ΚΙΜΩΛΟΣ Με εντολή Δένδια υδροφόρες του ΠΝ θα σβήσουν τη δίψα του νησιού

Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια με τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, το Πολεμικό Ναυτικό διέθεσε αμέσως τις υδροφόρες «Πρέσπα» και «Καλιρρόη» από τους Ναυστάθμους Σαλαμίνος και Κρήτης αντιστοίχως, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες υδροδοτήσεως της νήσου Κιμώλου.

 

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Τραγικές καταστάσεις στην Κίμωλο – Έλλειψη πόσιμου νερού!

Κύριε Πρωθυπουργέ

Σας ενημερώνουμε ότι όλοι οι κάτοικοι της Κιμώλου βιώνουμε μία τραγική κατάσταση, διότι εδώ και τρεις (3) ημέρες στερούμαστε το πόσιμο νερό.

Οι δεξαμενές έχουν αδειάσει πλήρως και ταυτόχρονα δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός για τον εφοδιασμό μας από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου, καθώς και από την εταιρεία μεταφοράς νερού με υδροφόρα πλοία.

Η τραγική κατάσταση η οποία μας πηγαίνει πολλές δεκαετίες πίσω, δείχνει ότι θα συνεχισθεί, καθώς δεν διαφαίνεται κάποια προοπτική επίλυσης του προβλήματος από τους αρμόδιους.

Αποτέλεσμα αυτή της κατάστασης είναι οι κάτοικοι της Κιμώλου να στερούνται το πολύτιμο και αναγκαίο αγαθό του πόσιμου νερού με συνεπακόλουθο να μην τηρούνται πια ούτε οι βασικές συνθήκες υγιεινής σε μια εποχή που:

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. πρωτ. 125225/203 απόφαση της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις 17/11/2014, το νησί μας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. (πλημμυρόπληκτο)
Είναι η περίοδος του ελαιομαζέματος και οι καταπονημένοι Κιμωλιάτες επιστρέφοντας στις οικίες τους δεν έχουν την δυνατότητα μιας στοιχειώδους καθαριότητας.
Πλησιάζει η 21η Νοεμβρίου 2014 η τοπική εορτή των « Εισοδίων της Θεοτόκου » και δυστυχώς αδυνατούμε να προσφέρουμε τις βασικές παροχές στους επισκέπτες – προσκυνητές.
Για όλα τα παραπάνω παρακαλούμε για την άμεση επίλυση του προβλήματός μας με δικές σας ενέργειες.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΜΩΛΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΜΜ. ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ

 

Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά το έγγραφο του Δήμου Κιμώλου της 19.11.2014 με αρ. πρωτ. 2093 σχετικά με την έλλειψη πόσιμου νερού στην Κίμωλο. Το έγγραφο αναφέρει σχετικά ότι: « Σας ενημερώνουμε ότι όλοι οι κάτοικοι της Κιμώλου βιώνουμε μία τραγική κατάσταση, διότι εδώ και τρεις (3) ημέρες στερούμαστε το πόσιμο νερό. Οι δεξαμενές έχουν αδειάσει πλήρως και ταυτόχρονα δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός για τον εφοδιασμό μας από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου, καθώς και από την εταιρεία μεταφοράς νερού με υδροφόρα πλοία. Η τραγική κατάσταση η οποία μας πηγαίνει πολλές δεκαετίες πίσω, δείχνει ότι θα συνεχισθεί, καθώς δεν διαφαίνεται κάποια προοπτική επίλυσης του προβλήματος από τους αρμόδιους.»
Επισυνάπτεται το έγγραφο

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Αθήνα, 19.11.2014
Ο καταθέτων Βουλευτής
http://cyclades24.gr/

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΚΙΜΩΛΟΣ Με εντολή Δένδια υδροφόρες του ΠΝ θα σβήσουν τη δίψα του νησιού”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo