ΜΗΛΟΣ Απαράδεκτη κίνηση η προεκλογική εκστρατεία του κ. Δαμουλάκη στα σχολεία

Προεκλογική εκστρατεία του κ. Δαμουλάκη στα σχολεία της Μήλου ! / του Γιώργου Μάλλη

Απίθανος ο κ. Δαμουλάκης ! Επιμένει να μας εκπλήσσει , λίγες μόνο μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές. Προκλητική η αδιαφορία του απέναντι σε στοιχειώδεις κανόνες λειτουργίας του πολιτεύματός μας. Υποτίθεται βέβαια ότι τον έχουμε γνωρίσει καλά όλα αυτά τα χρόνια . Δυστυχώς όμως δεν του έφταναν τα μέχρι τώρα προεκλογικά του έργα και η ουσιαστική μετατροπή του Δήμου σε κέντρο προβολής του έργου του για το νησί. Δεν του έφτανε η απίστευτη προεκλογική προβολή του «σωτήριου» έργου του για τον υγρότοπο στα Νύχια του Αδάμαντα και άλλα πολλά. Έφτασε να χρησιμοποιήσει και τον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, τα ίδια τα παιδιά μας, που πρέπει όλοι να σεβόμαστε, για την προβολή του « μεγάλου» έργου του στον τομέα της ανακύκλωσης στη Μήλο ! Αναφέρομαι συγκεκριμένα στην απαίτησή του από τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Μήλο να διαθέσουν μια διδακτική ώρα αυτή την εβδομάδα για την πραγματοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την ανακύκλωση. Ως παρουσιάστρια σε αυτή την εκδήλωση δηλώνεται η κ. Δέσποινα Παπαδοπούλου, υποψήφια με τον συνδυασμό του κ. Δαμουλάκη! Η κλήση προς όλα τα σχολεία της Μήλου ήταν τηλεφωνική και προς το Γενικό Λύκειο Μήλου διατυπώθηκε και γραπτά με την υπογραφή του Δημάρχου! Θα έπρεπε να γνωρίζει ο αγαπητός κ. Δαμουλάκης:

ότι κατά την διάρκεια του καθημερινού διδακτικού ωραρίου, καμιά εκδήλωση από εξωσχολικούς παράγοντες, δεν πραγματοποιείται στα σχολεία χωρίς την έγκριση των προϊσταμένων αρχών της εκπαίδευσης (Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Εκπαιδευτική Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου),
ότι απαγορεύονται οι ομιλίες υποψηφίων των οποιονδήποτε συνδυασμών στα σχολεία,
ότι η ευαισθητοποίηση των παιδιών μας, μαθητών της Μήλου στο σημαντικότατο θέμα της ανακύκλωσης είναι πράγματι σοβαρό έργο του Δήμου, είναι όμως αδιανόητο να γίνεται λίγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές και μάλιστα όχι από ειδικευμένο επιστήμονα αλλά υποψήφιο στον συνδυασμό του, χωρίς κανένα θεσμικό ρόλο στο Δήμο.

Οι Δήμοι, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα, και τους ισχύοντες νόμους δεν έχουν αρμοδιότητα για τα σχολεία, εκτός από τα κτιριακά ζητήματα και γενικότερα τις υποδομές. Δεν αποτελούν προϊστάμενη αρχή και μπορούν και μόνο να διατυπώνουν αιτήματα- παρακλήσεις προς την εκπαιδευτική κοινότητα για την ανάγκη ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης των μαθητών για διάφορα θέματα. Η ανάγκη αυτή πράγματι παρουσιάζεται συχνά και τα σχολεία, αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος, παραχωρούν τις απαραίτητες ώρες. Όσον αφορά τέλος το έργο του κ. Δαμουλάκη στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων η διατήρηση του σκουπιδότοπου στην Μήλο, παρά τις παχυλές του υποσχέσεις πριν τέσσερα χρόνια, αποτελεί την καλύτερη απάντηση. Για την συνέχιση της λειτουργίας αυτού του σκουπιδότοπου ο Δήμος Μήλου θα ξεκινήσει να πληρώνει από τον Ιούνιο 7.000 Ευρώ το μήνα πρόστιμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έργο Δαμουλάκη! Εμείς ως Ριζοσπαστική Συσπείρωση περιμένουμε τον Δήμαρχο να συζητήσει δημόσια, μπροστά στο λαό της Μήλου για όλα αυτά. Περιμένουμε και προκαλούμε σε έναν ανοικτό, δημόσιο διάλογο τον συνδυασμό του, όπως βέβαια και τον συνδυασμό της κ.Ψαθά-Γκαγκάκη. Οι πολίτες της Μήλου θα κρίνουν ! Γιώργος Μάλλης Εκπαιδευτικός

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΗΛΟΣ Απαράδεκτη κίνηση η προεκλογική εκστρατεία του κ. Δαμουλάκη στα σχολεία”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo