ΜΗΛΟΣ Απαντήσεις Ν. Συρμαλένιου για σοβαρά τοπικά θέματα

 

Προς δήμαρχο Μήλου

κ. Γεράσιμο Δαμουλάκη

 

ΚΟΙΝ: Μέλη δημοτικού συμβουλίου

 

Αγαπητέ δήμαρχε,

Το τελευταίο διάστημα γίνομαι εύλογα αποδέκτης πολλών αιτημάτων που αφορούν διάφορα σοβαρά προβλήματα της Μήλου.

Θέλω εξαρχής να διαβεβαιώσω τόσο εσένα προσωπικά, όσο και το σύνολο των μελών του δημοτικού συμβουλίου, ότι προφανώς προσλαμβάνω τα θέματα του νησιού μας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καιευαισθησία. Η όποια καθυστέρηση ενεργειών και κυρίως προώθησης λύσεων βεβαίως δεν σχετίζεται με ολιγωρία, αλλά με αδυναμία και προσωπική να δώσω λύσεις, αφού αυτές προφανώς υπερβαίνουν τις αρμοδιότητες μου.

Επιπλέον, πρέπει όλοι και όλες να γνωρίζετε και να κατανοείτε τις πολύ δύσκολες συνθήκες της πολιτικής συγκυρίας, που έχουν να κάνουν με τα γενικότερα προβλήματα της χώρας και τις εξελίξεις που παράγουν σε πολιτικό επίπεδο.

Παρόλα αυτά στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού, επιδιώκω να μεταφέρω τα προβλήματα στους καθ´ ύλην αρμόδιους,  έτσι ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Πιο συγκεκριμένα :

1) Σχετικά με το ΙΚΑ. Οπως είπαμε και από κοντά στη συνάντηση της επιτροπής αγώνα και των φορέων, τοπρόβλημα της μη συνέχισης της λειτουργίας του υποκαταστήματος, έγκειται μέχρι τώρα στην αδυναμία στελέχωσης του, από τη στιγμή της ατυχούς συγκυρίας του θανάτου ενόςυπαλλήλου, αλλά και της προσωρινής έστω απουσίας και άλλης υπαλλήλου για σοβαρούς ιατρικούς λόγους. Με δεδομένο ότι το υποκατάστημα χρειάζεται τουλάχιστον οκτώ υπαλλήλους για τη νόμιμη λειτουργία του, η Διοίκηση του ΙΚΑδεν αποδέχεται τη συνέχιση της κατάστασης λειτουργίας του ως τέτοιο.

Προσωπικά μετά την τελευταίασυνάντηση μας στο δημαρχείο, επισκέφθηκα αμέσως το νέο διοικητή κ. Θεωνά, όπου έθεσα μετ´ επιτάσεως τη συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος, όπως τουλάχιστον η διοίκηση του ΙΚΑ είχε δεσμευτεί στη δημόσια συγκέντρωση στις αρχές Απριλίου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Στη συνάντηση

αυτή πρότεινα την άμεση διερεύνηση της δυνατότητας προσλήψεων για τη Μήλο, είτε με τη μορφή της τοποθέτησης των πρώτων επιλαχόντων παλαιότερου διαγωνισμού που ορισμένοι εξ αυτών κατάγονται από τη Μήλο, είτε με τη μορφή μετακινήσεων, αποσπάσεων, είτε ακόμα και νέων προσλήψεων. Δυστυχώς και αυτή η δυνατότητα σύμφωνα με την απάντηση της διοίκησης του ΙΚΑ, δεν φαίνεται εύκολονα τελεσφορήσει, είτε γιατί οι νέες προσλήψεις αντίκεινται στους γνωστούς δημοσιονομικούς περιορισμούς, είτε γιατί η εκ νέου ενεργοποίηση των παλαιότερων διαγωνισμών προσκρούει σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ορισμένων από τους επιλαχόντες που διεκδικούν τηδικαίωση τους, με συνέπεια το μπλοκάρισμα τους μέχρι την πλήρη τελεσιδικία. Τούτων δεδομένων, σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση,  η δυνατότητα επαναλειτουργίας του υποκαταστήματος εξαρτάται απόλυτα από τη στελέχωση του, ενώ ταυτόχρονα θεωρούν ότι η λειτουργία του ασφαλιστικού γραφείου θα διασφαλίσει χωρίς προβλήματα τη διεκπεραίωση των ασφαλισμένων, χωρίς την ανάγκη μετακίνησης τους εκτός Μήλου.

 

2) Για τη χρήση και παραχώρηση της παραλίας της Φυριπλάκας. Σε επικοινωνία με το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και αφού τους πληροφορήσαμε για όλα τα δεδομένα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή (ύπαρξη δρόμου και παραχώρηση της παραλίας από πολλά χρόνια), συνηγορώντας με το αίτημα του δήμου, μας απαντήθηκε ότι το υπουργείο για να προχωρήσει στην έγκριση παραχώρησης βρίσκεται σε αναμονήσυγκεκριμένων στοιχείων που ζήτησε από το δήμο.

 

3) Για τη χρηματοδότησητου έργου υδροδότησης των οικισμών. Οπως είναι γνωστό λόγω των έκτακτων συνθηκών που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, είναι προφανές ότι είναι περιορισμένη η δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατά συνέπεια η προσπάθεια του δήμου,  αν δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, θα πρέπει να προσανατολιστεί προς την κατεύθυνση άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων όπως το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομών, Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) 2014 – 2020, αλλά και το ΠΕΠ Ν. Αιγαίου 2014 – 2020.

Οπως βεβαίως γνωρίζετε, για την ένταξη του έργου στα παραπάνω προγράμματα, προϋποτίθεται η εκπόνηση και ολοκλήρωση μελετών, που να το καθιστούν επιλέξιμο.

Είναι προφανές ότι αν μπορώ να συμβάλλω σε αυτή την προσπάθεια και εφόσον είναι από πλευράς προθεσμιών είναι χρονικά εφικτό, θα είμαι στη διάθεση σας.

 

Με αυτονόητη τη διαθεσιμότητα μου για προώθηση λύσεων σταπροβλήματα του νησιού μας, θα συνεχίσουμε την επικοινωνία μας για το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

23/7/2015.                                                  Νίκος Συρμαλένιος

Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΗΛΟΣ Απαντήσεις Ν. Συρμαλένιου για σοβαρά τοπικά θέματα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo