ΜΗΛΟΣ   Αν έλεγε την αλήθεια ……. δεν θα ήταν ο Δαμουλάκης!

Δεν μας προξένησε καμιά έκπληξη η ανοικτή επιστολή του δημάρχου και προέδρου του Δ.Σ. του Γηροκομείου Μήλου με αφορμή τα όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα σχετικά με το ίδρυμα. Τουναντίον, αν στην επιστολή περιέχονταν οι ελάχιστες αλήθειες, τότε μάλλον δεν θα την είχε αποστείλει ο δήμαρχος που κατά γενική ομολογία πια δεν σταυρώνει αλήθεια!
Όπως όλα δείχνουν, το συγκεκριμένο θέμα θα αποτελέσει ένα από τα κυριότερα στον δρόμο προς τις εκλογές, και θα γίνουμε μάρτυρες όλο και περισσότερων αλλοπρόσαλλων κινήσεων εκ μέρους του κ. Δαμουλάκη. Η συνταγή των κάθε είδους ψεμάτων τον έχρισε 2 φορές δήμαρχο και βέβαια ελπίζει να το πετύχει ακόμη μια φορά.
Μόνο που η λαϊκή παροιμία λέει «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…….». Το ίδιο ισχύει και για τον ψεύτη!! Τα ψέματα τελείωσαν!
Παραθέτουμε παρακάτω ολόκληρη την ανοικτή επιστολή, αλλά παράλληλα θα σχολιάσουμε κάποια σημεία της, δίνοντας σας και αδιάσειστα στοιχεία για τις ανακρίβειες που περιέχονται σ’ αυτήν:

* Πόσο κουτόχορτο πρέπει να καταναλωθεί για να πιστέψουμε ότι η υπάλληλος ενήργησε αυτόκλητα και «έστησε» μια ανύπαρκτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Γηροκομείου το απόγευμα της 31/12/2018; Από πότε υπάλληλοι προχωρούν μόνοι σε τέτοιες ενέργειες και μάλιστα πέφτουν στα μαλακά δίνοντας αστείες εξηγήσεις;
Είμαστε σίγουροι ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο που ο σημερινός δήμαρχος θα πάει για μόνιμες διακοπές, θα μάθουμε περισσότερα για το παρασκήνιο αυτής της απαράδεκτης υπόθεσης.

* « ………..Πράττουμε τα δέοντα για την πλήρη αξιοποίηση του χώρου, με κύριο γνώμονα την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών για τους δημότες της Μήλου» αναφέρεται στην επιστολή. Κανείς δεν εναντιώνεται στην πρόσκαιρη αξιοποίηση των χώρων για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών. Και μάλιστα κάποιες απ’ αυτές που έχουν σχέση με την Τρίτη ηλικία θα μπορούσαν να παραμείνουν και μετά την λειτουργία του ιδρύματος.
Γιατί όμως δεν κάνει αναφορά ο δήμαρχος ότι έχει παραχωρηθεί στέγη και σε συλλόγους που δεν παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες;
Γιατί δεν μας μιλάει για τους αναρίθμητους επισκέπτες του νησιού ( υπαλλήλους, αστυνομικούς και άλλους) που κάθε χρόνο γεμίζουν τα δωμάτια του γηροκομείου, μετατρέποντας τον χώρο σε κέντρο φιλοξενίας;

* Είχε αποφασισθεί λέει «η διεύρυνση του σκοπού του Γηροκομείου, κάτι το οποίο δεν προχώρησε έως σήμερα, ελλείψει ενδιαφέροντος από δικηγόρο για την υπόθεση αυτή.»
Τι λες;;!!  Από το 2017 δεν βρέθηκε ούτε ένας δικηγόρος ενδιαφερόμενος; Σε όλη τη χώρα υπάρχουν γύρω στους 42,500.  Δυο χρόνια δεν βρέθηκε ένας χριστιανός να αναλάβει;
Και θα τον βρίσκαμε την 31/12;

* Όπως  αναφέρεται στην επιστολή, έγιναν «πολλαπλές προσκλήσεις ενδιαφέροντος» για την εξεύρεση ενδιαφερομένων ωφελούμενων προσώπων.
Ψάξαμε στο διαδίκτυο και βρήκαμε ότι το 2014 και το 2015 σε ΜΜΕ της Μήλου δημοσιεύθηκε δυο φορές σχετική πρόσκληση. Τώρα το πως οι δυο φορές γίνονται πολλαπλές, δείχνει την πρόθεση του συντάκτη της ανοικτής επιστολής για παραπληροφόρηση.

*Στις 650.000 € ανεβάζει το ετήσιο κόστος λειτουργίας του ιδρύματος η επιστολή.
Και μάλιστα επισημαίνεται σαν ένας από τους κυριότερους λόγους που εμποδίζει την λειτουργία. Είναι πανεύκολο να διασταυρωθεί η πληροφορία αυτή από τους εγκεκριμένους προϋπολογισμούς άλλων ιδρυμάτων της χώρας που είναι ανηρτημένοι στη Διαύγεια.
Εμείς βρήκαμε ότι το Γηροκομείο Σύρου για 55 κλίνες έχει 680.000, το Γηροκομείο Άρτας για 35 κλίνες 440.000,
Με γνώμονα τα παραπάνω, είμαστε σίγουροι ότι αυτό της Μήλου με το ανώτερο 20 κλίνες θα χρειαστεί σίγουρα λιγότερα και σε καμιά περίπτωση το υπέρογκο ποσό που αναφέρθηκε για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

* Και η αναφορά σε ιδιώτη.
Δεν ξέρουμε αν κάποιος άλλος έκανε τέτοια αναφορά εκτός από τον ίδιο τον δήμαρχο στην συνέντευξη του στην Κοινή Γνώμη. Αυτολεξεί αναφέρει «μάλιστα δεχτήκαμε σχετική πρόταση από ιδιώτη»

Όσο και να προσπαθεί να θολώσει τα νερά για τις πραγματικές του προθέσεις ο δήμαρχος, (που τώρα αναγκάζεται από τις αποκαλύψεις να αναιρέσει) κάποια πράγματα είναι δύσκολο να κρυφτούν.
Είμαστε σίγουροι ότι θα χρειαστεί να  επανέλθουμε πολλές φορές ακόμη στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά στη σημερινή ανάρτηση δίνουμε σημασία στα ψέματα της ανοικτής επιστολής και μόνο. Γιατί όπως είπαμε και παραπάνω η υπόθεση Γηροκομείο θα παίξει μέχρι τις εκλογές.

 

 

Μήλος, 18/01/2019

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΜΗΛΟΥ
ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ «Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ» ΑΝΤΩΝΙΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ ΛΙΛΛΗ Ή ΡΙΤΣΟΥ

Θέμα: Ανοιχτή επιστολή για το θέμα του Γηροκομείου

Σε εφαρμογή της Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου στην Συνεδρίαση του στις 14/1/2019, να συνταχθεί και να αποσταλεί επιστολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα ενημερωτικά site που να διαψεύδει τα ανυπόστατα και συκοφαντικά δημοσιεύματα που μόνο σκοπό έχουν να δημιουργήσουν σύγχυση και εσφαλμένες εντυπώσεις, παραπληροφορώντας και επιχειρώντας να πλήξουν το κύρος του Γηροκομείου, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, αποκαθιστώντας την αλήθεια με την παράθεση πραγματικών γεγονότων.

Όσον αφορά το θέμα που ανέκυψε και αφορά τη συνεδρίαση της 31/12/2018 ο Πρόεδρος του Γηροκομείου και Δήμαρχος, Γεράσιμος Δαμουλάκης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του, ουδεμία γνώση και ανάμειξη έχουν. Στη συνεδρίαση της 14/01/2019 δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις από την υπάλληλο που τηρεί τα πρακτικά και κρίθηκαν ικανοποιητικές.

Πράττουμε τα δέοντα για την πλήρη αξιοποίηση του χώρου, με κύριο γνώμονα την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών για τους δημότες της Μήλου.

Παρά τις ενέργειες που επιστάμενα έγιναν, δεν κατέστη δυνατόν έως σήμερα, ο εν λόγω χώρος να εκπληρώσει τον βασικό του σκοπό του, ως Γηροκομείο, γεγονός που οφείλεται σε δύο παράγοντες. Αφενός γιατί δεν προέκυψε ικανό ενδιαφέρον για στέγαση ωφελουμένων συμπατριωτών μας (σύμφωνα με τους περιορισμούς που υπάρχουν όπως δημότες Μήλου, ηλικία, αυτοεξυπηρετούμενοι κ.α.) στις πολλαπλές προσκλήσεις ενδιαφέροντος που έγιναν και αφετέρου γιατί το λειτουργικό κόστος του, ως Γηροκομείο, ανέρχεται στα 650.000€ περίπου τον χρόνο, το οποίο πρέπει να καλύπτεται από τακτικά έσοδα, καθώς η Ελληνική Νομοθεσία επιβάλει την πρόσληψη 11 ατόμων για την λειτουργία του, κάτι που είναι αδύνατο να εξασφαλιστεί (απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού).

Για του ανωτέρω λόγους, είχε αποφασιστεί με ομόφωνες Αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, η ανάθεση σε δικηγόρο προκειμένου να προβεί σε διερεύνηση και εισήγηση για την διεύρυνση του σκοπού του Γηροκομείου, κάτι το οποίο δεν προχώρησε έως
σήμερα, ελλείψει ενδιαφέροντος από δικηγόρο για την υπόθεση αυτή. Το Διοικητικό Συμβούλιο, θα συγκληθεί να αποφασίσει εκ νέου όταν εγκριθεί ο προϋπολογισμός του Γηροκομείου. Σας γνωρίζουμε επίσης, ότι με ομόφωνη Απόφαση του Δ.Σ. έχει ανατεθεί σε συμβολαιογράφο η διαδικασία για την τακτοποίηση της περιουσίας του Γηροκομείου στο σύνολό της.

Κλείνοντας, τονίζουμε ότι ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ουδέποτε αποφάσισαν την παραχώρηση του χώρου του Γηροκομείου σε ιδιώτη.

Στο κτίριο σήμερα στεγάζεται το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Μήλου παρέχοντας στους συμπολίτες μας υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, ως αναφέρονται στην επισυναπτόμενη επιστολή της Προϊσταμένης του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού.

Με την ευκαιρία ευχαριστούμε όλους όσοι συνδράμουν στο έργο του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου και τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας.

Για κάθε διευκρίνηση όποιος επιθυμεί μπορεί να απευθυνθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμο μας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΕΛΙΒΑΝΑΚΗ
(Η φωτογραφία (1977) δείχνει, δεξιά τον Ρίτσο (Αντώνιο Λιλή), Ιδιωτικό Ταχυδρόμο, και συνιδρυτή με την γυναικα του Ελένη, του Γηροκομείου Μήλου, στο καφενείο του Πέρρου Βικελή, στον Τριοβάσαλο, παρέα με τον Σταύρο Λιλή, μεταλλωρύχο, που υπήρξε πρόεδρος της Κοινότητας Τριοβασάλου και του Εργατικού Κέντρου Μήλου).

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΗΛΟΣ   Αν έλεγε την αλήθεια ……. δεν θα ήταν ο Δαμουλάκης!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo