ΜΗΛΟΣ Ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο του ΙΚΑ ζητάει το Εργατικό Κέντρο

Eπιστολή   προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη σχετικά με την απόφαση της κεντρικής διοίκησης του ΙΚΑ να καταργηθεί το υποκατάστημα ΙΚΑ Μήλου.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΗΛΟΥ

ΤΡΙΟΒΑΣΑΛΟΣ ΜΗΛΟΥ

ΤΗΛ. : 2287021274

FAX : 2287021066

WEB : www.ekemilou.org

EMAIL : ekemilou@otenet.gr

Αριθμ. Πρωτ. 5892

Μήλος 11 Μαρτίου 2015

 

Προς Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Κύριο Δημήτριο Στρατούλη

 

Κύριε Υπουργέ,

Μετά από τις ΑΔΑ 6ΩΠ34691ΩΓ-1Σ6 και 7Β604691ΩΓ-16Χ που δημοσιεύθηκαν στην υπηρεσία Διαύγεια στις 9/3/15 και 10/3/15, σύμφωνα με τις οποίες απομακρύνεται το ΙΚΑ Μήλου σε άλλο νησί των Κυκλάδων θέλουμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:

  1. Το ΙΚΑ Μήλου εξυπηρετεί στο νησί μας χίλιους περίπου μισθωτούς και συνταξιούχους, κυρίως εργάτες ορυχείων, οι οποίοι δηλώνουν με έμφαση ότι το παράρτημα του ΙΚΑ στο νησί αποτελεί για αυτούς μια απαραίτητη υπηρεσία -ακόμη και στη σημερινή κστάστασή του, με τις δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται εξαιτίας της υποστελέχωσής του. Επίσης, η κατάργηση του τοπικού υποκαταστήματος παρουσιάζεται στους πολίτες του νησιού ως μια παράλογη ενέργεια καθώς αγνοεί παντελώς την σχετική απομόνωση των νησιών και τις συνακόλουθες δυσχέρειες. Εξαιτίας της κατάστασης της ακτοπλοΐας, η μετάβαση από την Μήλο στην Σαντορίνη αποτελεί τελικά ένα μακρύ ταξίδι, του οποίου το κόστος και οι ταλαιπωρίες θα πρέπει να προστεθούν στο κόστος και τις ταλαιπωρίες που ήδη υφιστάμεθα εξαιτίας της συγχώνευσης της εφορίας Μήλου με την εφορία  Γ΄ Πειραιά.
  2. Η βαθιά πεποίθηση των μισθωτών και των συνταξιούχων στο νησί για την αναγκαιότητα διατήρησης του υποκαταστήματος ΙΚΑ στην Μήλο φαίνεται από το γεγονός ότι πέρυσι, όταν είχε αναγγελθεί και πάλι η κατάργηση του τοπικού υποκαταστήματος, οι κάτοικοι οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε πορεία διαμαρτυρίας και ογκώδη διαδήλωση, με την οποία επιβάλλαμε στην τότε κυβέρνηση να υπαναχωρήσει από την απόφασή της.
  3. Η νέα ανακοίνωση από την κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ ότι το υποκατάστημα της Μήλου θα συγχωνευθεί με το υποκατάστημα Σαντορίνης έχει δημιουργήσει και πάλι αρνητικές αντιδράσεις στους κατοίκους, συνοδευόμενες μάλιστα από έντονο συναίσθημα απογοήτευσης και διάψευσης των προσδοκιών τους από την σημερινή κυβέρνηση. Την απογοήτευση των πολιτών επιτείνει και η πολιτική εκμετάλλευση που αναπτύσσεται με αφορμή την κατάργηση του τοπικού υποκαταστήματος από πολιτικές δυνάμεις αντίπαλες προς την κυβέρνηση.
  4. Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε την προσωπική σας παρέμβαση ώστε να ανακληθούν οι σχετικές αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης του ΙΚΑ.

Με εκτίμηση

Για την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Μήλου

Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας

Αντώνης Καβαλιέρος                   Μιχάλης Μωραϊτης

 

 

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΗΛΟΣ Ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο του ΙΚΑ ζητάει το Εργατικό Κέντρο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo