ΜΗΛΟΣ Απαράδεκτες συνθήκες επικρατούν κατά την άφιξη του ΠΡΕΒΕΛΗΣ κάθε Παρασκευή

admin Χωρίς κατηγορία 700 views 0 1

Εδώ και διάστημα αρκετών μηνών, παρατηρείται ένα απαράδεκτο φαινόμενο κατά την αποβίβαση επιβατών και οχημάτων από το πλοίο ΠΡΕΒΕΛΗΣ, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.
Συγκεκριμένα, μετά την άφιξη του πλοίου, έχει επιλεχθεί από τον υπεύθυνο φορτοεκφόρτωσης οχημάτων η μέθοδος της εξόδου πρώτα του συνόλου σχεδόν των φορτηγών και συρόμενων (νταλίκες) και μετά η αποβίβαση των επιβατών που για μισή ώρα ή ακόμα και 45 λεπτά συνωστίζονται στις σκάλες και τους στενούς διαδρόμους κάτω από άθλιες συνθήκες.
Να σημειωθεί ότι κάτι παρόμοιο δεν έχει σημειωθεί ποτέ κατά το παρελθόν, ούτε σε άλλο αλλά ούτε και στο ίδιο πλοίο, γεγονός που παραπέμπει στον τρόπο λειτουργίας συγκεκριμένου ατόμου που είναι υπεύθυνο για την είσοδο και έξοδο των οχημάτων στο γκαράζ του πλοίου.

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ

Επειδή το πλοίο μεταφέρει από Πειραιά για Μήλο μεγάλο αριθμό συρόμενων οχημάτων που πρέπει να ρυμουλκηθούν από ελάχιστα αυτοκινούμενα (τράκτορες) τα οποία πρέπει να μπουν και βγουν στο πλοίο μέχρι και 3 φορές (!), η παλιά μέθοδος που επέτρεπε πρώτα στους επιβάτες και μετά στα οχήματα την έξοδο απαιτεί περισσότερο χρόνο και ως εκ τούτου εγκαταλείφθηκε.
Έτσι, οι επιβάτες «κρατούνται» στα μετόπισθεν ώστε χωρίς κίνδυνο και μέσα σε λιγότερο χρόνο να αδειάζει το γκαράζ.
Σε περίπτωση που το γκαράζ είναι υπερπλήρες και δεν υπάρχει επαρκής χώρος για τη διέλευση των επιβατών μέσα απ΄αυτό με σκοπό την παραλαβή των αποσκευών και μόνο ( για την αποβίβαση υπάρχει ειδική έξοδος που όμως παραμένει κλειστή), θα αρκούσε η έξοδος 2-3 οχημάτων για την δημιουργία ασφαλούς διαδρόμου ώστε μετά να επιτραπεί η έξοδος επιβατών.
Η παραπάνω κίνηση θα εξυπηρετούσε μεν την ασφαλή διακίνηση των επιβατών αλλά όχι και την επιδίωξη να κερδίσει το πλοίο 5 – 10 λεπτά από την εκφόρτωση των φορτηγών.
Για τα λίγα λεπτά όφελος λοιπόν υποφέρουν εκατοντάδες επιβάτες κάθε φορά, καθώς πέρα από την καθυστέρηση πρέπει να περάσουν ένα πραγματικό μαρτύριο στιβαγμένοι κυριολεκτικά σε άθλιες συνθήκες.
Αλήθεια, τόσο δύσκολο θα ήταν να ενημερώνονται ότι η αποβίβαση θα γίνει μετά από 15 – 20 λεπτά και να μην οδηγούνται στην κλειστή έξοδο;

Χαρακτηρίζουμε το όλο φαινόμενο σαν τριτοκοσμικό και δηλώνουμε έτοιμοι να βοηθήσουμε στην ανάδειξη  επίλυση του προβλήματος .

Για τον λόγο αυτό καλούμε εκπροσώπους από την εταιρεία και το Υπολιμεναρχείο Μήλου την επόμενη Παρασκευή επιτόπου, ώστε να δοθούν πειστικές απαντήσεις για τα όσα γίνονται και όχι οι αστείες δικαιολογίες που ακούστηκαν χθες από τον κ. ύπαρχο που πλοίου.
Και βέβαια, για την καλύτερη διαμόρφωση άποψης απ’ όλους, θα είμαστε και μεις εκεί βιντεοσκοπώντας το σκηνικό για κάθε χρήση…..

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

Ένα σχόλια για “ΜΗΛΟΣ Απαράδεκτες συνθήκες επικρατούν κατά την άφιξη του ΠΡΕΒΕΛΗΣ κάθε Παρασκευή”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo