ΚΥΘΝΟΣ Συνεδρίαση της Επιτροπής Γεωργίας του Δήμου Κύθνου

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Συνεδρίαση της Επιτροπής Γεωργίας του Δήμου Κύθνου
Την Παρασκευή 17/04/2015 στο Δημαρχείο Κύθνου, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής Γεωργίας του Δήμου Κύθνου. Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σταμάτης Γαρδέρης, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Ηλιού και τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Αγροτικών Συνεταιρισμών του νησιού μας. Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη στήριξη της κτηνοτροφίας και της γεωργίας στην Κύθνο από τον Δήμο και οι δυνατότητες συνεργασίας με τους δύο συνεταιρισμούς.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας Γιώργος Μπουρίτης, ανέφερε πως πρώτο μέλημα της νέας δημοτικής αρχής είναι η οριστική λύση στη λειτουργία των Σφαγείων . Έως σήμερα, το Δημοτικό Σφαγείο Κύθνου λειτουργεί σε εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Χώρας με άδεια από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη χορήγηση πιστοποιητικού κρεοσκοπικού ελέγχου στα σφάγια. Σύμφωνα με αυτή την άδεια, τα ζώα που σφάζονται στην Κύθνο πρέπει να διατεθούν μόνο στην τοπική αγορά. Αυτό το μεγάλο χρόνιο πρόβλημα για τους κτηνοτρόφους του νησιού μας, που δεν μπορούν να πουλήσουν νόμιμα τα κτηνοτροφικά τους προϊόντα εκτός του νησιού, προτίθεται να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ο Δήμος Κύθνου, αξιοποιώντας σχετικό νόμο που δίνει τις προδιαγραφές για τη λειτουργία σφαγείων σε μικρά νησιά σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων .

Μετά από τις σχετικές επαφές και συνεννοήσεις μεταξύ του Δήμου Κύθνου του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Χώρας και της Δημοτικής Επιχείρησης αποφασίστηκε να χρηματοδοτήσει ο Δήμος Κύθνου τις δαπάνες για το Έργο της ίδρυσης και λειτουργίας του Δημοτικού Σφαγείου Κύθνου.

Δεύτερο θέμα στη συνάντηση εργασίας ήταν το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης ελαιοτριβείου στην Κύθνο, που αναγκάζει τους παραγωγούς να πηγαίνουν το ελαιόκαρπο που παράγεται στην Κύθνο σε ελαιοτριβεία της Αττικής και της Σίφνου, με όλες τις δυσμενείς συνέπειες που αυτό συνεπάγεται σε κόστος, σε ταλαιπωρία των παραγωγών και σε υποβάθμιση της ποιότητας του παραγόμενου ελαιολάδου. Ανακοινώθηκε ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Δρυοπίδας θα διαθέσει κτήριο της ιδιοκτησίας του για την λειτουργία ελαιοτριβείου και αναζητούνται πηγές χρηματοδότησής του.

Επόμενο θέμα που συζητήθηκε ήταν οι δυνατότητες που παρέχονται από πρόσφατη σχετική νομοθεσία σε κτηνοτρόφους να παράγουν και να πωλούν τυροκομικά προϊόντα απευθείας στον καταναλωτή μέσα από μικρά οικογενειακά τυροκομεία. Το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά πολλούς κτηνοτρόφους της Κύθνου και αποφασίστηκε να εξεταστεί διεξοδικά και να παρουσιαστεί στους ενδιαφερόμενους κτηνοτρόφους.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας

Γιώργος Μπουρίτης

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΚΥΘΝΟΣ Συνεδρίαση της Επιτροπής Γεωργίας του Δήμου Κύθνου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo