ΚΥΘΝΟΣ Ενέργειες για την ίδρυση Αρχαιολογικού Μουσείου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Αργαιολονικό Μουσείο στη νήσο Κύθνο
Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015 ο Δήμαρχος Κύθνου κ Γαρδέρης Σταμάτιος και η Τεχνική Σύμβουλος κα Μενείδη Μαρία συναντήθηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού με την κα Ανδρουλιδάκη Αμαλία (Διευθύντρια Προστασίας & Αναστύλωσης Νεωτέρων και σύγχρονων Μνημείων), τον κ. Αθανασούλη Δημήτριο (Προϊστάμενο Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων) την κα Παπαγγελοπούλου Θεοδώρα (Αρχαιολόγο, Υπεύθυνη Ανασκαφών Κύθνου) και τον κ. Μήτσουλα Μελετητή Μηχανικό με θέμα συζήτησης τον προγραμματισμό και συντονισμό ενεργειών για την ίδρυση αρχαιολογικού μουσείου στη Κύθνο. στον χώρο του παλαιού δημαρχείου
Η συζήτηση επεκτάθηκε και στη συντήρησηκαι την προβολή των εκκλησιαστικών μνημείων του νησιού.
Κατόπιν ανταλλαγής απόψεων και υποβολής προτάσεων από τους αντιπροσώπους των αρμοδίων υπηρεσιών, κρίθηκε ότι ο φάκελος που αφορά την ίδρυση του Αρχαιολογικού Μουσείου είναι ώριμος, ώστε να ενταχθεί στο ανάλογο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την αποπεράτωση του.
Οι αντιπρόσωποι των ανωτέρω υπηρεσιών δεσμεύτηκαν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προώθηση του θέματος, υποστηρίζοντας ότι η λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου στην Κύθνο τίθεται σε προτεραιότητα.
Ο Δήμαρχος Κύθνου κ. Γαρδέρης Σταμάτιος δήλωσε: «Οι θερμιώτες οφείλουμε να είμαστε περήφανοι για την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου μας και γι’ αυτό ο Δήμος Κύθνου θα είναι αρωγός με κάθε μέσο για την προβολή της. Ο πλούτος των αρχαιολογικών ευρημάτων στο νησί, καθώς και το γεγονός ότι ο οικισμός του Μαρουλά, που χρονολογείται την 9° χιλιετία, αποτελεί τον αρχαιότερο οικισμό με χτιστές κατασκευές στον ελληνικό χώρο και μάλιστα στην περιοχή του Αιγαίου, αποδεικνύουν την αναγκαιότητα ίδρυσης του Αρχαιολογικού Μουσείου. Συνεπώς, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε η Κύθνος να γίνει τόπος αναφοράς αρχαιολογικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος».

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΚΥΘΝΟΣ Ενέργειες για την ίδρυση Αρχαιολογικού Μουσείου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo