Παραλίες

Παραλίες , μοναδικές…..παραλίες απίστευτες……παραλίες για όλους…..παραλίες….παραλίες!

Τα 125 χλμ δαντελωτών ακτών, συνθέτουν μια απίστευτη πραγματικότητα καθώς οι εναλλαγές σε σχήματα και χρώματα είναι συνεχείς και άκρως εντυπωσιακές. Ειδικά κατά τον περίπλου του  νησιού όταν μπορεί κανείς σε λίγο σχετικά χρόνο να ανακαλύψει πάνω από 75 μικρές και μεγάλες παραλίες, κρυστάλλινα και καταγάλανα νερά, πολύχρωμα σμιλεμένα βράχια, λευκόχρυσες αμμουδιές και δεκάδες θαλάσσιες σπηλιές,  είναι σίγουρο ότι θα μαγευτεί με το απαράμιλλο αυτό προϊόν του εργαστηρίου του θεού Ηφαίστου.

Σίγουρα η Μήλος οφείλει πολλά στην ηφαιστιογενή της καταβολή, για τη σημερινή της εντυπωσιακή γεωμορφολογία και τη γοητεία που ασκεί στον επισκέπτη. Οι παραλίες της προσφέρουν μια ατελείωτη εναλλαγή από αμμουδιές, κόλπους με βότσαλα που περικυκλώνονται από λευκά, κόκκινα, κίτρινα ή και μαύρα βράχια, σπηλιές και βέβαια μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς. Όσο για την επιλογή της πλέον κατάλληλης παραλίας, σίγουρα δεν θα αποτελέσει πρόβλημα καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε προσβασιμότητα, επισκεψιμότητα, οργάνωση και απομόνωση που σίγουρα θα καλύψει και τα πλέον απαιτητικά γούστα.

Όσον αφορά την πρόσβαση, το οδικό δίκτυο είναι πολύ καλό στις βόρειες και στις περισσότερες από τις νότιες παραλίες. Σε αυτές βρίσκονται στην ανατολική και δυτική πλευρά του νησιού η πρόσβαση είναι σχετικά δύσκολη και στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής υπάρχουν χωματόδρομοι. Ακόμα, υπάρχουν παραλίες, όπως το Κλέφτικο, ο Γέρακας, η Συκιά και πολλές άλλες, τις οποίες μπορείτε να επισκεφτείτε μόνο από τη θάλασσα, συμμετέχοντας στις θαλάσσιες εκδρομές που ξεκινάνε από τον Αδάμαντα, τα Πολλώνια τον Κήπο και την Αγ. Κυριακή.

Απαραίτητο κριτήριο για την επιλογή της ενδεδειγμένης παραλίας που θα κολυμπήσετε είναι και η κατεύθυνση του ανέμου. Στα μελτέμια και τους βόρειους ανέμους είναι καλύτερα να επιλέγετε παραλίες που βρίσκονται μέσα στον κόλπο, ή ακόμα καλύτερα στην νότια πλευρά του νησιού. Αντίθετα, στους νοτιάδες, σας συνιστούμε τις παραλίες που βρίσκονται στην βόρεια πλευρά.

« 1 από 3 »
Share

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo