ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ Μετά τη Σχοινούσα , σε λειτουργία η μονάδα αφαλάτωσης Κουφονησίου

Ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ανακοίνωσε, ότι τέθηκε σε λειτουργία η μονάδα αφαλάτωσης στο Κουφονήσι, δυναμικότητας παραγωγής και διάθεσης 600 κυβικών πόσιμου νερού ανά ημέρα…

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

«Μια νέα σελίδα ξεκίνησε για το Κουφονήσι, καθώς τέθηκε σε λειτουργία η μονάδα αφαλάτωσης, δυναμικότητας παραγωγής και διάθεσης 600 κυβικών πόσιμου νερού ανά ημέρα.

Έτσι, μετά τη Σχοινούσα, η οποία από τον Αύγουστο υδροδοτείται με νερό από τις δύο μονάδες αφαλάτωσης που διαθέτει, πλέον και το Κουφονήσι βγαίνει από τη λίστα των άνυδρων νησιών και αποκτά αυτονομία και επάρκεια σε ποιοτικό πόσιμο νερό.

Το αφαλατωμένο νερό έχει ήδη διοχετευτεί στο δίκτυο ύδρευσης, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των κατοίκων και επιλύοντας έτσι το μείζον πρόβλημα της υδροδότησης του νησιού.

Πολύ σύντομα και η Δονούσα θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξαν τα δύο νησιά, καθώς παραλήφθηκε η μονάδα αφαλάτωσης δυναμικότητας 150 κυβικά ημερησίως. Με την ολοκλήρωση της μελέτης που εκπονεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που αφορά στα συνοδά έργα, η μονάδα θα τεθεί σε λειτουργία, υδροδοτώντας το νησί της Δονούσας.

Εμφανώς ικανοποιημένος από την έναρξη λειτουργίας της αφαλάτωσης στο Κουφονήσι και στη Σχοινούσα καθώς και από την πορεία των εργασιών στη Δονούσα, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την ολοκλήρωση του έργου και δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα, οι δημότες και οι επισκέπτες του Κουφονησιού και της Σχοινούσας μπορούν να απολαμβάνουν επιτέλους το πόσιμο νερό, χωρίς περιορισμούς και σε άριστη ποιότητα. Ένα πρόβλημα που για χρόνια ολόκληρα ταλαιπωρούσε τα νησιά μας, βρήκε σήμερα την οριστική του λύση.
Οι αφαλατώσεις στις Μικρές Κυκλάδες σε συνδυασμό με την προμήθεια των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων επιλύουν δύο από τα σημαντικότερα και ζωτικής σημασίας ζητήματα υποδομής που αντιμετώπιζαν τα τέσσερα μικρότερα νησιά του Δήμου μας: Την υδροδότηση και τα απορρίμματα. Από την ανάληψη των καθηκόντων μας, βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής ήταν να βελτιώσουμε τις υποδομές αυτές και το πετύχαμε. Η ολοκλήρωση των δύο αυτών έργων υποδομής, που είχαμε θέσει ως στόχο μας, θα δώσει την ώθηση που έχει ανάγκη ο τόπος μας, απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος.
Πολύ σύντομα και τα άλλα δύο νησιά του Δήμου μας, η Δονούσα και η Ηρακλειά θα ακολουθήσουν το δρόμο του Κουφονησιού και της Σχοινούσας, καθώς θα αποκτήσουν τις δικές τους, αυτόνομες μονάδες αφαλάτωσης».
Νάξος: Η Νησιωτική Πολιτεία για τις αφαλατώσεις σε Κουφονήσια και Σχοινούσα

Επιτέλους, δύο έργα ζωής για τις Μικρές Κυκλάδες όπως είναι αυτά των αφαλατώσεων στο Κουφονήσι και στη Σχοινούσα, γίνονται πραγματικότητα.
Σχεδιασμένα και χρηματοδοτημένα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο σύνολο τους, μπορούν να δώσουν ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα των δύο νησιών.
Ο κ. Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων , αντί να πανηγυρίζει και να οικειοποιείται ως συνήθως έργα άλλων φορέων, καλό θα ήταν να παίρνει παραδείγματα, για το πως σχεδιάζονται και υλοποιούνται αναπτυξιακά έργα, έργα πνοής για τα νησιά μας, σε αντίθεση με όσα πράττει ο ίδιος.
Μια ματιά στον προϋπολογισμό που ο ίδιος και η παράταξη του κατέθεσε και ψήφισε προ ολίγων ημερών θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο.
http://cyclades24.gr/

 

 

 

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ Μετά τη Σχοινούσα , σε λειτουργία η μονάδα αφαλάτωσης Κουφονησίου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo