ΚΥΘΝΟΣ Συζήτηση με θέμα τη δυνατότητα αλιείας με μηχανότρατα στο 1 μίλι

Συζήτηση με θέμα τη δυνατότητα αλιείας με τη μηχανότρατα σε απόσταση πέραν του ενός ναυτικού μιλίου από την ακτή

Σήμερα 20 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 9:00 πμ έλαβε χώρα στην αίθουσα συσκέψεων του 6ου ορόφου του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανοικτή συζήτηση υπό τον Γενικό Γραμματέα κ.Κορασίδη Μόσχο και την Γενική Διευθύντρια Βιώσιμης Αλιείας κα. Πέτρου Μαρίνα. Στη συζήτηση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Κύθνου κ. Γεώργιος Ηλιού ο οποίος αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα του ζητήματος για το κλάδο της παράκτιας αλιείας προσπάθησε να καταθέσει τις ενστάσεις του επί του θεμάτος και εν τέλει συμφώνησε με την γενικότερη άποψη που εκφράστηκε από τους παράκτιους αλιείς οτι η αλιεία με μηχανότρατα πέραν του 1,5 ναυτικού μιλίου που ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία αποτελεί κόκκινη γραμμή.
Μετά το πέρας της συζήτησης ο Αντιδήμαρχος Κύθνου δήλωσε : «Στις 14 Ιανουαρίου στην ευχαριστήρια επιστολή μου προς τους αλιείς της Κύθνου όσον αφορά την αφιλοκερδή συνεισφορά τους στις εορταστικές εκδηλώσεις των Θεοφανείων είχα αναφέρει οτι «…αναγνωρίζουμε οτι τα προβλήματα είναι τεράστια , αλλά και οτι κάποιοι βάλλουν κατά του κλάδου».
Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, μία ημέρα μετά λαμβάνω πρόσκληση απο τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Καρασμάνη με θέμα: «Ανοικτή συζήτηση με θέμα τη δυνατότητα αλιείας με το εργαλείο δίχτυ βυθού(μηχανότρατα) σε απόσταση πέραν του ενός(1) ναυτικού μιλίου απο την ακτή».
Όπως γνωρίζουμε εδώ και μερικά χρόνια έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα η ευρωπαϊκή νομοθεσία που σαν ελάχιστο διαχειριστικό μέτρο απαγορεύει την αλιεία με δίχτυ μηχανότρατας πέραν του 1,5 ν.μ. από τη στεριά, προστατεύοντας κατά αυτό το τρόπο το θαλάσσιο αλιευτικό πλούτο αλλά και δίνοντας μία ανάσα στους 40.000 παράκτιους αλιείς της χώρας και στις οικογένειες τους.
Μέχρι που φτάνουμε στις αρχές του 2015 που εντελώς άκαιρα αφού σε μερικές μέρες η χώρα οδηγείται σε εκλογές βγαίνει στην επιφάνεια ξανά η δυνατότητα να αλιεύουν οι μηχανότρατες μέχρι και στο 1 ν.μ από τη στεριά θίγοντας κατά αυτό το τρόπο τα συμφέροντα του αλιευτικού κλάδου της Κύθνου που δραστηριοποιείται κατά 100% στην παράκτια αλιεία.
Με τη παρουσία μου στη σημερινή συνάντηση ήθελα να υπογραμμίσω για άλλη μία φορά οτι η νέα διοίκηση του Δήμου Κύθνου θα παρίσταται σε όλες τις συναντήσεις όπου και όποτε αυτές γίνονται, εκθέτοντας τα προβλήματα που ταλανίζουν τους επαγγελματικούς κλάδους του νησιού και υπερασπιζόμενη πάντα τους δημότες της σε περίπτωση που θίγονται τα συμφέροντα τους.
Εύχομαι η αντίδραση που εισέσπραξαν σήμερα οι φορείς του Υπουργείου να τους έπεισε οτι το θέμα της δυνατότητα αλιείας με το εργαλείο δίχτυ βυθού(μηχανότρατα) σε απόσταση πέραν του ενός(1) ναυτικού μιλίου απο την ακτή αποτελεί κόκκινη γραμμή για το Δήμο Κύθνου αλλά και γενικά για τους Έλληνες παράκτιους ψαράδες .»

 

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΚΥΘΝΟΣ Συζήτηση με θέμα τη δυνατότητα αλιείας με μηχανότρατα στο 1 μίλι”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo