πια το γνωρίζουμε. Ονόματα ήδη παίζουν αλλά δεν είναι ανακοινώσιμα.

Παλιοί γνώριμοι της αυτοδιοίκησης έχουν τρέξει το τελευταίο διάστημα με σκοπό να ταράξουν τα νερά και να βολιδοσκοπήσουν καταστάσεις. Και απ’ αυτή τη δεξαμενή να περιμένουμε νεώτερα, αρκεί να γίνει κάποια παρέα που θα αισθανθεί αρκετά δυνατή ώστε να βγει στον αέρα. Για προφανείς λόγους δεν παραθέτουμε ονόματα.

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΗΛΟΣ «Γεμίσαμε» υποψηφίους δημάρχους!!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo