Μειώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ορισμένων γραμμών

Στόχος να προστατευθούν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα

Η κυβέρνηση μελετά παρεμβάσεις για μείωση των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ορισμένων γραμμών που είναι υψηλές και επιβαρύνουν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, με αφορμή την έκδοση υπουργικής απόφασης που ορίζει μειωμένες τιμές στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας (επιδοτούμενες γραμμές) της τάξης του 2,6%.

«Η τιμή του εισιτηρίου στις επιδοτούμενες γραμμές με χαμηλή κίνηση κάθε χρόνο προσαρμόζεται τιμαριθμικά και η μικρή μείωση φέτος οφείλεται στο αρνητικό πρόσημο του πληθωρισμού», ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), σχολιάζοντας την ανακοίνωση του υπ. Ναυτιλίας.

Σε ερώτηση αν ένας επιβάτης από το λιμάνι του Πειραιά για τη Μυτιλήνη θα έχει μείωση στην τιμή του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου, τόνισαν ότι η μείωση αυτή αφορά μόνο το κομμάτι εκτέλεσης δρομολογίου που χαρακτηρίζεται ως άγονη γραμμή, αλλά και σε ελεύθερες μεταξύ λιμένων με χαμηλή διακίνηση επιβατών που δεν υπερβαίνει κατά περίπτωση τους 150.000 ή τους 300.000 επιβάτες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, αποφάσεις που αφορούν στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως κάθε χρόνο, με βάση τον ετήσιο δείκτη τιμών καταναλωτή.

Προστίθεται, επίσης ότι είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ και πέρυσι ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή ήταν μειωμένος κατά 1,7%, με απόφαση του πρώην υπουργού δεν πραγματοποιήθηκε καμία μείωση.

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “Μειώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ορισμένων γραμμών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo